Sunday, September 8, 2013

Davosgröt - Overnight Oats

Ni minns väl den davosgröt jag gjorde för ett bra tag sedan med mango och blåbär som garnering?  Jag gör ofta denna gröt eftersom jag tycker det är så smidigt att förbereda allt kvällen innan och sedan på morgonen så är det bara att garnera med frukt, bär, frön och nötter som man tycker om. Att njuta av denna goding är minst sagt halva nöjet. Nej, min käre make han gillar inte davosgröt så han äter gärna mer traditionell frukost i form utav kaffe, smörgåsar, müsli etc. Bra där så får jag ha min davosgröt helt ifred! :)

Do you remember my overnight oats I made a while back garnished with mango and blueberries? I often do overnight oats because it's so easy to make. Everything is prepared in the evening and in the morning it's just to garnish with fruit, berries, seeds and nuts of your choice. To enjoy this lovely oatmeal is a real delight. No, my dear husband doesn't like overnight oats at all. He likes to eat traditional breakfast with coffee, sandwiches, granola etc. It's a good thing becuase then I get to have my overnight oats all to myself! :)

Davosgröt med hallon och svarta vinbär (1 portion)
1 dl havregryn/fiberhavregryn
2 dl yoghurt, jag använde mig av soygurt
1 krm vaniljpulver, ekologiskt
1 tsk agavesirap/honung
1 tsk linfrön/chiafrön
2 tsk pumpakärnor
Garnera med frukt, bär, frön och nötter som du tycker om. Här har jag använt hallon, svarta vinbär, pumpakärnor, hackade cashewnötter och kokosflingor.

Rör ihop samtliga ingredienser i en skål/burk och täck med plastfolie/lock. Låt stå i kylen att svälla över natten. Nästa morgon är det bara att ta fram, garnera och njuta av den goda gröten. Mums!

En vy ovanifrån blir nästan snyggare eller vad säger ni?
A view from above... almost better looking than the normal one.
English
Overnight Oats with Raspberry and Blackcurrant (1 serving)
1 dl (1/2 american cup) rolled oat or fiber rolled oat
2 dl (1 american cup) yogurt of your choice (I used soygurt)
a few drops of vanilla extract
a drizzle of agave nectar (or honey)
1 tsp flax or chia seeds
2 tsp pepitas/pumpkin seeds

Garnish with your favourite fruit, berries, seeds and nuts. I used raspberries, blackcurrant, pepitas/pumpkin seeds, cashews cut in pieces and shredded coconut.

Stir together all ingredients in a bowl/jar and cover with plastic wrap/lid. Leave in the fridge to swell overnight. The next morning just take out the overnight oats, garnish with fresh fruit, berries, seeds and nuts. Enjoy lots!

14 comments:

  1. Hej fina du! Kom in till mig en stund; har några ord till dig där!! Kram
    http://stheavenstreet.blogspot.se/2013/09/att-sprida-lite-karlek-bloglovin.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikade förbi, tack för dina fina värmande ord. Kram!

      Delete
  2. HÄR är den, det här ska jag testa i veckan!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det tycker jag Moma. Jag har totalt snöat in mig på denna davosgröt...!

      Delete
  3. Så gott och fina bilder vännen. Kram

    ReplyDelete
  4. Mums det ser vackert och gott ut fina du : ) kram Sofia

    ReplyDelete
  5. Jag måst också prova använda chiafrön på det sättet! Än så länge använde jag de bara i bröd! :)
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  6. Perfekt med frukost man kan förbereda kvällen innan :) Det ser jättegott ut!

    ReplyDelete
  7. Det är som när jag gör min chiapudding då, Daniel undviker den på alla sätt möjliga - så jag får den för mig själv! :) Davosgröt är också väldigt gott. Din ser mycket snyggare ut än vad min någonsin gör! ;)

    Ha en skön vecka, Amy! Kram!

    ReplyDelete
  8. Såg riktigt mumsig ut! Är den bra för skidlandslaget är den garanterat bra för mig som ständigt hungrig gravid också :)

    ReplyDelete
  9. Hos oss är det tvärtom. Johan är så nyttig så, medan jag möjligen äter en macka till kaffet. Men jag försöker äta sojayoghurt ibland. Gröt är bra men min mun gillar det inte. Kram på dig, fina du!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...