Saturday, September 10, 2011

Dumlefluff

Dumlefluf är enkelt att göra och smakar himmelskt gott som fyllning i tårtor, cupcake frosting eller servera den som den är med ex bär.

Bilderna är hämtade från http://www.fazer.se/Varumarken/Dumle/

Dumlefluff (lagom till ett lager i en tårta på 24 cm i diameter)
180 g dumlekolor (ca 22 st)
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Dela dumlekolorna i mindre bitar. Värm vispgrädden i en kastrull. (OBS! Får ej koka!) Häll i dumlekolorna och rör om tills dom smält. Häll dumlegrädden i en tätslutande burk och låt den stå kallt i minst 6 timmar i kylskåpet (gärna över natten). När dumlegrädden är helt kall vispas den upp till ett härligt fluff!

6 comments:

  1. Nästa gång du gör en tårta kan du inte lägga ut bilder steg för steg, så ett trögo som jag fattar hur man gör en tårta =)

    ReplyDelete
  2. Funkar sånt med laktosfri grädde? Ska ha en laktosintolerant gäst om en vecka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag har faktiskt inte testat med laktosfri grädde. Jag hade nog testat att göra en liten mängd i helgen för att se om det funkar.

      Delete
  3. varför måste den stå så länge? den blir ju kall innan det? och kan man ställa in den i kylen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det är för att den ska bli riktigt kall och det går jättebra att ställa den i kylskåpet. Lycka till!

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...