Wednesday, February 13, 2013

Grillad portabelloburgare

Varde ljus... och det vart ljus. Äntligen, äntligen har ljuset börjat återvända och det är ljusare till lite senare på eftermiddagen, hurra! Jag mår så mycket bättre och är mindre trött. Helt klart är det att man saknar solljus och kanske även D-vitamin i kroppen så här när vinterhalvåret börjar lida mot sin senare del. Äta mycket frukt och grönt, röra på sig och göra smoothies kan vara ett bra recept mot tröttheten.

Gör ni något speciellt för att hålla er pigga vid den här årstiden? Ljusterapi kanske? Eller så kan ni tillaga dagens smakrika portabelloburgare... för vem kan säga nej till den här godingen? I synnerhet om man gillar dischångsenap! :)

Ljuset ger inte bara pigghet utan även fina bilder. Är så nöjd med bilderna jag tar på helgerna... tänk om vardagskvällarna kunde bli ännu ljusare? Snart så... en matbloggares dröm går i uppfyllelse när det är ljust hela kvällen lång :)

Grillad portabello burgare (2 st)
2 msk dijonsenap
1 msk balsamvinäger
2 stora portabellosvampar
2 tjocka skivor från bifftomat
2 ciabattabröd, grillade i grillpanna (eller grill)
2-4 skivor röd lök
rucola

Blanda dijonsenap och balsamvinäger. Borsta hälften över portabellon och grilla 2-3 minuter på varje sida i en grillpanna (eller på grillen).

Lägg en tomatskiva i det grillade brödet och häll över resten av dijonsåsen. Lägg på portabello, röd lök och massor av rucola.

Smaklig måltid!

16 comments:

  1. Ser riktigt gott ut Amy, wow! Smaskens!

    Kram kram

    ReplyDelete
  2. Oh, så gott! Det måste jag testa med portabello! Jag älskar de här svampen! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  3. Oj, så gott! En sån där har jag tänkt göra länge. Tack för påminnelsen! Tänkte jag skulle se om Mannen skulle sakna köttet för mycket men jag tror faktiskt han skulle kunna gilla det utan.

    Jättefin bild! Jag hinner ändå inte fota i dagsljus. Middagsmaten görs efter mörkrets inbrott. Men det blir ju bättre och bättre tack och lov.

    Bara en sak, var är osten människa :-)

    Kram!

    ReplyDelete
  4. Mums vad den ser god och fräsch ut : ) kram från Dalarna Sofia

    ReplyDelete
  5. Vilken fin bild, ja det där ljuset gör verkligen susen:) Här mörknar det inte redan vid 4 som tidigare, nu har vi ljust till 5! Underbart.
    En god burgare kan man väl hjälpa till med piggheten, ser så god ut.

    Kramar

    ReplyDelete
  6. Portabellosvamp är en stor favorit och att använda den till burgare passar perfekt! Kram

    ReplyDelete
  7. jag försöker medvetet tänka mer positivt än vad jag egentligen är.
    På väg till bilen efter jobbet titta efter något vackert eller kul. Ser till att skratta mycket, lata mig lagom mycket, vara ute efter jobbet en stund.
    Lägga mig tidigt för att minimera sömnbrist som jag tål sämre vintertid.
    och äta god mat såklart :)

    Kram lena från make a head food

    ReplyDelete
  8. det är verkligen en väldig skillnad på hur länge det är ljust nere i göteborg jämfört med häruppe i dalarna, fast här är det ju å andra sidan en meter snö som gör det ljusare så det gör inte så mycket :) men visst är det skönt att det inte är mörkt dygnet runt längre :)

    ReplyDelete
  9. Nu gäller det bara att lapa sol så snart man ser minsta lilla glimt av den!
    Portabelloburgare brukade jag göra ofta förr och fyllde den då med en röra av philadelphiaost, hackad röd paprika, basilika, röd lök och lite liquid smoke. Funkade både som burgare och ensamrätt :-)

    Hoppas ni får en fin Alla hjärtansdag!

    Kram

    ReplyDelete
  10. otroligt gott ser de ut och vara och helt underbar bild.du är så duktig

    ReplyDelete
  11. Åååååh vad gott! Portabelloburgare har jag länge tänkt göra, men har inte fått tid till det än. Men nu SKA jag göra det efter att ha sett din variant. Ser verkligen supergott ut och bilden är jättefin!:)

    Trevlig helg!

    ReplyDelete
  12. Portabello är så himlans gott! Fylla den har jag gjort några gånger, och tänker göra "sjömansgryta" fast på denna svampgoding istället. Det tror jag blir gott! Står i alla fall på att-testa-listan :) Burgare likaså!

    Trevlig helg på dig, kram!

    ReplyDelete
  13. Mm Vad gottigt!!
    Trevlig helg!!
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
  14. Ljuset är efterlängtat av mig också. När jag cyklar hem från jobbet är det äntligen ljust ute och cykellysena kan vila. Jag boostar mig med träning varvat med vila just nu. Jag är så utarbetad och har så galet. Mycket att göra på jobbet. Det verkar inte finnas någon ände...

    Portabellaburgare är makalöst gott. Och dischång har jag alltid gillat! Kram fina Amy!

    ReplyDelete
  15. Jättefin bild, verkligen frestande! Är så glad jag med över att ljuset börjar komma tillbaka, verkligen efterlängtat - både med tanke på fotograferandet och allmänna måendet :)

    ReplyDelete
  16. Otroligt läckert ser det ut! Jag hoppar dock över senapen, har väldigt svårt för det just nu :)
    Hoppas ni haft en toppenhelg! Kram

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...