Burrito eller taco de harina som det också kallas är en mexikansk rätt. Här har jag experimenterat och gjort rätten i indisk tappning! När både Remsan och Mårtenssons utmanar den vanliga fredagstacosen kan väl jag inte vara sämre, eller vad säger ni? :) Kuriosa: Ordet burrito betyder "liten åsna" på spanska. Namnet burrito kan härledas till utseendet av en ihoprullad vetetortilla, som vagt påminner dess namnes öra, eller från sovsäckspåsar och paket som åsnor bar. (Källa: Wikipedia) Kryddan, korma curry, jag använt finns hos House of Milton. Kika gärna in där, anger ni koden amy har ni 10% rabatt på allt i deras sortiment under hela juni månad. Och vill ni vara traditionella så byter ni helt enkelt ut korma currykryddan mot vanlig tacokrydda så har ni de vanliga burritosen. |
Taco de harina/Burrito på Amy's vis (4 st) 2 quornfiléer (eller andra filéer ni föredrar) 0,5-1 msk korma currykrydda (eller tacokrydda om du vill ha traditionella burritos) 1 msk olja 1/2 gurka, skuren i stavar 2 tomater, skurna i skivor 1 paprika, skuren i skivor isbergssallad, några blad 4 st tortillas Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i quornfiléerna. Strö över korma currykrydda och stek tills quornfiléerna är klara (tar inte så lång tid). Skär qournfiléerna i stavar/bitar och varva grönsaker och quorn i ett varmt tortillabröd. Servera med en god mango- och passionsfruktssalsa. Hurra för indiska burritos! ;) |
|
Mango- och passionsfruktssalsa med sting 1 mango, skuren i bitar 2 passionsfrukter, halvera och skeda ur innanmätet 1/2 avokado, skuren i bitar (valfritt, ibland har jag inte med avokado) 1 liten lime, saften av 1/2 röd chili, finskuren 1 liten röd lök, finhackad 10 st babyspenatblad Blanda ihop samtliga ingredienser och låt dra i minst 1 timma (gärna längre). Kombinationen av passionsfrukt, mango, lime och chili... ja, ni kan själva förstå hur det smakar! English Mango and Passionfruit salsa 1 mango, cut in pieces 2 passionfruits, cut in halves and spoon out the inside 1/2 avocado, cut in pieces (sometimes I don't use avocado) 1 small lime, the juice of 1/2 red chili, cut in small small pieces (optional, if you don't want the salsa hot, skip the chili) 1 small red onion, cut in small pieces 10 baby spinach leaves Blend everything together in a bowl and let the spices mix together for one hour (or longer) in the fridge. The combination of passionfruit, mango, lime and chili.... mmmm it's delicious! :) |
Saturday, June 16, 2012
Taco de harina på indiskt vis
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Vad fräscht och gott det ser ut, alltihop! Visst är det gott med mango i salsa? Salsafebern breder ut sig över Sverige, helt klart!
ReplyDeleteHa en jättefin helg Amy och kram till dig!
Salsan låter väldigt god! :)
ReplyDeleteMums, så gott och fräscht! Kram
ReplyDeleteKul twist på tacon! Se bli spännande att se om fler utmanar fredagstacosen och i så fall hur?
ReplyDeleteGillar speciellt salsan, gott gott!
Här blir idag också någon variant på tacos. Sjuklingarnas önskemål. Kul att använda en curry som kryddning. Måste blivit jättegott. Och salsan! Låter grym.
ReplyDeleteKul med en indiskinspirerad burrito! Vi åt klassisk tacos på svenskt vis vi ;)
ReplyDeleteHär är det bara fint, hade hoppats på en glass i solen men det får bli en annan dag då vädret var sådär. Hur är allt med dig? :)
Kram!
Planerade in en variant av tacos här med, får väl se när den får se dagens ljus i bloggen ;)
ReplyDeleteRoligt att se var mycket roliga saker man kan göra med denna rätt som säkert finns i hur många olika varianter som helst.
sv: jag köpte en canon för nybörjare. Helt plötsligt blir det hur roligt som helst att fota. Men ju mer jag håller på ju mer kritisk blir jag och ju mer vill jag ju lära mig.....
Den salsan verkar superfräsch, gottigt!
ReplyDeleteKram Malin
Åhhh vilken salsa Amy gahhhh vill ha kram Sofia
ReplyDeleteVilka underbara färger i salsan! Den ser väldigt lockande ut för ögat!
ReplyDeleteDen där salsan- JA, tack!
ReplyDeleteMmmmm, vad gott med en fruktig salsa till tacosen, och säkert spännande med en indisk touch på dem :D
ReplyDeleteHärligt Amy, så kul att vi är flera som hänger på Emmys utmaning på tacosen. Indisk tacos har vi också gjort för ett tag sedan ( http://martenssonskok.blogspot.se/2012/05/var-forsta-utsvavning-i-det-indiska.html ) och det blev ju kanongott, så detta låter som ljuvlig musik i våra öron:)
ReplyDeleteSalsan... mums säger vi bara!
Mums, fredagstacos släng er i väggen!! ;)
ReplyDeleteOch jag som älskar fruktsalsa, vill ha!
Helt klart ett alternativ till vanlig tacos! Salsan låter underbar!
ReplyDeleteÅ fruktsallad/salsa är så gott, har inte tänkt på att använda passionsfrukt. Det ska det bli ändring på!
ReplyDeleteMango och passionsfruktssalsa lät bara hur gott som helst!
ReplyDeleteMango- och passionsfruktssalsa med sting
ReplyDeleteDen måste jag göra - snart med egenodlad chili och med underbar mango från ett vackert land med het mat...
// IngerOff
Det tycker jag du ska göra, salsan är riktigt smakrik och god! Kram på dig!
DeleteTack alla för era fina kommentarer!
ReplyDelete