Saturday, October 13, 2012

Läcker frukost och bloggkärlek

I somras när jag hade semester svängde jag en morgon ihop den här godingen till frukost. Självklart åt jag fler saker till men just blandningen av yoghurt, honung, mandel och granatäpple blev en riktigt god och lyckad kombo som jag tänkte dela med mig av. Rekommenderas varmt!


Yoghurt med honung, granatäpple och mandel (ca 2 glas)
3 dl turkisk yoghurt (10 %)
0,5-1 dl flytande honung
1-2 msk mandelspån (kan rostas men det gjorde inte jag)
granatäppelkärnor

Häll honungen i botten på små glas. Fördela yoghurten över honungen, toppa med mandelspån och granatäppelkärnor. Servera direkt.

Undrar ni över hur man kärnar ur ett granatäpple utan stänk?
Dela granatäpplet i mitten och sänk ner ena halvan i en skål med kallt vatten. Pilla loss kärnorna under vattnet eller om du hellre vill, vänd ut och in på granatäpplet så lossnar kärnorna. Kärnorna flyter upp till ytan och man slipper stänk från den röda saften.

Vinsten blev en slickepott, en kökssvamp från Syster Lycklig, ett anteckningsblock och en påse strössel. Dessutom fanns där en fin vaniljstång från Uganda. Bilden hämtad från Erikas blogg.

Nu till lite bloggkärlek. För ett tag sedan vann jag en tävling hos fina Erika med bloggen Erikas funderingar. Erikas blogg får mig alltid att tänka till eftersom hon har en hel del funderingar som hon skriver om. Det är allt mellan himmel och jord och I just love it! Kika gärna in hos henne. Tack härliga Erika för den fina vinsten! :)


Min blogg har även fått den fina utmärkelsen, Blogs I love-award. Goa Sabine med bloggen Välbefinnaren står bakom denna award. Sabine ska om några månader åka till Indien med sin vän och vi har haft både mailkonversation om resan men även följt varandras bloggar under en tid. Sabines blogg innehåller allt från detox till meditation och att andas rätt, spana in den! Tack för den fina awarden, Sabine. Det värmer i hjärtat :)

Utmärkelsen ska skickas vidare till fem bloggar. Känner att jag vill ge den till så många inom mat- och bakbloggsvärlden så jag ger den helt enkelt till er alla underbara därute som lagar mat/bakar, fotar och passionerat skriver om era eskapader i köket.

Tycker ni alla är så underbara som ger mig sådan härlig inspiration varje dag, tack för att ni finns!

24 comments:

  1. Tack snälla Amy för dina fina ord. Jag är så glad att du vann. Det är härligt och otvunget med bloggvänskap och så roligt att följa varandras bloggande. Stor och varm kram till min indiska favoritbloggerska!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bloggvänskap är verkligen da thing :) Tack själv för den fina vinsten, kram!

      Delete
  2. Frukosten låter god! Och vilken fin vinst du vann, grattis. Jag gillar också Erikas blogg! Kram

    ReplyDelete
  3. Sånt har yogurt med honung åt jag mycket till frukost när jag var i Grekland. Så gott!!!Gott med lite valnötter på!!

    ReplyDelete
  4. Så otroligt gott det ser ut. Jag älskar långa lata frukostar och den här kommer jag prova :)

    Lena från Make Ahead food

    ReplyDelete
  5. Vilken härlig frukost och härligt inlägg :)

    ReplyDelete
  6. Flytande honung och yoghurt är ett väldigt kärt par i vårt kök, så gott! Och vilket bra tips du kommer med vad gäller granatäpplet och urkärning, det måste vi prova. Vi brukar köra Nigellas stil och gå loss med en träslev på utsidan av äpplet men det betyder ju att saften också far omkring precis som kärnorna...

    Grattis till awarden och priset, Erika hör verkligen till en av våra favoriter, hennes texter kan man gå och fundera länge på efter att ha läst dom.

    Lördagskramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det där med granatäpplet får ni testa. Att banka är ingen god idé... blir sörja av det och röd saft överallt som är svår att få bort!

      Delete
  7. Grattis till vinsten! Jag vann också faktiskt ;o)

    Honung och tjock härlig yoghurt är så gott, mmm.

    Kram Malin

    ReplyDelete
  8. Ljuvlig smoothie! Undrar om det är dags att börja experimentera för att få fram en varm variant av smoothie, passar ju bättre den här tiden på året men jag har aldrig hört talas om något. Hmmm, får se vad man kan komma på.

    Grattis till vinst och award - det är dig väl värt!

    Hoppas du får en jättefin lördagskväll med gott i magen :-)

    Kram Lotta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lotta, det är ju ingen smoothie ;) men gott var det ändå!

      Delete
    2. Ha ha, förlåt! Jag har smoothies på hjärnan tror jag. Fick nog för mig att det var en bild före mixningen, eftersom du är en sån expert på smoothies så leddes mina tankar dit :-) För fin att mixa sönder förstås, den ser jätteläcker ut i glaset.

      Ha en fin söndag!

      Delete
  9. Härligt! Gratulationer från mig för de trevliga utmärkelserna. Det är du väl värd med din grymma matblogg.

    ReplyDelete
  10. Den där frukosten ser väldigt god och söt ut ;) En sådan som är perfekt för en söndagsmorgon! Allt bra med dig?
    Jag tycker verkligen att det är roligt att det går så bra för dig med bloggen. Att du får vara med i olika tidningar osv. Det ligger ju mycket jobb bakom en sådan här blogg! kram /Emma

    ReplyDelete
  11. MUMS MUMS MUMS kram Sofia

    ReplyDelete
  12. Gottgigott! Och vilket bra tips om granatäpple, jag har alltid rosa/röda stänk i halva köket så jag ska prova att göra det under vatten :)

    ReplyDelete
  13. Vilken härlig bild, den får mig att vilja slicka på skärmen!

    ReplyDelete
  14. Jag hänger också en del på Ericas blogg, tänkvärda ord hon skriver då och då. Grattis till vinsten. Och grattis till bloggawarden. Det är du värd:)
    Ha en fin söndag eftermiddag! Kram

    ReplyDelete
  15. Hej hej, Blof awards får man när man är så bra och duktig som du är. =) Snart kommer foton, beskrivning och betyg på fredagens Indiska matlagning. =)

    Vi har bockat av massor av grejer nu på vår lista och känns så bra. Skrivit nya "To-bring"-, "To buy"- och "To do"-listor nu också. Blivit så mycket Indien snack denna helg, så Viktor har undvikit oss ganska mycket. (stackare) Men tycker så klart det är kul för oss.

    Kram

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...