Friday, September 6, 2013

Zucchiniblommor - Zucchini Flowers

Jag har hört så mycket om zucchiniblommor så det var med glädje jag tog emot en hel drös från mammas härliga kolonilott. Det är tacksamt att ha en mamma som har gröna fingrar så det står härliga till! Vet inte om jag har berättat det för er men i Indien så tillhör vi bondekastet. Mina släktingar odlar jordnötter, bomull ja i stort sett alla härliga frukter och grönsaker vi köper i affären. Jodå, vi njuter och lever som kungar när vi är där och hälsar på. Beroende på säsong så finns det hur stort utbud som helst av alla världens frukter... och det som de tycker är mest exotiskt är nog äpplen... eftersom de inte växer i Gujarat där vi bor utan uppe i norr (Kashmir). När jag nämner vårt äppelträd i trädgården så blir deras ögon stora som tefat.... precis som våra när vi ser de härliga mango- eller papayaklasarna bara hänga där fritt. Härligt är det att skåda minsann! :) Hur som helst jag har hört mycket om zucchiniblommor men aldrig smakat de förrän nu. De blir verkligen så goda som alla säger! Jag friterade några blommor och några fyllde jag med en härlig italiensk fyllning; ricotta, soltorkade tomater, färsk basilika mm, happy days indeed!

I have heard so much about Zucchini Flowers so it was with a great delight I received some from my moms alotment. It's always thankful to have a mom who has a green thumb. In India we belong to the farmer caste and my relatives grow peanuts, cotton and many exotic fruits and vegetables that we normally here buy in the store. When we are in India we live as king and queens. Depending on the season of course but a wide variety of fruits are available. My relatives think that apple is very exotic since in Gujarat, were we live, there are no apple trees. In India apple grows up in the north in the area around Kashmir. When I mention our apple tree in the garden they get very excited... just as we get when we see mango and papaya hanging in the tree ready to be eaten. It's a lovely view indeed! :) However, I have never tried Zucchini Flowers before so it was time I did. They are really as good as everyone says! I fried some and some I stuffed with italian filling; ricotta cheese, sun-dried tomatoes, fresh basil etc. Happy days indeed!

Båda sätten blev goda men bäst var nog ändå de friterade med lite salt och peppar på, mmm!
Both ways were yummy but the best was although the fried ones with some salt and pepper, mmm!
Fyllda zucchiniblommor (20 st)
20 zucchiniblommor, sköljda hastigt på utsidan med kallt vatten och låt rinna av
200g ricottaost
6-7 soltorkade tomater, klippta/skurna i bitar
en handfull färska basilikablad, klippta i små bitar
havssalt och peppar, smaka av med
ev en nypa cayennepeppar

Blanda ricotta, soltorkade tomater, basilika och kryddor. Peta försiktigt ut ev skräp som finns inuti. Fyll zucchiniblommorna med blandningen och vrid försiktigt ihop blomtopparna för att hålla fyllningen på plats. Stek i stekpanna på medelstark värme. Efter några minuter vänd försiktigt. Salta gärna med havssalt på dom. Goda att servera som förrätt, snacks eller varför inte som tilltugg på partyt? Njut av livets goda!

Raw? Byt ut ricottan mot hemmagjord cashewgrädde (fast skippa vanilj och agave samt stekningen), det är mums!


English
Stuffed Zucchini Flowers (20 flowers)
20 Zucchini Flowers, rinsed with cold water on the outside and let them drain
200 g ricotta cheese
6-7 sun-dried tomatoes, cut in pieces
a handful of fresh basil leaves, cut in pieces (I used a pair of scissors.)
sea salt and pepper, to season with
a pinch of cayenne pepper (optional)

Stir together ricotta cheese, sun-dried tomatoes, basil and spices. Carefully pry out any junk that's inside the flowers. Stuff the flowers with the italian filling and gently twist together floral tops to keep the filling in place. Fry them in a pan on medium heat. After a few minutes, turn them over gently. Put some sea salt on top. Perfect to serve as a starter, snack or why not at the party? Enjoy lots!

Tip! If you want this to be a raw dish. Simply replace ricotta with homemade cashew cream (skip the vanilla and agave and of course to fry it), it's a delish!

22 comments:

  1. Jag har aldrig ätit zucchiniblommor, men de ser så fina ut. Vad smakar de egentligen? Önskar dig en skön helg, stor kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blommorna blir sådär knapriga och goda när man steker dom... kan inte förklara smaken utan den måste upplevas helt enkelt! :)

      Delete
  2. Åh vad du beskriver din familj på ett härligt sätt. Jag vill träffa dom allihop:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Du får komma och hälsa på oss i Indien Ann-Sofi! :)

      Delete
  3. wow, vad spännande! Har aldrig hört talats förut att man kan äta zuchinniblommor!
    Det måste jag tipsa mina föräldrar i Ryssland att man kan äta zuchinniblommorna! :)
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jodå, det är en delikatess i Italien minsann. Har sett Paolo Roberto fixa och dona med de där blommorna så jag blev sugen att testa jag med!

      Delete
  4. Jag har aldrig hört talas om zucchiniblommor men det lät väldigt spännande!

    Trevlig helg, kramizar!

    ReplyDelete
  5. Jag har alltid velat prova friterad zucchiniblomma som jag hört ska vara en delikatess. Vilken ny fin layout din blogg har fått Amy! Hoppas du har en skön helg! Vädret är ju bara fantastiskt. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det var dags för en ny layout nu :) Ja, vädret är helt underbart, vi får njuta till fullo helt enkelt!

      Delete
  6. åh mums. Jag har sett recept på fyllda, stekta zucchiniblommor men har aldrig testat det då det är svårt att få tag på färska zucchiniblommor. Men någon gång ska jag testa det här. Har saknat dig med, Amy! Jag brukar kika in hos dig när jag är inne på Facebook. Blev riktigt imponerad av alla dina raw recept under sommaren och jag ska definitivt prova dina pajer. Såg så himla gott ut! Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja det är lite knepigt med tillgången på blommorna... att odla squash själv är väl egentligen det enda sättet kan jag tänka mig. Så kul att du ska testa några av mina raw recept :) Kram!

      Delete
  7. Ett år fick jag bara blommor och nästan inga frukter på mina squashplantor - tänk om jag då vetat det jag på senare år fått lära mig; att man kan äta dem! Så gott och så spännande. En vän till mig friterade blommorna - också jättegott! Lite som japansk tempura.

    Det är så spännande när du beskriver din familj, kast och annat som har med Indien att göra. Du borde komma och gästföreläsa för mina elever när vi pratar om hinduismen. Kast är det som de tycker är mest intressant och samtidigt svårast att förstå. Hur kan det vara så att vissa är "födda" till ett visst yrke undrar de. Och så försöker jag förklara. Är er kast vaysha? Eller shudras? Jag är nyfiken. Jag vet ju att det finns en massa underkaster men de fyra huvudkasten kan jag namnen på. Tack för att du skriver så fint. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Så mycket du gick miste om vännen, ja nu vet du ju om det skulle bli aktuellt med blommor igen. :) Ja, friterade var de hur goda som helst... nästan godare än fyllda tyckte vi.

      Jag får väl komma och gästföreläsa någon gång helt enkelt! ;) Kram vännen!

      Delete
  8. men åh vad gott det låter!
    Har aldrig sett dem i vanliga affärer dock, får verkligen kika runt.
    har ju en grön vecka framför oss så det skulle ju passa perfekt på matbordet!

    Kram Lena från make a head food

    ReplyDelete
    Replies
    1. Underbart med en grön vecka! Ja, dessa får du nog inte tag på så enkelt... det enklaste är att odla så du får testa det till nästa säsong :)

      Delete
  9. Zucchiniblommor har jag aldrig sett men kanske om man hittaren lite större matmarknad... Får börja odla själv annars :) Ser kanongott ut, särkilt de friterade... :D

    Ha en skön söndag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, större marknader borde ha det kan man tycka. Annars är det nog att odla själv som gäller verkar det som :) Tack detsamma Sara!

      Delete
  10. Ser ljuvligt gott ut! Och ÄR säkert lika gott! Jag har ätit fyllda zucchiniblommor i Italien, men aldrig gjort det själv. Mina zucchiniplantor åt rådjuren upp de rackarna, så det blev inget eget försök nu heller!

    ReplyDelete
  11. Åh, vad gott! Jag brukar äta det när vi är i Italien, men i Sverige har jag ännu inte gjort det, tyvärr. Det är ju så otroligt gott!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...