Friday, December 14, 2012

Något riktigt lyxigt...

Den här lyxiga glassdrinken har jag velat göra länge... men det har helt enkelt inte blivit av. Fick provsmaka sorbet med äppelcidersmak gjord på Kivik Musteris Astrakan Guld för några månader sedan och tänkte genast på att göra denna efterrätt och lägga upp här på bloggen lagom till nyår... men det har helt enkelt inte blivit av.

Jag fick för ett tag sedan frågan om att anordna en av luckorna i Kiviks Musteris adventskalender på Facebook... och genast blev efterrätten av, hurra! :) För testa den här lyxiga ljuvliga desserten är nästan bara ett måste. Om inte till nyår så till något annat festligt tillfälle eller varför inte helt enkelt till fredagsmyset ikväll när ni sitter hemma i soffan och har det allmänt trevligt? Oavsett vilket tillfälle ni väljer, enkelt är det och gott blir det. Var så säkra!

Frysta fruktkulor, eller som i det här fallet vindruvor, blir festligt och fungerar även som iskuber.

Sorbet i bubblig dryck (2 glas)
2 kulor sorbet i valfri smak (jag tog äppelcider)
ca 4 dl cider i valfri smak (för festligare tillfällen kan annan mousserande dryck väljas)
fruktkulor av melon, kiwi etc. eller 6-8 vindruvor

Ta martiniglas och ställ dem gärna i kyl eller frys så de är kalla. Lägg i frysta fruktkulor/vindruvor. Kula upp sorbeten och lägg den i glasen, slå på cidern. Servera omgående.

Enjoy lots!

Så enkelt men ack så ljuvligt gott...

7 comments:

 1. Ja, den här är perfekt för lite finare tillfällen! Låter mycket god! Kram vännen!

  ReplyDelete
 2. Så här brukar vi också servera sorbet tillsammans med bubbel eller cider. Mycket gott! Kul att hitta dig under dagens lucka!

  ReplyDelete
 3. Så kul att du finns under en av luckorna, grattis!
  Den äpplesorbeten har vi i princip gett upp på nu, vi lyckas inte hitta den någonstans. En gång har vi sett den i en affär, men när vi sedan hade checken med oss så fanns den inte längre kvar, e det klokt:) Ville verkligen prova den för den lät hur god som helst.

  Efterrätten ser så god ut, lite lyxigt att servera det så.

  Ah nu en riktigt skön helg, Amy
  kramar från Ystad

  ReplyDelete
 4. ser ut som en riktigt bubblig god drink/ efterrätt.

  Trevlig helg / Lena från make a head food

  ReplyDelete
 5. Den där sorbeten är underbart god, satte i mig nästan en hel förpackning själv ;) Kan bara ana hur god den blir i lite bubblig dryck!

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...