Thursday, June 16, 2011

Swedish sandwich cake

Denna vegetariska smörgåstårta gjordes i all hast, men god blev den!
Smörgåstårta
1 grov polarkaka (två halvor blir en våning, totalt 3 våningar)
1 paket dill dipsås
3 dl gräddfil
1 syrligt äpple, rivet eller tunt skivat
Turkisk yoghurt
Fetaost
Gurka

Till garneringen
:
Vindruvor
Svarta oliver
Ost
Gurka
Tomat
Galiamelon
Färsk bladpersilja

Gör så här
:
Jag har använt grov polarkaka som bröd. Ta två halvor så det blir en rund och fyll på första lagret som bestod av dill dipsås (ihopblandad med gräddfil) och tunna skivor av/rivet äpple.

Andra lagret bestod av turkisk yoghurt, fetaost och tunna skivor av gurka.

Jag garnerade med vindruvor och svarta oliver i mitten. Sedan ostrullar, gurka och tomat samt ytterst med galiamelon.
Färsk bladpersilja pryder kanterna.


Det bästa var när en indisk vän efter publicering på Facebook frågade mig: "Item nu nam su che?" (Vad heter maträtten?) ;) Svaret var enkelt.... Swedish sandwich cake che!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...