Monday, May 20, 2013

Vinn indiska kryddor eller kokböcker

Nu var det ett tag sedan jag hade en tävling på bloggen så nu tycker jag att det verkligen är dags. Nej, det är inget som är sponsrat från någon utan det är jag själv som står för vinsterna.

Tre personer vinner varsin av nedan vinst.

Vinst 1. Indiska kryddor och ett litet paket med papadum. Fyra olika kryddor från Geeta's bl a Keralan spice mix och Tikka spicemix/rub/marinad.

Vinst 2. Maud Onnermarks bok "Lättlagade desserter" (125 sidor).

Vinst 3. Tore Wretmans bok "Svensk husmanskost" (250 sidor).

Eftersom semestertider hägrar vill jag denna gång att ni här i blogginlägget tipsar mig om mysiga och fina svenska semesterpärlor. Det kan vara en stad, en plats eller kanske rentav en byggnad! Motivera varför detta är en semesterpärla.

Glöm inte att skriva vilken vinst ni skulle vilja ha om ni vann, indiska kryddor, Mauds dessertbok eller Svensk husmanskostboken.

Ni får gärna dela denna tävlingsbild antingen på er blogg eller via Facebook men det är inget krav för att delta.

Sista dag för att tävla är fredag 31 maj kl 22.00. Vinnaren meddelas under lördag 1 juni.

Lycka till!

19 comments:

  1. Oj, dehär var svårt!
    Men jag skulle nog säga Kungsbacka ändå! Inte så långt hemifrån för mig men det är så härligt där. Det bygger om och donar och bryr sig om hur det ser ut inne i centrum samtidigt som det är nära ut till havet för en fisketur eller picknick ;)
    Hit skulle jag kunna tänka mig att flytta!

    Om jag vinner skulle jag vilja ha Svensk husmanskost boken :)

    ReplyDelete
  2. På gränsen mellan Östergötland och Småland ligger sommen, världens finaste sjö! Den har så klart vatten och varje sommar i hela mitt liv har jag spenderat badandes, båtåkandes och fiskandes vid denna sjö. Jag har så många fina minnen därifrån och det är min absoluta sommarpärla, ingen sommar utan min fina sjö!

    (Jag skulle gärna vinna kryddorna eller någon av böckerna, det spelar ingen roll...=) )

    ReplyDelete
  3. Jag vill va med! =)

    Jag har två semester tips:
    1. Om man gillar att campa i skogen rekomenderar jag Svartedalen (naturreservat) som ligger mellan Göteborg och Stenungsund. Där brukar jag och mina vänner grilla, sova i vindskydd och bada i en av dom små sjöarna som ligger kanske 100 meter bort. Ett annat likande ställe är Ånnaboda utanför Örebro, tycker nog att det är mer barnvänligt (och där finns vandrarhem om jag inte minns fel)

    2. Tjörn (där jag är uppvuxen), bo på ett av vandrarhemmen, promenera vid vattnet, äta en fiskmåltid och bara vara.

    Om jag vinner så skulle jag önskar jag mig det indiska paketet eller dessertboken.

    Kram kram

    ReplyDelete
  4. Oj det finns många semester pärlor, men det första jag kom att tänka på som mina barn oxå vill åka tillbaka till är Tivedens nationalpark
    en fantastisk trollskog vacker miljö och fina platser i närheten att bada vid. Det är balsam för själen att se den här vackra miljön:)
    kolla gärna deras sida http://www.tiveden.se/omtiveden/tivedensnationalpark.4.e1bed5a12e391d488780001166.html

    ReplyDelete
  5. Glömde säga att jag vill tävla om kryddorna:)

    ReplyDelete
  6. Åhh klart jag vill vara med. Ska bara formulera mig återkommer! kram på dig fina Amy. Vilken pingla Erika Gelotte : ) jag är lite nyvänkär ; ) kram Sofia

    ReplyDelete
  7. jag är med =). skulle vilja vinna boken Lättlagade desserter om jag har turen med mig.

    den plats jag tycker att man borde besöka är läckö slott utanför lidköping! väldigt vackert och man kan antingen utforska slottet och alla dess spännande hålor och utrymmen. eller så kan man ta sig ett dopp i vänern precis utanför slottet. på somrarna anordnas det konserter där, brukar vara väldigt populärt. ett fint ställe att besöka när som helst under våren fram till hösten :). så kan man ta sig en vända till Spiken som ligger en bit därifrån, där har de jättefin fiskbutik med nyfångad fisk. mycket gott att äta finns det också!

    kram nathalié
    yarp.blogg@gmail.com

    ReplyDelete
  8. och ja, jag glömde ju säga att det är mina favoritställe (läckö slott och spiken) för en barndomskompis familj hade stuga vid spiken och då tillbringades varje sommar där med dem :). fina minnen och jag skrattar åt den där svanen som förföljde oss när vi var ute och paddlade kanot. tror aldrig vi paddlat så fort någonsin, haha.

    kram

    ReplyDelete
  9. Gränna! världens gulligaste lilla samhälle, när man tröttnat på att titta på polkagrisbagarna och njuta av de söta dofterna i polkagrisbagerierna så kan man bara strosa runt på de små gatorna och titta på de fina små husen, eller ta en strandpromenad vid vättern. annars kan man ju titta på alla båtarna i hamnen (och en pizza i grännahamnens pizzeria är ett måste, grymt goda) och ta färjan över till visingsö för att titta på ruinerna eller åka remmalag. det är det enda ställe jag vill åka till i sommar, hellre än utomlands till och med :)

    och lite indiska kryddor skulle jag inte tacka nej till heller.
    kramar!

    ReplyDelete
  10. Österlen i Skåne vilken pärla massa fina café och gårdsbutiker vajande fält och loppisar! Ja fina stränder också! Förra året bodde vi i en väderkvarn i smedstorp mitt på Österlen! Laddade batterierna med lugn och harmoni! Finns en hemsida mitt i Österlen som söta Henriette driver med massa spännande tips

    Jag skulle gärna vilja vinna kryddorna!


    Petraso@live.se

    Http://prettypetraso.blogspot.se

    ReplyDelete
  11. Rolig tävling, men nu när vi är vänner avstår jag från att tävla. Jag säger lycka till alla som tävlar om de fina vinstern? Utom tävlan vill jag tipsa om vackra staden Hjo, där Sofia bor. Underbar liten stad med vackert läge, trevliga människor, god fisk, mysig hamn och ett ljuvligt vandrarhem. Kram!

    ReplyDelete
  12. Det beror naturligtvis på vad man gillar att göra på sin semester. Men vårt bästa semesterställe är en liten campingplats utanför Karlborg. Strax norr om Forsvik, utmed Viken, ligger Strömsnäs camping. En naturcamping, inga snörräta rader med tält o husvagnar, utan det står lite där det passar. Många fasta vagnar men även många tillfälliga. Vi brukar tälta, det kostar typ 130:-/natt och då får man slå upp sitt tält nära nog var man vill. Det går att hyra kanot för nästan inga pengar alls. Vi brukar paddla in till Forsvik, kolla på slussandet och köpa glass. På kvällen paddlar vi åt andra hållet och kollar solnedgången över Brosundet.
    Det är inte mer än fem mil hemifrån, men det är det enda semester-måstet vi har. Vi har varit där varje år sen 2007. :)

    Om jag vinner vill jag inte ha Wretmans bok för den står redan hemma. Vad gäller kryddorna eller dessertboken spelar det ingen roll, båda sakerna är välkomna. :)
    /Trollmamma

    ReplyDelete
  13. Hela Hälsingland!
    Så vackert, underbar natur. Som Norraste Sverige, men utan de långa avstånden mellan samhällena. Höga berg och djupa skogar.
    Thermosmuseum i Delsbo, härliga havsbad och underbara dopp i små sjöar och tjärnar.
    Jeanettes choklad i Bergsjö och massor av andra lokalproducerade godsaker :)
    Skulle jag vinna vill jag helst ha kryddorna

    ReplyDelete
  14. Vilken underbar tävling, självklart är jag med! Jag vill gärna vinna de indiska kryddorna(men dessertboken är välkommen den med hihi) om jag blir utvald :D

    Om en månad är det midsommar och jag kan inte tänka mig att fira någon annanstans än i midsommarmekkat Dalarna. Sedan barnsben har jag firat midsommar i Leksand och det finns inget härligare. I Leksand och byarna runt omkring firas midsommar flera dagar i sträck. Staden fylls med semesterfirare i kransar och sommarklänningar. Folkdräkterna plockas fram ur garderoben så man kan dansa traditionellt runt majstången till tonerna av fioler. Missar man en majstångsresning är det bara att åka till nästa by och vara med där. Jag rekommenderar alla att någon gång fira midsommar här; sol, bad, sång, grillning, dans runt stången, små grodorna,knätoffsar och hättor, fioler, chokladhjul och mycket annat bjuder Dalarna på till midsommar.

    ReplyDelete
  15. Jag säger Café och Tebutiken Teboden i Stockhult utanför Markaryd. Ett underbart fikaställe som ligger mitt i de småländska skogarna. Suveräna scones och andra bakverk. Teer i långa banor som alla teälskare bara jublar över. Man kan även köpa både te och annat smått och gott i butiken. Minst ett besök varje sommar får denna oas.

    hillevianna@hotmail.com

    ReplyDelete
  16. Jag vill gärna vara med och tävla.

    Jag skulle tipsa om Orsa camping. En härlig camping med lång sandstrand, många aktiviteter, nära till Orsa björnpark, Mora och Dalhalla. Ett ställe som passar både stora och små.

    Jag skulle gärna vilja vinna indiska kryddor.

    frida-6@hotmail.com

    ReplyDelete
  17. Svenska högarna! Vackrare plats får man leta efter. Så svenskt idylliskt som det bara kan bli, några ensamma röd-vita hus, fyren som blinkar tacktfast, vattnet som kluckar in mot klipporna och doften av hav. Väl värt ett besök :)

    Tycker det här var en himla rolig tävling. Kul att läsa allas sommarpärlor! Skulle jag vinna skulle jag vilja ha.. äh, jag vet inte! Har alltid sån beslutsångest! Överaska mig :)

    ReplyDelete
  18. Då vill jag tipsa om Sunne i det vackra Värmland. Dit åker vi varje sommar för att dels se på fantastiska Västanår teater (som i sommar spelar Nils Holgersson) dels strosa vid Fryken och njuta av den vackra naturen. I trakterna runtomkring finns många sevärdheter, Mårbacka och Alsters herrgård bl a, för att inte tala om mysiga caféer. Skulle inte tacka nej till indiska kryddor! Förresten, om några dagar lottar jag också ut härliga kryddor. Kika gärna in då!

    ReplyDelete
  19. Grövelsjön i Dalarna på gränsen till Norge. Det perfekta vandringsstället för familjen. Bo på STF och dagsvandra. Åk båt över vackra sjön och avnjut kardemummapannkakor i Norge. Vandra tillbaks genom Norge i Linnés fotspår bland renar och fjällämlar till boendet för en fantastiskt middag på kvällen. Vi har varit där flera gånger med familjen och ska snart dit igen.
    Kryddorna hade varit spännande....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...