Saturday, December 8, 2012

Julbord på Gästgivargården

Så var det dags igen! Förra året, om ni nu minns det, var vi och åt julbord på High Chaparral. Årets julbord gick av stapeln på Gästgivargården i stan. Vi har varit där något tidigare år också och jag minns det som ett helt okej julbord (även om man som vegetarian inte kan njuta av allt förstås). I år var vi inte lika nöjda med det. Servicen var generellt helt okej men i slutet fick vi en servitris som tog våra tallrikar och  glas fastän några av oss fortfarande hade mat och dryck kvar. Sådant är inte okej tycker jag. Vi kände oss en aning stressade kan man lugnt påstå... men stämningen, pyntet, maten och sällskapet gjorde ändå kvällen minnesvärd!

Det kalla julbordet innehöll en hel del godsaker och jag fastnade för deras lingonbröd och rödbetssallad.

Jajamän, välkomstdrink i form utav glögg fick vi också.

Även detta året sparade jag mig till efterrätten...

och ostbrickan...!

En riktigt tjusig entréhall som taget ur en julsaga... jag älskar den! :)

12 comments:

  1. Mysigt och gott med julbord! Kram

    ReplyDelete
  2. Nä, det där när de tar tallrikar och glas innan man är klar är så oerhört stressande. Det känns ju som man borde stå upp och äta nästan! Och är det något man vill när man äter (speciellt på restaurang och speciellt bufféer) så är det att ta det lugnt och sitta länge...

    När vi åt julbord i fjol så konstaterade vi snabbt att summan som det kostar, den kommer man säkert inte upp i om man ser till vad och ur mycket man egentligen äter av rätterna. Fast visst är det mysigt ändå, men i år hoppar vi och tar Ankis far ut på "vanligt" restaurangbesök istället:)

    Men det ser ju ut som ett mysigt ställe ni var på, och ostbrickan skulle man ju kunna hugga in på direkt!

    Lördagskramar till dej, finaste Amy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni har så rätt, den summan kommer man aldrig upp i...

      Delete
  3. Att känns sig stressad när man är ute och äter är nog något av det värsta. Minuspoäng för det! Men desserterna och ostbrickan, där hämtar de upp poäng igen :)

    ReplyDelete
  4. Som vegetarian är julbordet en begränsad upplevelse, det vet jag. Under lång tid åt jag vegetariskt och då var det inte alltid så lätt. Nu finns ju mycket god vegomat, fast kanske inte på de traditionella julborden. Jag ska ut med jobbet den tjugonde på bowling och julbord. Vi får se hur det blir, men menyn ser väldigt lovande ut för mig som helst äter fågel som kalkon och kyckling. Och så sill förstås!

    Det där med att rycka tallrikarna innan man ätit färdigt är direkt ohyfsat. Min pappa var expert på att göra det när han var i sin krafts dagar... Min mormor fick aldrig äta upp utan när hon svalde en tugga högg pappa tallriken i en obevakad sekund. Stressande kan man lugnt säga.

    Bilderna ser fasligt fina ut! Så mysigt -det påminner mig om en gång när jag åt julbord på ett vackert slott. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. De är ganska duktiga på att ordna vegetariskt ändå... jag brukar få quornkorvar eller quornfiléer som de har stekt eller fixat på något vis.

      Aj, så jobbigt för mor din!

      Delete
  5. Eftersom du är vegetarian blir jag nyfiken då julborden brukar vara proteinrika (av kött och fisk).Vad brukar du äta på julbordet som bjuds på restauranger? Och vad har ni på ert julbord?

    ReplyDelete
    Replies
    1. De brukar fixa quornkorvar eller quornfiléer till mig om jag säger till... sedan kan jag alltid äta potatis och tillbehör och ibland gör de vegetarisk jansson till mig... men oftast brukar jag spara mig till dessert och ostbrickan.

      Delete
  6. ÅH jag saknar att jobba just för att man får gå på härliga julbord då haha :D Är ju så gott och härligt att tjuvstarta lite på julmaten!

    Ja visst är det kul att testa lie nya godissorter till jul, man har ju många favoriter men man kan ju alltid utöka listan med några till :D
    Tyckte du om pepparkaksglassen? Kram!

    ReplyDelete
  7. Vilken härlig måltid ni verkar ha haft. Så kul att få äta i en lugn och traditionell miljö ibland. Mums vad gott!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...