Sunday, June 17, 2012

Smurftårta

Det är verkligen så roligt att göra täckta tårtor! Nu var det ett tag sedan jag och maken gjorde en sådan här barntårta. Senast var ju Hello Kitty tårtan i februari.

En fd arbetskollega hörde av sig till mig och hade specifika önskemål om en smurftårta till dottern som fyller 4 år. Förutom kravet på gammelsmurf och tjej-smurfen, Smurfina, hade vi helt fria händer att utforma tårtan som vi ville.

Min tanke med den här smurftårtan är en somrig grön äng där smurferna sitter och filosoferar/reflekterar över livet och allmänt tar det lite lugnt... och njuter av nuet. Viktigt i dessa hektiska dagar :)

Är helnöjd med att vissa av blommorna skiftar i färg... gul/orange, vit/rosa och någon enstaka helt i gult. Lite knepigt är det här med färgningen av sugarpaste, men till slut fick jag till meleringen/skiftningarna som jag ville ha det. Längst ner har tårtkanten utökats lite och fått mönster.

Jodå, käre maken har modellerat smurferna... all credit till honom som är så duktig! Vad skulle jag göra utan honom? Och ja, det tar sin lilla tid att modellera dessa figurer... han satt med dessa två i flera timmar.

Tårtan bestod av ljusa luftiga bottnar, fyllda med Dumlefluff och rårörda jordgubbar med grädde/marsan, spacklad med grädde, täckt och dekorerad med Sugarpaste med vit chokladsmak. All modellering är gjord i sugarpaste med vaniljsmak.

Grattis till söta Emmy som har kalas idag, hipp hipp hurra! (Hoppas tårtan klarade bilfärden söderut!)

45 comments:

  1. Så fint och vilken perfekt tårta till en liten fyraåring! Jag skulle aldrig ha tålamodet (eller förmågan). Det är bara att beundra din och makens kunskaper! Kul att få förfrågan så där om att få göra en tårta till en så viktig dag :-)

    Ha en fin söndag! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, alltid kul med sådana här förfrågning tycker vi. :)

      Delete
  2. åh vilken underbar tårta, ett riktigt konstverk:) idag firar vi en 4 åring här hemma med glass-princesslott som vi ska försöka modellera ihop:)kram Sara

    ReplyDelete
    Replies
    1. Så kul att modellera ihop vännen, det låter så fint med glass-princesslott. Får man se några bilder på det?

      Delete
  3. Så fin tårta du gjort och duktig man har du, som modellerat smurferna! Kram

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Tålamod vet jag inte om jag egentligen har... men det är roligt med tårtdekorering!

      Delete
  5. Ni är ju helt grymma bägge två, finfin tårta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla Chrisse. När får vi göra tårtor till er/kidsen?

      Delete
  6. Tårtan är jättesöt med blommorna och smurfarna! Fint samarbetat, roligt att ni jobbat tillsammans igen. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, samarbeta måste vi för jag är inte så duktig på modellering. Min starka sida är det andra jobbet med tårtbottnar, tårtfyllning, sidodekoreringen osv.

      Delete
  7. Men, vad fin tårta du gjort! Det är nog knappt man vågar börja skära i konstverket ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, så kan det vara men tårtor ska ju avnjutas så då får man skära i dem ändå ;)

      Delete
  8. Jättefin tårta och du fick den verkligen sommrig!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jodå, vi gjorde vårt bästa för att få den så!

      Delete
  9. Snygga tårtan, snygga smurfar! Varje barns dröm tror jag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Som sagt, maken är en baddare på modellering :) Ja, varje barns dröm, tänk om man själv hade fått en sådan här när man var liten, himmel! :)

      Delete
  10. Alltså GUD vad duktig du är! Jag är så imponerad av dina tårtor, de är verkligen hur söta som helst! Och smurfarna också, kan tänka mig att tårtan blev väldigt omtyckt <3 Förstår att du är stolt över färgskiftningen, måste varit trixigt att få till...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack, inte jättetrixigt egentligen... men jag ville att det skulle vara skiftande på ett visst sätt och då blir det inte alltid som man vill ha det :)

      Delete
  11. HIhi såååå söt! Hmm du är duktig du ;-)
    Kramkram i massor vännen!!

    ReplyDelete
  12. Men Åh vad fint!! och din man hur skicklig som helst. Ni borde starta ett konditori ihop. Eller...det kanske ni redan har?. Hoppas helgen varit bra. Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nejdå, inget konditori här inte. Vi jobbar och knegar på som vanliga dödliga ;)

      Delete
  13. WOW, vilket lyckat samarbete ni har fått till, vi blir så imponerade! Aldrig att vi hade kunnat göra en skapelse som denna. och smurfarna, man slungas ju direkt tillbaka till barndomen när man ser de två små blå! "Saft, saft, hallonsaft..."

    Kram till er,
    ha en fin vecka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samarbete/teamwork är helt rätt ord kära ni :) Ja, den härliga barndomens tid med hallonsaft... underbart!

      Delete
  14. Coolt! Hur fin som helst, verkligen!

    Kram Malin

    ReplyDelete
  15. Åh, vad duktiga ni är du och din make! Kul att han är med och pysslar på ett hörn. Tårtan är jättefin! Och så har födelsedagsbarnet ett mycket fint namn tycker jag ;-)

    ReplyDelete
  16. MEN vad fin! Vad duktiga ni är! Det är helt rätt, lämpa över saker på mannen så blir han också engagerad i bloggen. Snart är ni två om den! :-)

    ReplyDelete
  17. Vilken fin tårta! Den gjorde ni bra både du och mannen! Kan man låna honom när man behöver göra modelleringar tro ;). Jag är helkass på att få till snygga men jag tror inte det skulle funka att ta min man till hjälp ;D.

    ReplyDelete
  18. Stort tack för hjälpen med tårtan. Emmy gillade verkligen Smurfarna på tårtan, ville "ha" båda smurfarna själv. Hon blev lite sur på kalaset för att hon inte fick gå direkt på tårtan med smurfarna, hon ville bara ha smurftårta....INGA pannkakor.....

    ReplyDelete
  19. Wow, vad fin! I fredags fick jag prova på att göra cupcakes, och jag kan konstatera att jag INTE är speciellt bra på att pyssla med sådant, haha!

    ReplyDelete
  20. åh den blev ju jättefin.exakt den känslan har du lyckats få med på tårtan.

    ReplyDelete
  21. Jag älskar dina tårtor - de är alltid lika fina! Smurfarna ser perfekta ut. De ser precis ut som smurfarna man minns från barndomen.

    Kram på dig

    ReplyDelete
  22. Sv: Tack, går här hemma och bara fotar just nu. Det är ju lite meckigt med inställningar, funktioner men det finns bra information på nätet.Roligt är det iaf!
    Gucka är själva röran med ärtor och fetaost ;)
    Förresten, tänk vad barnen blir kunniga på mobiler, kameror osv när de blir vuxna. En annan får ju klura ut saker Nu och det tar ju sin lilla tid....
    Hoppas du får en bra start på veckan
    kram Emma

    ReplyDelete
  23. Vilken ljuvligt söt barntårta! Jag längtar till den dag jag ska göra tårtor till mina barnbarn (även om jag hoppas at det dröjer några år). När mina var små fanns det inte så mycket sugar paste och sådant att köpa, men deras morbror jobbade då som konditor så de fick fina tårtor ändå.

    Kul att du och maken kan samarbeta kring detta. Min käre mans ambitioner i köket är att blanda sallad och duka. Men han är bra på annat så klart!
    Kram!

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. Åh så söt smurftårta du och min tvillingbror har gjort! Kan riktigt se hur lycklig den lilla tjejen blev och snart förbereder ni väl inför födelsedagskalas på hemmaplan? Väntar med spänning och en smula nyfikenhet =)
    *kram*

    ReplyDelete
  26. Vilken fin tårta, är ju så kul med såna figurtårtor och vackert dekorerade tårtor! Tur att man snart har en liten att fira så man får en anledning att ha tårtkalas :D
    Oj, rostyllen köpte jag i gymnasiet på Verner och Verner har jag för mig. Men jag vet att kakburken.se har en massa i olika storlekar från 14 kr.
    Kramar

    ReplyDelete
  27. Vilken fin och somrig tårta Amy, och smurfig förstås! :)
    Vad roligt att du fått maken att modellera smurfarna, vilket teamwork alltså! Snart kanske han också är med och bloggar ;)

    Ha en fin vecka!

    ReplyDelete
  28. sv: Jordgubb/kiwi var en jättegod kombo! Och tack så mycket :)
    Superfin tårta!

    ReplyDelete
  29. Åhh Amy vilken underbart fin tårta kram en IMPONERAD Sofia i Hjo

    ReplyDelete
  30. Jättefin tårta! Så gulliga smurfar!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...