Saturday, November 12, 2011

Historien om den oändliga butternut squashen

eller sökandet med ljus och lykta efter densamma!

För er av ser som inte har förstått det så har jag varit på jakt efter butternut squash i min lilla stad Värnamo (Småland). Har ringt runt till samtliga butiker men icke. Svaret jag fick i veckan var att vad ska du med det till nu när Halloween är över? Grrrrr!

Visste inte att butternut squash var relaterad till Halloween-firandet? Visst pumpa som pumpa men den har ju ingen traditionell halloweenpumpa utseende samtidigt som man kan använda den i matlagning (året om?).
Butternut squash
Gårdsbutiken som säljer ekologiskt och närodlat hade åtminstone den traditionella Halloween-pumpan och jag köpte en stor en på 5 kg! Här ska det bakas och lagas pumpa hela helgen! :)
Nej, jag har inte fått pumpafnatt men det är faktiskt jättegott med pumpa i det mesta. Testa själva så får ni se!

En liten gissningstävling kommer här:
Hur många olika sorters mat och bakverk kan jag laga/baka på
5
kg pumpa?Det kan vara allt från soppa, paj, muffins etc. Vid maträtter så är det 4 portioner som gäller och vid bakning så är det standardrecepten (vad det nu är) =) Jag själv vet inte svaret eftersom jag ännu ej hunnit laga/baka så mycket. Sista dag att gissa är onsdag 16 november kl 18.00.

Kom igen och gissa på nu!

Vinsten? Vinsten är det senaste numret av tidningen Hembakat. Har ni tidningen kanske det ändå är kul att gissa och se om man kom nära? Och naturligtvis för själva äran att ha gissat rätt! :)
Bildkälla

7 comments:

 1. Oj oj oj, det bör ju bli en hel del av den pumpan... Vi gissar på 8 olika skapelser. Ser fram mot alla resultaten, spännande:)

  Ha en fortsatt fin helg.

  ReplyDelete
 2. Som sagt, det lär bli en hel del. Jag skulle gissa på att du kan (frågan är om du kommer att vilja) baka/laga minst 12 olika sorters mat/bakverk med din pumpa, fast risken är väl att du hunnit tröttna långt före det! :-)

  ReplyDelete
 3. Butternutsquash är ju så gott, åt en pestopasta med butternut, tomat och paprika en gång och det var ju otroligt gott tillsammans! Håller tummarna för att du hittar en till slut :D

  ReplyDelete
 4. Mårtenssons kök, va bra att ni ser fram emot dom. Har haft vänner i helgen men lite bakande/lagande har det blivit! :)

  Moma, jag hoppas att jag inte tröttnar men du har rätt att risken är rätt stor för det! ;)

  Eleonore, jag får helt enkelt åka till storstaden och införskaffa en butternut squash! :)

  ReplyDelete
 5. Pumpa är något jag inte vågat mig på men tittar man in ditt recept så tror jag säker att jag skulle göra ett försök =)

  ReplyDelete
 6. Sugar butter nut squash är verkligen inte lätt att få tag på! Men finns i alla fall i Hötorgshallen, Stockholm. Dyrt men gott! Dina recept ser goda ut :=)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det var så ett tag Katarina men nu har vår lokala matabutik det året om, så gott det är och härligt att de har det oavsett årstid!

   Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...