Thursday, November 8, 2012

En matbloggares vardag... ibland!

Jag får ofta frågan hur jag hinner med att blogga när jag arbetar heltid, har familj med små barn, umgås med vänner, träning, läsa böcker, spela Wordfeud... jo, lite tv-tittande blir det också emellanåt... :) Svaret är att jag vet faktiskt inte. Jag tycker om allt det jag gör och det är nog svaret på frågan. Tycker man om alla sina sysselsättningar så ser man inga hinder, snarare ses sysselsättningarna som möjligheter där jag vill göra mer av allt. Konstigt det där egentligen. :)

Jag har även fått frågan om jag som matbloggare inte äter snabbmat eller halvfabrikat. Jodå, det gör jag och familjen. Visst det händer inte så ofta att vi gör det förstnämnda. Snabbmat är ingen favorit hemma hos oss. Däremot halvfabrikat funkar finfint en kväll när jag vill få ihop en snabb middag. Igår var det kladdkakans dag och för ett tag sedan, 26 oktober, firades potatisens dag i all sin enkelhet hemma hos oss...

Toscanska färdigköpta biffar (ovo-vegetariska) från Hälsans Kök och en enkel men ack så ljuvligt god fetaostsallad. Biffarna har en italiensk prägel med solmogna körsbärstomater, krämig mozzarella och färsk basilika. Smakrika!

Amy's enkla fetaostsallad
150 g fetaost, tärnad
1 granatäpple, urkärnat (Tips på hur du kärnar ur ett granatäpple utan att få stänk.)
1-2 tsk olivolja
ev svartpeppar

Blanda ihop samtliga ingredienser, njut!
Jodå, potatisgratängen var också färdigköpt. Alströmer potatisgratäng som gratinerades en stund i ugnen. Första gången jag testar den och jag blev förvånad över att den var så krämig och smakrik. Ofta smakar dessa färdigköpta gratänger inte så värst gott annars.

Vad har ni för snabbmat eller halvfabrikatknep ni tar till när det kniper? Eller äter ni gourmetmat vareviga dag? ;) Berätta vetja!

18 comments:

  1. Den enda snabbmaten (eller vad man ska kalla den, vi brukar säga hämtemat) vi äter är sushi. Mest för att det inte finns någon god hamburgare(läs Burger King)att köpa i stan och för att vi inte precis gillar hämtepizza. Halvfabrikat tar vi till när vi behöver matlåda ibland, då blir det fiskgratäng eller paj för frun och Håkan köper något från jobbets charkdisk. Möjligtvis steker vi pytt i panna hemma någon gång.

    Fetaost med granatäpple, det måste ju vara en höjdare att ha tillsammans, sött och salt, mums!

    Torsdagskramar

    ReplyDelete
  2. Gott med potatisgratäng, jag åt faktiskt en till lunch idag. Snabbmat eller hämtmat äter vi lite då och då men för min del blir det sällan halvfabrikat. Det fanns en tid då jag nästan bara åt halvfabrikat men jag har slutat med det sedan jag lärt mig hur man lagar mat. Eftersom jag bor hemma så finns det alltid någonting gott att äta i kylen eller frysen (som pappa, mamma eller jag fixat). :)

    Kram

    ReplyDelete
  3. j älskar potatisgratäng men som du säger så är de inte goa men då har ja oxå bara testat findus,så de gör ja alltid hemmagjort.
    snabbmat blir de faktiskt,skäms o säga men ibland blir de donken,pizza då ja inte orkar o laga mat,japp såna dagar har ja ibland.härligt och se att de är fler än ja som fuskar ibland
    stämmer så sant de du skriver Amy,gillar man något så tar man tid oavsett vad.

    ReplyDelete
  4. Ja här blir det hämtpizza då och då. Till och med så ofta att pizzabagaren har lärt sig vad det är för pizzor vi brukar köpa. Men jag försöker laga all mat här hemma från grunden eller göra enklare snabba rätter. Det där med tiden förstår jag inte heller. Jag borde inte hinna matblogga men gör det ändå på nått vis. Sånt man tycker är roligt fixar man tid till helt enkelt!

    ReplyDelete
  5. Så gott det ser ut, här äts det både snabbmat och halvfabrikat ibland, snabbmat blir framförallt thaimat eller kebabkött med ris utan sås för den gillar jag inte :-)

    ReplyDelete
  6. Pizza och "kinamat" blir det ibland, min favoritsnabbmat är hamburgare. Den här veckan har jag köpt LCHF-matdosor på en restaurang, så skönt att slippa laga mat till matdosorna ibland. Har du lust att "wordfeuda" så heter jag manolito123. Ha en härlig helg! :)

    ReplyDelete
  7. Snabbmat är gott ibland och väldigt bekvämt. Thaimat och Burger Kingmat är väl det som oftast slinker ner. Jag älskar pizza men det sätter sig på fel ställen, så det sker sällan.

    Halvfabrikat köper jag nån gång och då mest färdiga kalkonköttbullar från Ingelstad, rotfruktsgratäng i påse och nån soppa i tetrapack kanske. Inte fel att ta till när man är riktigt trött.

    Man hinner det man hinner. Jag ser sällan på TV men spelar gärna quizkampen och wordfeud. Kram!

    ReplyDelete
  8. Pizza och thaimat handlar vi hem ibland. Hamburgare blir det ytterst sällan.
    Beror lite på vad som går under halv-/helfabrikat. Jag har sällan färdiglagad mat hemma bortsett från köttbullar vi har till nöds. De där färdiga maträtterna vissa kollegor äter till lunch ger mig rysningar. Då äter jag hellre omelet eller steker upp lite halloumi och grönsaker.

    ReplyDelete
  9. Vi äter sällan snabbmat och halvfabrikat! Jag gör helst själv, men det är klart om man inte har tid eller ork att det är ok :) Kram och önskar dig en fin fredag!

    ReplyDelete
  10. vi äter AAALDRIIIG snabbmat eller hämtmat. ehm. jo, det gör vi ju. jag är fruktansvärt dålig på att lyckas med egna grönsaksbiffar och falafel så det brukar vi köpa från frysdisken ibland, och så blir det såklart någon hämtpizza också, fast inte så ofta faktiskt för alla våra pizzerior i närheten är så dåliga så då är det godare att göra pizzan själv :)

    ReplyDelete
  11. Du är en fantastisk kvinna Amy som hinner mycket och har ett varmt hjärta!:)

    Snabbmaten som handlas här hemma är pizza eller någon hamburgare från donken emellanåt. Ofta till sonens glädje:)

    Ha en skön helg! Kram

    ReplyDelete
  12. Tycker att vi faktiskt är rätt duktiga på att hålla oss undan halvfabrikat (kanske eftersom vi inte har några barn och kan lägga lite extra tid i köket?) men visst händer det! Brukar ha ett paket med färdiga hamburgare i frysen som det bara är att ta fram och steka på när det kniper.. Och visst kan vi åka förbi och köpa hem pizza en fredagkväll på väg hem från jobbet, vi är väl alla mänskliga?! :-)

    Ääääälskar fetaost, så det här ska jag absolut testa!! :-P

    ReplyDelete
  13. Man har alltid tid till det man vill göra, helt enkelt. Och sånt man måste göra för att livet ska fungera lyckas man också alltid få till. Men visst undrar man ibland hur man lyckas egentligen :-)

    Fryspytt att bara steka på med några ägg är något som dyker upp då och då och jag köper gärna färdiggrillad kyckling för att snabbt få till proteinet till en middag. Burger King kan få ett besök när vi ska till landet och anländer sent på fredagskvällarna. Det är bra att det finns alternativ!

    Ha en riktigt bra och god helg!

    Kram Lotta

    ReplyDelete
  14. Fortsätter att laga dina maträtter och den här gången bjöd jag familjen på Nudlar med indisk tomatcurry som var jättegod ;-)

    I veckan som kommer blir det Gryta med tofu i en härlig krämig och smakrik sås. Tack ännu en gång för dina fantastiska recept och blogg! Hälsar Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Så roligt att du lagar maträtterna Kristina :) Alltid roligt att få feedback :)

      Delete
  15. Får samma fråga som du om matbloggande, hur hinner jag?
    Men det är ju plättlätt när man dels tycker det är roligt.
    Och mat ska man ju ha varje dag, att fota den och skriva lite om den är ju bara kul.

    Snabba rätter och vardagsmatstrick är ju lite av min matbloggsidé.
    Går ju på många olika sätt att få i hop det med lite medvetet tänk.

    Lena från Make Ahed Food

    ReplyDelete
  16. De senaste veckorna har vi nog rekord i halvfabrikat men vad göra utan kök?!? Kunde koka ägg till frukost idag och himmel så lyxigt det kändes och supergott var det! :)

    Under "normala" omständigheter blir det havregrynsgröt i mikron till middag nångång i månaden när det blivit matrester över som endast räcker till lunchlådan. Kanske en hämtpizza en lördagskväll men väldigt sällan hamburgare för vi tycker att vi själva gör de godaste! Kanske en färdig burk pastasås följer med oss hem från affären och blir uppimpad innan den sjunker ner i våra magar.

    ReplyDelete
  17. Vilket bra tips på granatäpplena, tack! Jag brukar såsfuska ganska ofta och köper färdig bea och mitt favoritfuskrecept är_ Örtsås på påse som jag blandar med kycklingfilé i bitar och kokt broccoli och så ris till. Barnen ÄLSKAr den rätten och så får de ju ändå i sig broccoli = )
    kram Lottzy

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...