Wednesday, July 13, 2011

En härlig blandning av sött och syrligt...

kommer här i form utav en smarrig röda vinbär- och marängpaj!
Marängpaj med röda vinbär

Pajskal

1 dl skorpmjöl
2 dl vetemjöl
125 g smör
1 st äggula
0,5 dl socker

Fyllning
0,5 l röda vinbär
3 st äggvitor (av de överblivna äggulorna kan du göra en Apelsinkaka med choklad)
1 dl socker


Pajskal
Smält smöret och blanda i skorpmjöl, vetemjöl, äggulan och socker.
Blanda ihop degen genast och klä pajformen. Låt den sedan vila i kylen 1 timma.
Grädda sedan i 15 minuter på 225 grader mitt i ugnen.

Fyllning
Vispa först äggvitorna till ett skum. Häll sedan i sockret och vispa till ett hårt skum.
Vänd sedan ner vinbären i äggvitan. Fyll sedan upp pajformen med smeten.
Grädda pajen i 150 grader i 20-25 minuter.

Njut!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...