Denna snabblagade förrätt gjorde jag för ett tag sedan när vi hade vänner på besök. Alla gillar ju inte gorgonzolaost men testa att istället använda cambozolaost eller varför inte brieost. Kan tänka mig att det blir gott det också. Och vill du inte ha persikor så byt gärna ut dom mot färska fikon eller nektariner. Den söta och ljuvligt goda nöthonungen bryter av fint mot osten i rätten. |
Persikor med ljuvlig nöthonung (4 portioner) 2 mogna persikor, halverade och urkärnade 50 g gorgonzola-, cambozola- eller brieost 25 g hasselnötter, hackade 3 valnötter, hackade 3 msk flytande honung 20 g mandelspån 1 myntakvist Blanda hassel- och valnötter med honung i en liten skål. Fördela osten i persikorna och klicka över nöthonungen. Toppa persikohalvorna med mandelspån och mynta. Klart att servera! Tips! Variera genom att göra rätten med färska fikon eller nektariner. Beräkna ett fikon eller en halv nektarin per person. Njut! |
Thursday, September 27, 2012
Persikor med ljuvlig nöthonung
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
åh så smarrigt,ett plus att de är så lätt och göra och defintivt lätt att äta,yummi
ReplyDeleteJej, vad gott och fint det ser ut! Persika och brie skulle jag nog ta. Jättevacker bild också. Med detta som förrätt blir man nog lagom mätt och orkar med lite till.
ReplyDeleteLaddar för fullt för fyrarätters i morgon :-)
Kram och trevlig resa!
Liten lagom munsbit och lagom mätt. Tack fotot fick jag trixa länge med :)
DeleteLaddning här med, kram och ses snart!
Ser super gott ut!!
ReplyDeleteDet var supergott! :)
DeleteFräscht! Ha det så trevlig i helgen! Kram
ReplyDeleteTack vännen, önskar du bodde närmre oss. Stor kram!
DeleteFrukt, ostar, nötter, honung... I looove... Passar när som, året om.
ReplyDeleteSant vännen!
DeleteDet där var ett mycket bra tips:) Tänker jag nog testa på mina gäster som kommer på fredag:))
ReplyDeleteTestat denna förrätt och vad god den var, kul med annorlunda förrätter som inte alltid är så väntade:) Tack för en bra blogg ...
ReplyDeleteSå kul att du testade den och att du tyckte den var god. Själv älskade jag kombinationen av ost, nötter, honung och persika!
Delete