Wednesday, July 31, 2013

Raw lasagne - Raw Lasagna

Min raw food resa fortsätter med den här raw lasagnen. Jag var skeptiskt till en början men det blev riktigt gott. Den smakrika såsen gjorde naturligtvis sitt till. Annars har det varit mulet och regnigt här både igår och idag. Växtligheten behöver regn så på ett sätt bra. Bara det blir fint väder igen framöver. Några semesterdagar har vi kvar att njuta av turligt nog.

My raw food journey continues and this raw lasagna was just awsome! I have tried to use both cherry tomatoes and nectarines for the sauce, both are good in their own way. Enjoy lots!

Raw lasagne
1 zucchini, skivad tunt på längden
70 g babyspenat
1 avokado, skivad
4-5 körsbärstomater, skivade
pinjenötter

Raw sås
14 körsbärstomater eller 2 nektariner
1 liten vitlöksklyfta
4 soltorkade tomater
1 tsk torkad oregano
en knippe färsk basilika
1 lime, saften av
lite färsk chili (valfritt)
en nypa havssalt (jag tog med ramslökssmak)

Mixa ingredienserna till såsen i en matberedare eller mixer. Såsen håller i 3 dagar i kylen i en tätslutande burk.

Börja med lite sås i botten och varva zucchiniskivor, tomatsås, babyspenat, avokadoskivor, körsbärstomater och lite pinjenötter på varje lager. Njut av den härligt färska lasagnen! :)

Klicka här för mer raw food på bloggen.

English
Raw lasagna
1 zucchini, thinly sliced ​​lengthwise
70g baby spinach
1 avocado, sliced
4-5 cherry tomatoes, sliced
pine nuts

Raw sauce
14 cherry tomatoes or 2 nectarines
1 small clove of garlic
4 sun-dried tomatoes
1 tsp dried oregano
a bunch of fresh basil
1 lime, the juice of
a bit of fresh chili (optional)
a pinch of sea salt (I used wild garlic flavor)

Mix the sauce ingredients in a food processor or blender. The sauce keeps up to 3 days in the refrigerator in a sealed jar.

Start with a little sauce on the bottom and layer zucchini slices, tomato sauce, baby spinach, avocado slices, cherry tomatoes and pine nuts a little at each layer. Enjoy the fresh lovely lasagna! :)
More raw food on the blog, click here.

15 comments:

  1. Jag gillade också den raw lasagnen jag gjorde. Man blev mycket mätt på den :) Och tomatsåsen blir ju så smakrik och god. Gott med avokado och pinjenötter också. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det blev riktigt smarrigt och pinjenötter kan jag verkligen rekommendera så gott, kram!

      Delete
  2. Vilken häftig rätt! Ser så fräscht ut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det var riktigt fräscht och gott Marja! :)

      Delete
  3. En stilig lasagne var det iallafall! Jag har inte prövat raw food än, men det kommer säkert en tid för det med!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag var ju så nyfiken så jag tänkte bäst att passa på när det är sommar och varmt ute. På vintern är det ju lite tuffare med raw maten. Jag som fryser så mycket brrrr!

      Delete
  4. Du är en mästare på vackra uppläggningar Amy! Allt som ligger på en tallrik blir gott hos dig:)

    Hur mår du av raw food-maten? Jag har svårt att äta det mer än något enstaka mål om dagen, annars pajar magen ihop. Då är jag långt ifrån en livsnjutare...hehe:)

    Hoppas ni kan utnyttja dagarna på er semester som riktiga livsnjutare!!! Många kramar vännen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla rara du. Jag mår faktiskt jättebra av den. Jag testade ju några heldagar men nu så börjar jag dagen raw och går över till lagad mat på kvällen, funkar finfint det med :)

      Tack snälla, vi njuter för fullt av semestern kram!

      Delete
  5. Tomatsåsen verkar gudomligt god! Kan lätt tänka mig den till pasta, kall eller varm med lite grädde eller crème fraiche. Raw eller inte, gott gott!

    Ha en trevlig helg och kram!

    ReplyDelete
  6. Spännande! Jag brukar göra kallrörd tomatsås när vi gör pizza, tycker det blir så mycket godare än vanlig! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kallrörd sås till pizza säger du... måste jag testa vid tillfälle :)

      Delete
  7. Spännande med det med rawfood, men det känns som att det är mat för lediga dagar, kanske lite svårare när det gäller matlådan till jobbet?
    Ankis syrra är också inne på den råa linjen, så det blir att skicka in henne till dej för hon uppskattar all inspiration och tips hon kan få!

    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det kan mycket väl vara så... i synnerhet när vintern kommer med kylan. Men vi får väl se lite... jag har åtminstone testat det. Hälsa Ankis syster att hon är välkommen hit in för att få en massa inspiration! :) Kram på er!

      Delete
  8. Yummm! Super smarrigt. Älskar raw lasagna :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...