Monday, June 11, 2012

Quornfilé med rabarber, en spännande och god kombination!

Rabarber och quornfilé, låter det som en annorlunda kombination? Tro mig, jag var också skeptisk när jag såg receptet men ack så gott det smakade. För att inte nämna om de härliga färgerna rätten fick.

I originalreceptet har man använt sig av kycklingfiléer men jag testade quornfiléer i det vegetariska alternativet vilket blev mycket lyckat och gott. Om barnen mumsade på detta? Javisst, det gjorde de... med god aptit! :)

Härliga färger blandades i denna rätt, såg mycket trevligt ut på tallriken.

Quornfilé med rabarber, 4 portioner
4 quornfiléer (i orignalreceptet har brynta kycklingfiléer använts, 500-600g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar (eller vitpeppar)
3 dl rabarber, skurna i små bitar
3 dl matlagningsgrädde (använd vispgrädde för gräddigare smak)
1 msk honung
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 msk sambal oelek (mer om man vill ha sting i rätten, mindre om man vill ha lite styrka)
1-2 pressade vitlöksklyftor
0,5-1 dl finhackad gräslök

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg quornfiléerna i en ugnsfast form. Strö över salt & nymald svart- eller vitpeppar. Lägg rabarberbitarna i formen, blanda resten av ingredienserna förutom gräslöken och häll i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. Strö över gräslöken precis innan servering. Servera med ris eller nypotatis, sallad och en god vinaigrette.

Quornfiléer i botten och rabarber ovanpå, låter kanske lite ovanligt (jag var skeptisk) men ack så gott det blev!

Receptet kommer från Matrepubliken som i sin tur hämtat det härifrån.

14 comments:

  1. Åt en liknade rätt på en tjejmiddag en gång och minns att det var riktigt gott.

    ReplyDelete
  2. Åhh!! Har sett det receptet på ett par bloggar. Måste verkligen testa. Låter ju lite speciellt men kan inte bli fel med rabarber.

    ReplyDelete
  3. Detta är en återkommande favorit hos oss! Jag älskar den syrliga smaken av rabarberna i rätten! Jag tror jag snart har lagat den med varenda filé som finns. Och det har blivit gott alla gånger. Årets första upplaga kommer snart på en blogg nära dig... ;-)

    ReplyDelete
  4. Wow, det låter jättespännande! Men frukt och bär i maten används ju både högt och lågt nu så varför inte? Kul att se att det går lika bra med quornfilé.

    Hoppas ni har en fin måndagskväll!

    ReplyDelete
  5. Vi har också kollat in receptet hos Pernilla men helt glömt bort det faktiskt så vi tackar för påminnelsen:)

    ReplyDelete
  6. Åhhh häftigt har aldrig testat med rabarber i mat : ) kramar Sofia

    ReplyDelete
  7. Mm, kanske ska ta och testa detta till helgen. Verkar spännande.

    Kram Malin

    ReplyDelete
  8. Vad spännande att blanda in rabarbern, som är så typisk att ha i efterrätter och bakverk, i maten! Det låter lite konstigt, men jag tror dig när du säger att det är värt ett försök :) Det ser riktigt gott ut på bilden också <3

    ReplyDelete
  9. Roligt med annorlunda recept! Låter hur gott som helst! Kram

    ReplyDelete
  10. Jag har också spanat in det där receptet och varit sugen på att testa. Barnen är inga rabarberfantaster men jag ska nog ge det en chans ändå. Får ge rabarbern ett par dagar att växa till sig och sedan slår jag till ;)

    ReplyDelete
  11. sv: Tack så mycket :) Delta gärna i tävlingen där du kan vinna likadana formar etc. som jag använde när jag bakade dessa :)

    http://muzicmecupcake.blogg.se/2012/june/tavla-om-ett-somrigt-var-kit.html

    Kram ♥

    ReplyDelete
  12. Hej Amy!

    Allt är bra med mig. Hur är det med dig? Tack för att du tittade förbi min blogg. Jag blev glad av din kommentar. Det är alltid kul med bloggvänner som bryr sig. Gratängen ser riktigt god ut. Quornfileer har jag inte testat än. Det är nog på tiden att jag gjorde det. är du vegetarian förresten? :)

    Kram

    ReplyDelete
  13. Det där var verkligen en spännande smakkombination, alltid kul att prova något nytt! Speciellt när det blir en hit :D
    Ja det är ett bra tips, har fått det rådet från många och vi får gå på känslan helt enkelt :)
    Kram

    ReplyDelete
  14. Åh vilken grej! Min första tanke var, nej nu har hon blivit galen men ju mer jag tänker på det så tror jag det funkar strålande!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...