Halvtid för indisk matlagning här på bloggen och en liten mini-paus. Har ett recept på frozen cheesecake som jag bara måste dela med mig av. Bjöd på denna ljuvliga efterrätt när familjen var på besök under trettonhelgen. Lillebrors kommentar var att den smakar inte som vanlig cheesecake utan är minst snäppet godare :) Bloggen där jag har hämtat inspirationen ifrån beskriver desserten just som en blandning mellan glass och cheesecake. Förmodligen därför den blev en favorit bland de som åt av den! Tips! Gör efterrätten gärna någon/några dagar innan servering! |
|
Frozen cheesecake (ca 8 portioner) 8-10 digestivekex 3 dl vispgrädde 2 rågade tsk vaniljsocker 100-125 g philadelphiaost 3 äggulor 2 dl socker (jag tog lite mindre, ca 1,5 dl) |
Gör så här: Smula kexen för hand i en bunke. (I en matberedare går också bra. Jag mortlade kexen, funkade finfint!) Vispa grädden ihop med vaniljsockret i en bunke och vispa äggulorna med sockret i en annan. Tillsätt philadelhiaosten till äggulorna och sockret och vispa lite till. Blanda ner grädden och rör om ordentligt med en slev. Häll smeten (som smakar riktigt smarrigt) i en frysbar form. Varva den med digestivesmulorna. Avsluta med ett täckande lager digestivesmulor. Frys i minst 5 timmar. Servera gärna med färska bär, t ex hallon. |
Receptet kommer från den fina bloggen Bara en kaka till. |
Monday, January 16, 2012
Frozen cheesecake och en liten paus
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Något liknande har jag ätit och den är underbart god! Frisk och god!
ReplyDeleteKram Malin
Den låter helt ljuvlig!
ReplyDeleteEn av mina absoluta favoriter!! Farmor gjorde fryst cheesecake när hon levde. Så gott! När jag för några år sedan skulle göra min första cheesecake så trodde jag att alla var frusna. Jag var rätt besviken när jag insåg att det var skillnad på fryst och inte fryst :)
ReplyDeleteDen verkar ju inte så krånglig att göra så den får sparas!!
ReplyDeleteMalin, ja den var underbart frisk i smaken och mycket god!
ReplyDeleteSant Slickepotten!
Fr jäst t gäst, så kul med sådana minnen från självaste farmor :)
Emma, mycket smidig att göra!
Det här var en härlig variant på cheesecake:) Det receptet sparar vi:)
ReplyDeletefrusen cheescake, gillar vi mycket bättre än den ickefrusna varianten. Vi brukar göra en med riktigt mycket citronsmak som påminner lite om denna, fast den är utan philadelphiaost, så god!
ReplyDeleteKul Ann-Sofi!
ReplyDeleteMårtenssons, jag ska spana in ert recept på frusen cheesecake, låter mycket gott!
Låter mycket gott! Kram
ReplyDeletemin favorit är mascarpone cheesecake,men de är sant.älskar frusen cheesecake och de är så mycket godare än en vanlig.
ReplyDeletealltid lika gott! :D
ReplyDeleteSån här frusen cheesecake brukade min mamma göra när jag var mindre och så åt vi den med varma hjortron. Mums, måste nog göra en sån snart, verkligen så gott.
ReplyDeleteFrusen cheesecake är en återkommande favorit. Tycker bättre om det än om bakad cheesecake. Mitt recept innehåller samma ingredienser, men mer Philadelphiaost. Brukar uppskattas av alla.
ReplyDeleteÅ, I'm a sucker för cheese cake i alla dess former!
ReplyDeleteGillar inte cheesecake, men å andra sidan har jag bara smakat såna som finns i affären.
ReplyDeleteJag har lagt dig i min inspirations-spalt på min cupcake´s blogg och hoppas att det är ok, annars är det bara att titta in och säga till. kram blomman
http://cupcakeanddreamz.blogspot.com/
den var jätte god förta gången
ReplyDeletesmakade jag en cheecake den var verkligen god
kram mamma