Friday, July 27, 2012

Grillad halloumi med nektarin och pinjenötter

Igår kväll grillade vi igen och detta fick bli en förrätt som jag improviserade ihop lite snabbt av det som fanns i kylskåpet. Salt, sött, syrligt och hetta... ja här blandades smakerna hej vilt men det blev riktigt gott också! Har ni inte testat att grilla nektariner tycker jag att ni ska göra det för dessa söta och goda frukter blir än mer söta av att grillas.


Grillad halloumi med nektarin och pinjenötter (4 port som förrätt)
1 paket halloumi, skärs i 1 cm skivor
1 nektarin, skärs i klyftor
ca 1 cm röd chili, urkärnad och finhackad (kan uteslutas)
olivolja
1 msk pinjenötter, torrostade i panna
1/2 liten citron, saften av
basilikablad
ev 1 krm svartpeppar

Halloumiskivor och nektarinklyftor penslas med olivolja och grillas på båda sidorna (går rätt så snabbt så var uppmärksam). Lägg upp halloumi och nektarin på assietter och strö över röd chili, pinjenötter, olivolja, citronsaft och basilikablad. Smaka eventuellt av med svartpeppar.

Tips! Lägg gärna rucola eller annan sallad i botten!

12 comments:

  1. Grillad nektarin är riktigt gott, för att inte tala om kall fil med flingor och massor av nektariner! Skönt att ni äntligen fått sommar!

    ReplyDelete
  2. Mums, det ser så gott ut vännen! Kram

    ReplyDelete
  3. Vad gott och sommrigt det ser ut! Halloumi är underbart...

    ReplyDelete
  4. Jag hade tänkt grilla nektariner för några veckor sen men det fanns inga i butiken! På landet förstås. Måste kolla igen - nu borde det ju finnas. Blev väldigt sugen på att testa detta. Helst direkt :-)

    Trevlig helg och kram!

    ReplyDelete
  5. Så gott det ser ut, verkligen! I kväll grillade vi kycklingfilé, som marinerats 1 dygn i tandoriyoghurt. Mmmm, så gott och mört det blev. Tack <3

    Kram Malin

    ReplyDelete
  6. Dessa smaker brukar vi också ha i sommarsallader. Har dock inte grillat så mycket frukt i år. Nektarinerna har åkt ned i sallader naturella. Men jag håller med dig om att de är goda att grilla, får dock inte vara för mogna då.

    ReplyDelete
  7. Grillad nektarin är så gott, måste ta och göra det nästa gång jag grillar!

    ReplyDelete
  8. Vi grillade också bla Halloumi igår dock inte någon frukt. Tyvärr är det inte någon i min familj som gillar frukt i maten. Det är lite synd, tycker jag. Hoppas du har en bra lördag. Kram

    ReplyDelete
  9. Mums! Det är så himla gott med grillade nektariner! Med en sallad i botten har jag varit supernöjd att få detta till lunch=)

    Sv; Tack! Det kändes faktiskt otroligt bra att få ge bort vinsten sådär oväntat. Kul att se att han blev så otroligt glad. Det gjorde hans dag:)...och jag fick nytta av mina servetter sen hihi:)

    ReplyDelete
  10. Mums vilken förrätt! Halloumi och nektariner ha jag testat förut faktiskt och det passar toppen tillsammans. Detta lät såå gott :)

    ReplyDelete
  11. Frossar i nektariner nu. Och gärna lite halloumi på grillen. Gillar denna lilla gummiboll skarpt!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...