Wednesday, August 28, 2013

Apelsin- och ananasglass - Raw orange and pineapple ice cream

För ett tag sedan blev jag tillfrågad av SodaStream om jag ville vara med i en utmaning om att laga en somrig dessert med SodaStreams smaksättare Natural som ingrediens. Natural innehåller inga konstgjorda smakämnen, färgämnen eller konserveringsmedel ­utan består enbart av naturliga ingredienser. Självklart, jag antar alltid en utmaning! ;) Jag klurade ett tag och kom fram till att vad är mer somrigt än glass, liksom? En smarrig glass med mörk choklad i fick det bli!

A while ago, I was asked by SodaStream, if I wanted to join a challenge to compose my own summer dessert and to use SodaStream's flavour Natural. Natural is free from artifical ingredients and only consist of natural ingredients. I love challenges so yes, challenge accepted of course! ;) I thought for a while what to do for dessert and then it hit me, what is actually more summer than ice cream? I made a yummy ice cream with chunks of dark chocolate in it!

Apelsin- och ananasglass (3-4 port)
3 bananer, skuren i bitar och fryst över natten
6 msk (1 dl) SodaStream Natural Orange&Pineapple
0,5 tsk kanel
ca 60 g mörk choklad, hackad

Låt de frusna bananbitarna vara ute i i rumstemperatur ca 10 minuter. Mixa bananerna tillsammans med SodaStream Natural Orange&Pineapple till en jämn glass. Smaksätt med kanel och hackad mörk choklad. Spara lite choklad till garneringen. Njut!

English
Raw Orange and Pineapple Ice Cream (3-4 servings)
3 bananas, cut in pieces and frozen over night
6 tbsp SodaStream Natural Orange&Pineapple
0,5 tsp cinnamon
approx. 60g dark chocolate, chopped

Take out the frozen banana bites and let them be out in room temperature for about 10 minutes. Mix the bananas with SodaStream Natural Orange&Pineapple to a smooth cream. Add the cinnamon and the chopped dark chocolate. Save some chocolate for garnish. Enjoy!

20 comments:

 1. Låter ju jättegott! Vi har sådan smaksättare hemma! Glassen måste testas! :)
  Ha en toppen dag!
  Kram kram
  //Lana

  ReplyDelete
 2. Apelsin och choklad är en god kombo och kul att få testa SodaStream! Kram vännen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är en jättegod kombo, jag fick ju inte testa SodaStream utan bara smaksättaren :) Kram!

   Delete
 3. MUMS:) Och läcker bild !(som vanligt;)

  ReplyDelete
 4. Kul bidrag, glass är kanske inte det första man tänker på när man tänker på soda stream:)

  ReplyDelete
 5. Någon gång ska jag väl våga smaka på dina recept :)
  Härligt med nytt "ansikte" på din blogg. Lite nytt liv när hösten närmar sig och passar bättre med en stilrenare bakgrund, men det vet du att jag tyckt länge :)
  Tack för att jag fick låna dina gullungar tidigare i veckan <3 Mys med dem gör mycket för fastershjärtat!
  Kram fina dig

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, du hade rätt. Det blir snyggare när det är stilrent! Varsågod, gullungarna tycker det är roligt att vara med faster också :) Kram på dig fina!

   Delete
 6. Jag försökte hitta innehållsförteckningen för Soda Streams Natural, men jag får bara fram är vad det inte innehåller, vad är det för naturligt innehåll som smaksätter en liter vatten med endast ett par droppar?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag har ju själv ingen Soda Stream så jag vet ju inte hur Natural smakar när man tillsätter det i vatten men ser du här nedan vad Erika skrivit så skriver hon ju att det är för lite smak.... så där har du nog svaret ;)

   Delete
 7. Kul att kunna använda ingredienser till lite oväntade maträtter. Jag har provat Natural men tyckte att det gav för lite smak till drickan. Vi dricker hellre naturell då. Priset är aningen för högt kan jag tycka. Kanske bättre i glass då.

  Ha en riktgt fin helg, vännen! Hälsa familjen! Kranar!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag har ju inte testat Natural på vanligt vis men du har nog rätt i att det smakar lite för lite i vatten :) Ja i glassen blev det finfint! Tack detsamma vännen, kram!

   Delete
 8. Låter som en kul utmaning, som du klarat med glans! Nytt och kul grepp!

  ReplyDelete
 9. Vilket smidigt glassrecept! Jättefin bild oxå!:)Jag brukar frysa in bananer i skivor om jag har många liggande som inte hinner bli uppätna.

  Jag känner mig mycket bättre nu än vad jag gjorde för en vecka sedan. Redan på måndag tänkte jag börja jobba lite smått och sköta en del av det administrativa. Egentligen är jag helt sjukskriven till 19 sept men eftersom de inte har fått tag i någon vikarie för mig känns det bäst att lösa det såhär.

  Ha en toppenbra helg fina vän! Kramar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det är faktiskt smidigt... och i synnerhet när man ändå ibland har bananer som ligger och blir bruna. Då brukar jag skiva och frysa in så kan man ta ut när man vill göra lite glass snabbt. Och gott är det!

   Så skönt att det är bättre, har tänkt mycket på dig ska du veta. Skönt att börja arbeta lite smått om inget annat så för det sociala :) Trevlig helg och stor kram vännen!

   Delete
 10. Det låter super duper gott! Måste absolut testas!

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...