|
||
Minns ni matbloggsträffen med indiskt tema vi hade i början av juni? Där tidningen Buffé gjorde ett reportage om vår träff? Äntligen är tidningen här! För er som inte är stamkund hos ICA eller som av någon anledning inte får hem tidningen i brevlådan kan läsa om våra äventyr och allt det smarriga vi tillagade i Buffé nr 9. Vill man inte se hela tidningen finns vi även länkade på ICAs hemsida. |
||
|
||
De flesta recepten vi tillagade har jag redan på bloggen men huvudrätten vi lagade kommer här. En smakrik indisk currygryta med fyllda grönsaker i form utav potatis, lök, aubergine och spetspaprika. Testa gärna att laga grytan! |
||
Bharela sabzi shaak - grönsaker i en härlig smakrik currygryta (ca 4-6 portioner) 2 Augerbine/äggplanta 8-12 delikatesspotatisar (eller färskpotatisar) 2 spetspaprikor 3-4 små gula lökar 3 dl rostade jordnötter (naturella, används salta så var försiktig med saltet som du smakar av med), mixade i en matberedare eller med en stavmixer 1 dl kikärtsmjöl (gram flour/besan) 6 vitlöksklyftor, pressade 2 msk färsk ingefära, finriven 4 tsk gurkmeja 1 msk chilipulver eller cayennepeppar 4 tsk koriander, malen 1 msk spiskummin, malen 5 msk farinsocker salt, smaka av med 2 krm hing (asafoetida), valfritt 5-7 msk olja vatten färsk koriander till garnering Blanda ihop jordnötter och kikärtsmjölet först. Lägg sedan i vitlök, ingefära, gurkmeja, chilipulver, koriander, spiskummin, farinsocker och salt (ev hing). Tillsätt ca 5 msk olja och blanda ihop allt till en pasta. Skåra potatis och lök med ett kryss halvvägs igenom. Dela aubergine i två delar (om du inte hittar små mini auberginer), skåra med ett kryss i dom. Dela spetspaprikorna på längden och kärna ur. Fyll potatis, lök, aubergine och spetspaprika med kryddpastan.Potatisen kan vara svår att dela. Man kan ha i hel potatis också om den är svår att fylla. Hetta upp 2 msk olja i en stor vid kastrull och lägg i potatisarna. Får du över kryddpastan efter att ha fyllt grönsakerna lägg i den i kastrullen också. Häll i ca 8-9 dl vatten, 2 tsk salt och låt småkoka under lock i ca 20 min. Lägg därefter i lök, aubergine och spetspaprika och koka ytterligare i ca 20-30 min. Rör om försiktigt lite då och då eftersom grönsakerna har en tendens att dela sig. Ta av locket mot slutet så allt får koka ihop. Känn med en sticka så samtliga grönsaker är klara. Vid behov lägg i mer vatten. Smaka av, garnera med färsk koriander och servera den kryddstarka härliga rätten tillsammans med chapati, tomatchutney och raita. Enjoy! |
||
|
Wednesday, September 19, 2012
Vår matbloggsträff i tidningen Buffé
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Klart vi minns träffen:) Håkan minns grytan alldeles speciellt.
ReplyDeleteSnart ses vi igen, spännande!
Kramar från oss.
När jag tänker tillbaks på vår härliga träff känner jag det där ruset igen, underbart. Och som sagt, snart ses vi igen härligt. Längtar, kram på er!
DeleteJättefint reportage i Buffé! Brukar titt som tätt kika in hos dig - även om jag inte så ofta kommenterar - och uppskattar din blogg. Jag lagar ju gärna vegetariskt, även om jag inte är vegetarian, och du bjuder på mycket gott och spännande. Ha det bra!
ReplyDeleteGrytan blev jag särskilt sugen på att laga när jag läste tidningen! Den ska jag testa! :D
ReplyDeleteunderbart!
ReplyDeleteVad kul att ni är med i Buffé! Jag fick den i lådan idag och har redan läst om er:) Det låter väldigt trevligt med bloggträff! Kram
ReplyDeleteCoooolt!
ReplyDeleteKram söta du, my roomie! ;o)
Ett vagt minne av svettigt matfyllt rus...! ;) Och snart är det dags för nya äventyr!
ReplyDeleteSå ses vi snart igen!!! Grymt!!
ReplyDeleteHärligt reportage Amy! Kram Daniel och Johanna
ReplyDeleteJag säger samma som jag sagt inne hos Mårtenssons, vad är väl en bal på slottet... Bloggträff i Värnamo. Jo, alldeles alldeles underbar kan man ju se. Har läst på nätet men väntar på papperstidningen i eftersändningen. Mycket glad att det snart kommer plåster på såren som nu har rivits upp igen :-)
ReplyDeleteSes snart! Kram!
Äntligen kom den efterlängtade tidningen! Galet att läsa om oss ;-)
ReplyDeleteLotta, jag hoppas verkligen att jag nu inte blir sjuk eller råkar ut för någon inför den kommande dejten, för jag var hur frisk och taggad som helst för någon vecka sedan... :-D
Ha ha! Du skulle bara våga! Jag trycker i mig c-vitamin, kollar biljetten och tunnelbanetider oftare och oftare nu. INGET ska stoppa mig den här gången och jag vill ha en frisk och pigg Remsan som roomie, på rätt datum :-)
DeleteJättekul att få läsa om er träff i tidningen! Vilken fin dag ni hade tillsammans, kram!
ReplyDeleteKul att få läsa om er i Mersmak
ReplyDeleteDet var en trevlig överraskning att hitta er på köksbordet!
ReplyDeleteKul att läsa reportaget och ni är så fina allihop!!
ReplyDeleteVisst är det skönt när man rensar ur garderoben och det blir luftigt och ordning på kläderna! Vissa fynd dyker ju också upp:))
ReplyDeleteLäste precis reportaget idag, riktigt kul! :D Maten såg supergod ut & jag fick några tips på bloggar att läsa :)
ReplyDeleteJag hittade din blogg genom tidningen buffé vilket jag är väldigt glad för. Älskar nämligen indisk mat och är vegetarian, och jag är sämst på att baka men vill gärna lära mig. Din blogg passar mig perfekt med andra ord :)
ReplyDeleteTänkte skriva några rader om din blogg i min, i all välmening förstås. Hoppas du inte har något emot det. Hojta till i sådana fall.
Tack för fin blogg / Terése
jag är så glad att jag fick buffé denna månaden (är inte så bra på det där med att vara stammis så jag får den inte alltid nämligen) så jag fick läsa om er och titta på de fina bilderna :) och bli väldigt sugen på indisk mat förstås!
ReplyDeleteJag blev så glad när tidningen trillade ner i brevlådan, visste ju att det var numret där ni skulle vara med! Jättefina bilder och allt lät så gott :D
ReplyDeleteVerkligen rolig idé!
Så fina ni var allihop:) Jag blev riktigt stolt när jag läste om er!!!
ReplyDeleteÅh, vad roligt! Då ska jag läsa det ikväll!
ReplyDeleteVäldigt trevlig artikel! Indisk mat får för lite utrymme, speciellt den vegetariska!
ReplyDeleteSå fina vi är ngt svettiga ; ) men fina : ) ditt leende Amy gahhhh så fint! kram Sofia
ReplyDeleteVilket jobb in har gjort! All mat ser så fräscht och lockande ut - vill laga allt. Reportaget lyckades verkligen fånga upp en glädjande och rolig stämning som smittar av sig. :)
ReplyDeleteNi är så FINA! Otroligt roligt att läsa, hurra! Vi ses nästa helg!
ReplyDeleteHärligt med lite PR!
ReplyDeleteJa, ditt leende, Amy, är bedövande vitt och vackert! Ni är alla superfina och jag är så stolt över att "känna" er bloggisar! Så duktiga och inspirerande människor som jag har förmånen att ha hittat här i cyber space.
ReplyDeleteJag önskar dig en fin helg, Amy! Vi ska nog laga något av dina recept nu i helgen. Chapati - mmm! Kram!
Blev förvånad när jag såg dig i tidningen, men det var väldigt roligt att läsa om er & dina tips! :)
ReplyDeleteTack alla för era fina kommentarer, det värmer i hjärtat av att ha sådana fina läsare och följare. Ni är bäst!
ReplyDeleteBuffétidningen är arkiverad! :) Så kul att läsa om er där!
ReplyDeleteKryddstark mat och färgstarkt gäng- så kul att äntligen få tidningen i handen och läsa om er mateskapad!
ReplyDeleteSå roligt! jag läste den fina artikeln!
ReplyDeleteJag och dotter var hos min mor på landet och hon bjöd på din Bharela sabzi shaak det blev hur gott som helst!
ReplyDelete