Sunday, July 14, 2013

Bulgur med curry - Curried bulgur

Har ni det bra i sommarvärmen? Visst är det härligt! De senaste dagarna har vi bara njutit av det fina vädret. Igår var vi på stranden i stort sett hela dagen och bara tog det lugnt och njöt av livets goda. Man får passa på helt enkelt. Idag bjuder jag på en härlig currykryddad bulgur som kan varieras precis efter tycke och smak. Vill man ha i mer protein är det bara att lägga i några soja- eller quornbitar. Blir en kort text idag för vi är på väg igen för att njuta av det fina vädret. Önskar er en fin dag i solen! :)

Enkel att tillaga och den är god att ätas kall också.
Simple to cook and it's yummy to eat the bulgur cold too.
Bulgur med curry och grönsaker (4 portioner)
2,5-3 dl bulgur
0,5 tsk curry
1 msk olja
1-2 färsk salladslök (eller vanlig gul lök), skivad/hackad
1 morot, skuren i slantar
100 g broccolibuketter
1 dl vattenkastanjer
0,5 dl palsternacka, skuren bitar
1 dl minimajs
ev 1-2 krm cayennepeppar om man så önskar
salt, smaka av med

Koka bulgur enligt instruktionerna på paketet tillsammans med curryn. Koka de övriga grönsakerna separat i lättsaltat vatten i ca 5-6 min. Häll i ett durkslag och låt vattnet rinna av.

Häll olja i en panna och lägg i salladslök/lök. Lägg därefter i kokt bulgur och grönsaker. Krydda efter behag och servera men en härlig grönsallad.

Tips! Variera med de grönsaker du tycker om.

English
Curried Bulgur with veggies (4 servings)
2,5-3 dl bulgur (1 american cup is about 2,4 dl)
0.5 tsp curry
1 tbsp oil
1-2 spring onions (or regular onion), sliced/chopped
1 carrot, cut into slices
100 g broccoli florets
1 dl water chestnuts
0.5 dl parsnips, cut into pieces
1 dl baby corn
1-2 pinches of cayenne pepper (optional)
season with salt

Cook the bulgur according to the instructions on the package along with the curry. Boil the rest of the vegetables separately in salted water for about 5-6 minutes. Pour into a colander so all the water goes off.

Pour oil in a pan and add the spring onion/onion. Then place the cooked bulgur and vegetables and fry for a couple of minutes. Season to taste with cayenne pepper and salt and serve with a fresh green salad.

Tip! Vary the vegetables you like.

9 comments:

  1. Vilken underbar bild Amy! Ser riktigt lockande ut!

    Kram kram

    Ps, I dag blåser det storm i Glommen. Men i min hörna utanför butiken är det enda lugna stället. Där sitter jag mellan kunderna. :-)

    ReplyDelete
  2. Åh vattenkastanjer - gott! Härligt när man kan slänga i de grönsaker man är sugen på just då.
    Njut av de fina dagarna! Kram.

    ReplyDelete
  3. Ja, det ser så gott ut och perfekt att ta med på picknick. Kram och ha det skönt.

    ReplyDelete
  4. Perfekt och passande sommarmat känns det sm, bilden är verkligen fin!
    Här lyser solen med sin frånvaro idag, det blåser friska vindar och ute är inte någon plats vi vill vara:) Men visst har det varit helt underbart, vi är så tacksamma för att det blev så härligt väder igår:)

    Ha det nu riktigt fint i sommarvädret, njut och koppla av, det är du värd.
    Kramar

    ReplyDelete
  5. Här i Stockholm är det rikigt ruggigt idag. Men vi njuter ändå av en härlig sommar och semester. Currykryddad bulgur ska jag prova att göra nästa gång. Ha en fortsatt skön sommar!

    ReplyDelete
  6. Bulgur är riktigt bra sommarmat. Min var dock slut när jag skulle laga mat i förrgår. Ersatte den med matvete, och det blev riktigt bra. Lite mer "tuggigt" bara. Skönt att ni har lata dagar på stranden. Snart nog är det jobb igen. Njut av ledigheten, min vän. Kram!

    ReplyDelete
  7. Ja, det är underbart med sommar och sol! Njuter! :)
    Älskar curry-krydda! Gott, gott!
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
  8. Härlig blandning med grönsaker och curry:)
    Njut av sommaren, idag har det blåst en del och inte varit så varmt här i Örebro, så inget badande i dag för mig:)
    Ha det gott

    ReplyDelete
  9. Bullgor är en perfekt bas i matiga sallader. Mina barn gillar det, men bara om man gör wraps av dem så " riset" inte rinner ut :)

    Sommarkramar från Lena på Make a head food

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...