Tuesday, August 13, 2013

Squash Pasta - Zucchini Pasta

Har ni testat att äta squashpasta någon gång? Ja, jag hade då inte detta men efter att ha sett det hos flera av de jag följer på Instagram var jag helt enkelt bara tvungen att testa det. (På Instagram heter jag @amyspieceofcake om ni vill följa mig där.) Pastan eller Zucchinin i sig smakar inte så mycket men avokadoröran, himmel säger jag bara. Så smarrig så! Och vill man inte ha röran på detta viset kan jag tänkta mig att den även passar perfekt som variation till guacamole till fredagstacosen.

Have you ever tried Squash Pasta? After seeing it on several Instagram accounts I just had to try it. (If you wanna follow me on Instagram my account is @amyspieceofcake.) The pasta or the Zucchini in itself doesn't taste so much but with avocado mashed and mixed with yummy spices it was totally awsome! If you don't want to eat the avocado "sauce" like this you can alwasy have it as a different kind of guacamole with tacos.

Att lägga till morötter i den här rätten kändes som en härlig twist!
To add carrots to this dish seemed like a nice twist!
Squash Pasta (1-2 portioner)
1 squash/zucchini
1 morot
1 avokado, mosad med en gaffel
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk olivolja
1 liten lime, färskpressad juice
en nypa flingsalt med wild garlic smak
chiliflingor, valfritt men testa för det blir gott!
garnera med (torrostade) pinjenötter och färsk basilika

Om du inte har en julienne strimlare, gör som jag gjorde: dela zucchini/morot i ca 1 cm breda plattor använd en potatisskalare för att strimla till pasta. Blanda övriga ingredienser till en avokadoröra, garnera till sist zucchini- och morotspastan med pinjenötter och basilika. Mmmm! :)

Denna rätt blir även mitt bidrag till säsongens bästa - augusti hos Det gröna skafferiet som den här månaden har temat zucchini.

English
Zucchini Pasta (servings 1-2)
1 zucchini/squash
1 carrot
1 avocado, mashed with a fork
1-2 cloves of garlic, crushed
1 tsp olive oil
1 small lime, fresh juice from
a pinch of sea salt (I took wild garlic flavor.)
chili flakes, optional but it tastes yum!
garnish with some (slightly toasted) pine nuts and fresh basil

If you don't have a julienne cutter, do as I did: cut zucchini/carrot into 1 cm wide wedges, use a vegetable peeler to shred into pastaslices. Mix the remaining ingredients to the avocado "sauce" and enjoy it along with the zucchini and carrot pasta. At last garnish with some pine nuts and fresh basil. Mmmm! :)

11 comments:

 1. Även gott att blanda strimlad zucchini och morot med lite kokt taliatelle, pappardelle eller spagetti.
  Avocadoröran låter smaskens!

  ReplyDelete
 2. Jag brukar göra som du och blanda squash och morot fast jag doppar den ca 30 sekunder i kokande vatten. Har även gjort svartrotspasta på samma sätt. Även det ett mycket gott alternativ till klassisk pasta. Endast fantasin sätter gränser ;-) Kramar.

  ReplyDelete
 3. åhhh det verkar gott kram på dig fina Amy/ Sofia

  ReplyDelete
 4. Om jag måste välja blir det "riktig" pasta men jag kan tänka mig att blanda i lite gröna och orange strimlor absolut. Avokadoröra äter jag gärna när som helst :-)

  Kram!

  ReplyDelete
 5. Jag har aldrig ätit den raw, men fort värmt upp zucchinipasta har jag!

  ReplyDelete
 6. Jag brukar också använda både zucchini och morot, tycker att de blir goda tillsammans. Avokadoröran låter mums. Kram

  ReplyDelete
 7. Snyggt! Jag säger som Lotta och blandar gärna pasta och grönsakspasta. Lite grönare men ändå den där pastamättnaden. Det blir verkligen snyggt av grönsakerna!

  ReplyDelete
 8. jag brukar koka min i rejält saltat vatten. Tycker det egentligen inte smakar så mycket men bra om man vill hålla nere på kolhydraterna. Avokado röran låter smarrig till tusen!
  Ha en fin torsdag:)
  KRAM

  ReplyDelete
 9. Hipp hipp hurra för din blogg! Stort grattis!kakan ser fantastikt god ut!
  Massvis med kramar! <3
  //Lana

  ReplyDelete
 10. squashpasta kokt i salt vatten (bara några minuter den får inte bli överkokt)eller så kan man fräsa den i stekpannan lite lätt är jättegott. Det äter vi ofta till traditionella pastasåser. Det är jättegott.

  ReplyDelete
 11. Har sett detta också på många bloggar och hemsidor. Det tycks vara ett bra alternativ till pasta. Detta men kanske med en salsa/tomatsås tycker jag låter kanon gott. Jag brukar göra zuccini och morots "pasta" i sallader annars. Ser snyggt ut och är gott! =) Kram på dig och tack för tipset!

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...