Sunday, March 31, 2013

Glassig koladröm

Kan en dessert bli bättre än så här? Kola- eller dulce de leche och nutella i en ljuvlig ljuvlig kombination... detta är verkligen matporr på hög nivå och jag rekommenderar varmt er att göra den här goda lena glasstårtan. Nu gjorde jag den till påskbuffén men det går bra att göra den vilken årstid som. Bara att anpassa garneringen efter säsong. (Jag vet, det är inte säsong för jordgubbar nu men jag fann spanska i butiken och kunde inte låta bli att köpa dom.)

Njuter ni av påskledigheten? Det gör vi till fullo... så mycket så vi har nästintill inte varit nåbara på några medier what so ever. Skönt att ibland avskärma sig helt från omvärlden och bara vara med familjen. Önskar er en fortsatt fin påskhelg!

Mörk och vanlig Noblesse garneras runtom kanten på glasstårtan... en dröm för alla glass- och kola/nutellaälskare mmm!
Glassig koladröm (ca 10 bitar)
75 g smör
240 g dumlekolor (31 st)
3 dl rice krispies
1 dl cornflakes
1 burk kondenserad mjölk eller en burk karamelliserad mjölk
1 burk nutella (400 g)
5 dl grädde

Koka en burk kondenserad mjölk livligt i en timme. Låt kallna helt. (Tips! Köp en färdig burk karamelliserad mjölk så slipper du att koka).

Smält ihop smör och dumlekolor på svag värme. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör i rice krispies och krossad cornflakes. Tryck ut massan i botten på en form på 24 cm täckt med bakplåtspapper.

Vispa upp grädden lätt. Häll/klicka i 2/3 av kolan och halva nutellaburken i grädden. Vispa med elvisp tills det tjocknat. Häll halva smeten över dumlebottnen.

Klicka i små nutellabitar och kolabitar med hjälp av två teskedar. Fyll på med resterande smet och toppa med resterande nutella och kola.

Frys ner glasstårtan i minst 5 timmar. Tag fram 15 minuter innan servering och dekorera kanten med Noblesse. Jag tog varannan mörk crisp och varannan original crisp. Använd en vass kniv för att skära en bit då botten kan vara hård och "trilskas lite".

Mmmm enjoy lots!

Receptet har jag hittat inne hos bakverk och fikastunder.

Thursday, March 28, 2013

Glad påsk!

Då var det dags för mig att åka till Blåkulla ;)

Bloggen tar vila i några dagar men aktiviteterna i och utanför köket kommer att pågå... vill ni inte missa något vet ni vad ni ska göra: följa Amy's piece of cake på Facebook.

Önskar er läsare en riktigt Glad Påsk! Njut med familj och vänner, det tänker jag göra :)

Ja, ni ser ju att familjen också är med på ett hörn på kvasten ;)

Tuesday, March 26, 2013

Citron- och limepavlova

I helgen som gick hade vi det andra 3-årskalaset för yngste sonen. Så glad han var lilla plutten. Mamma jag fyller ett, två, fyra... nej tre år!!!

Vi brukar i snitt ha tre kalas när respektive barn fyller. I vissa fall kan det bli fyra också... men klart, det är rätt så skoj att ha barnkalas så jag klagar inte. Och att jag dessutom får laga mat och bjuda på massa goda tårtor gör ju inte saken sämre heller om man säger så. :) Vet inte om ni minns förra årets dinosaurietårta? Kika in här ifall ni har missat den.

Denna gång föll valet på en citron- och limepavlova och kombinationen av sött och syrligt var helt förträfflig. Pricken över i:et var naturligtvis passionsfrukten mmm. Kanske en lämplig efterrätt till den stundande helgen och påskmiddagen?

Kuriosa: Namnet sägs komma från den ryska balettdansösen Anna Matveyevna Pavlova.

Hälften snö och hälften bart hos oss... förra året fotades tårtan på grönt gräs!
Citron- och limepavlova (8-12 portioner)
6 äggvitor, rumstempererade
1 tsk pressad citron
4 dl strösocker
1 msk maizena
2 passionsfrukter
3 dl vispgrädde

Citron- och limekräm:
2 citroner
2 lime
3 dl socker
3 ägg

Sätt ugnen på 150 grader. Använd gärna varmluftsugn 125 grader. Varmluftsugn sprider värmen jämt i ugnen och på detta vis gräddas båda marängbottnarna samtidigt. (I vanlig ugn får man antingen ha samma temperatur och grädda lite längre eller höja temperaturen med cirka 25 grader för att få samma resultat som med varmluft.)

Häll citronjuice i en rostfri skål och lägg i äggvitorna. Vispa till hårt skum. Häll i sockret lite i taget medan du fortsätter att vispa. Rör sist i mjölet. Smeten ska vara så hård att du kan vända  skålen upp och ner.

Ta en tallrik och lägg den på bakplåtspappret, rita en cirkel runt. Bred eller spritsa ut marängsmeten innanför cirkeln. Gör två bottnar (en större och en lite mindre). Baka i ugn i ca 1,5 timmar eller tills bottnarna känns torra och hårda. Stäng av ugnen och låt de stå ca en timma (gärna längre om tid finns).

Citron- och limekräm: Riv skalet av en citron och en lime. Blanda med socker, ägg och pressad saft från alla frukter. Koka upp i kastrull. Sjud på låg värme. Rör tills krämen tjocknat. Låt svalna.

Vispa grädden och bred ut ett lager på marängen. Toppa med den syrliga krämen. (Jag använde inte all kräm då jag tyckte det blev lite för mycket.) Lägg på nästa marängbotten. Toppa med lite grädde. Gröp ur passionsfrukten och häll över tårtan.

Marängbottnarna kan förberedas men lägg ihop tårtan strax före serveringen.

Tips! Vill du inte göra en stor tårta kan du naturligtvis göra den som portionsbakelse också.

Njut av den syrliga och söta marängtårtan!

Sunday, March 24, 2013

Filé med äppelcider, lök och champinjoner i lergryta

Påskkyckling säger originalreceptet men jag har gjort min egen variant med quornfiléer istället. Allt som tillagas i lergryta blir riktigt gott och detta är inget undantag alls. Jag tyckte även det var spännande att ha i äppelcider vilket inte har hänt så ofta i mitt kök. Har man ingen lergryta går det naturligtvis bra att tillaga rätten i en vanlig gryta med lock på.

Annars har helgen har försvunnit i en rasande takt. Vi har haft 3-års kalas här hemma och mer om det kommer i ett separat inlägg framöver. Solen har visat sig båda dagarna och skinit starkt, vilket glädjer mig mycket. Man blir så mycket piggare av solens strålar, det är ett som är säkert. Hoppas er helg har varit bra!


Quornfilé med äppelcider, lök och champinjoner i lergryta (4 port)
200 g steklökar
1-2 morötter, skalade och skivade
4-6 quornfiléer
salt och peppar
200 g champinjoner
1 kruka timjan
3 dl äppelcider
2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

Sås
2 dl crème fraiche
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar, smaka av med

Lägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter (det går bra att göra i en vanlig gryta med lock också). Sätt ugnen på 150°C.

Lägg lök, morötter och champinjoner i lergrytan och täck med timjankvistar. Häll på cider och buljong. Sätt lergrytan i ugnen ca 40 minuter. Gnid in de tinade quornfiléerna med salt och peppar, lägg filéerna i lergrytan och låt den stå i ugnen i ytterligare ca 30-40 minuter.

Sås: Ta upp filéerna och lägg de på ett fat, täck med folie. Sila av buljongen i en kastrull. Koka ihop buljongen ca 5 minuter, tillsätt crème fraiche och koka ytterligare 5 minuter. Lägg grönsakerna i såsen och koka med dem i några minuter. Red såsen med majsstärkelse utblandat med vatten. Smaksätt med salt och peppar.

Servera gärna grytan med ris/potatismos och melonsallad med fetaost.

Smaklig måltid!

Friday, March 22, 2013

Påsk cupcakes

Jodå, jag har en kategori med påsk här på bloggen även om det inte finns så många inlägg där för tillfället... sakta men säkert läggs dock fler blogginlägg till. Häromdagen damp det ner ett litet påskpaket hemma hos oss och där fanns det med en hel del smått och gott som vi kunde pyssla med. Vi bestämde oss för att tillsammans med barnen dekorera de ananas muffins jag senast bakade i ett härligt påsktema.

O'boy, gissa om det uppskattades av de små? Vi hade grymt kul hela familjen när vi höll på med färgning, modellering och stansning av sugarpaste, fjädrar som flög runt i hela huset och sist men inte minst all sugarpaste som bara helt sonika försvann...till slut kom det fram att de små tjuvarna hade ätit upp den: "Men mamma, det var ju så gott så vi kunde inte låta bli!" Hmm, tur att det är lördag tänkte jag tyst för mig själv...
Vi måste göra en kyckling cupcake utbrast sönerna unisont... jodå, pappa fick till en till slut... solen visade sig också denna lördag vilket gjorde vår dag komplett... sol ute, sol i sinnet och framför allt soliga påsk cupcakes i magen mmm!
Själva höll sig barnen mest till att stansa ut små ägg, harar och kycklingar... (nåja, förutom att äta upp arbetsmaterialet). Trevligt var det och fint blev det med de färdiga utstickarna. Roligt för de små att leva ut sin kreativitet på det här viset, annars brukar de ofta följa mitt tårtbakande med stort intresse.
Utstickarna med påsktema är från Panduro Hobby och du finner dom här. (Övrigt som hör påsken till finns på den här länken.)

Tuesday, March 19, 2013

Ananas muffins

Gula ljuvligt söta ananasbitar gifter sig fint med smeten i de här muffinsarna. Jag gjorde stora muffins och hade de i ugnen lite mindre tid för att få de en aning kladdiga i mitten. Det blev riktigt smarrigt kan jag lova... nästan som kladdkakemuffins... fast gula sådana. Jodå, jag hade en vits med gulheten... saknar solen enormt mycket och blir det inte en solig soppa tillagad här hemma så får jag definitivt baka dessa soliga och smaskiga muffins var tanken. Barnen slukade två var och vi vuxna fick varsin att mumsa på... bra fördelning enligt vissa i familjen... ;)


Ananas muffins (12 st medium eller 6 st stora)
1-1,5 dl socker
100 gram smör, rumstempererad
2 äggvitor
1 äggula
2-2,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 ananasskivor, avrunna och skurna i bitar eller ca 150-200 g färsk ananas skuren i bitar
1,5 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa socker och smör luftigt och poröst.  Tillsätt äggvitor och vispa. Lägg i äggulan och vispa vidare. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke och rör ner det försiktigt i smeten. När allt är blandat tillsätter du vispgrädde och rör ihop.
 
Vänd försiktigt ner ananasen med slickepotten och blanda sakta. (Använder du ananas på burk så låt den rinna av ordentligt.)

Fyll muffinsformar halvfulla och grädda i ugnen ca 15-18 minuter beroende på hur stora muffinsen är.

Receptet på de här smarriga muffinsen har jag hittat inne hos Manuela.

Detta är mitt bidrag till månadens sötsak som den här månaden har temat muffins.

Sunday, March 17, 2013

Chokladtryffelkräm med röda bär

Gillar man mörk choklad så måste man bara testa denna läckra dessert. Dubbelt läckert blir det av att servera tryffelkrämen i skedar... en given succé på middagsbjudningen, jag lovar! Skedarna går även att förbereda i god tid, skönt om man har mycket att stå i inför en middag. Vi gjorde denna chokladtryffel till våra vänners stora förtjusning och även barnen tyckte att det smakade gott. Jag gjorde helt utan rom/cointreau i mina men man kan ju göra hälften med och hälften utan så de vuxna får de med lite sting i.

Det är lite glest mellan blogginläggen som ni säkerligen har märkt. Tiden räcker helt enkelt inte till när det är mycket att stå i. För de av er som inte följer Amy's piece of cake på Facebook kan jag rekommendera att göra detta. Förutom nya blogginlägg brukar läsarna där kunna följa mina äventyr i köket till vardags och även andra roligheter som jag brukar lägga upp. Då känns det som jag ändå kommunicerar lite med er läsare även om blogginläggen inte duggar tätt för tillfället. :)


Chokladtryffelkräm med röda bär
150 g mörk choklad, 70 %
1 dl vispgrädde
2 msk honung
50 g rumsvarmt smör
2 cl rom eller cointreau (jag skippade detta)

Topping
sockrade vinbär eller hallon, färska eller styckfrysta

Grovhacka chokladen och lägg den i bunke. Koka upp grädde och honung och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält. Tillsätt smöret i bitar och rör till en slät kräm. Vänd ner rom/cointreau om du vill ha detta i. Låt smeten svalna så den tjocknar.

Lägg upp tryffelsmeten på stora skedar, jämna till och fördela sockrade vinbär/hallon över tryffeln på skeden. Placera på fat och servera.

Tips! Du kan förbereda skedarna och förvara dom svalt. Ta fram dom en stund före serveringen och garnera vid serveringstillfället.

Mmmmm!

Thursday, March 14, 2013

Vegetarisk viltgryta

Visst är det så att vissa recept bara vet man blir goda så fort man läser dom? Spelar egentligen ingen roll om det är ett bak- eller matlagningsrecept. Detta var ett sådant recept där jag bara visste att det skulle bli en given succé hemma. Klart, när man som jag älskar både grytor och husmanskost (och detta borde väl räknas in i båda kategorierna?) så kanske det inte är så konstigt. I och med att vegetariska grytbitar (quorn) används så är tillagningstiden inte så lång. Faktum är att potatisen tar längst tid att tillaga så ett hett tips är att börja med att koka den.

Annars flyter allt på här hemma och det är som jag tidigare sagt måndag och fredag nästan jämt... ja imorgon är det ju fredag (igen!). Tiden går fort när man har roligt, är det inte så man brukar säga? Om vi inte hörs före helgen önskar jag er, kära läsare, en riktigt trevlig helg!


Vegetarisk viltgryta (4 portioner)
300 g quorn-, soja- eller andra grytbitar
1 gul lök, hackad
2 msk olja
200 g champinjoner (delade om de är stora)
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
2 dl lättöl
10 krossade enbär
1 buljongtärning
1 msk soja
1 dl lingonsylt
salt och peppar, smaka av med

Fräs löken och lägg i quornbitar och svampen. Pudra över mjölet.
Häll i grädde och öl lite i taget. Krydda med enbär, buljong, soja, lingonsylt, salt och peppar.

Koka under lock i ungefär 10 min (quorn kräver inte så mycket koktid). Servera med kokt potatis.

Smaklig måltid!

Monday, March 11, 2013

Aloo Tikki

När den indiska familjen kommer på besök gäller det att imponera lite med sina matlagningskonster. Det är alltid roligt att komponera och klura på olika sorters rätter som passar alla i familjen. Och dessutom är det extra kul att höra mamma säga, detta var verkligen smakrikt och gott Amy :) För om någon kan det här med den indiska matlagningens ädla konst är det min kära moder som är SÅ duktig på detta!

Aloo Tikki är från början en nordindisk rätt som åts som "snack"/mellanmål och serverades av de traditionella dhabas (typisk gatumat = street food kan man säga). Fortfarande äts den på detta viset på vissa håll även om många numera äter den som en rätt. Aloo betyder potatis och Tikki betyder små plättar. I Mumbai serveras rätten med ett antal olika chutneys och kallas där för "Ragda pattice". McDonalds i Indien serverar McAloo Tikki Burger som sin vegetariska hamburgare. Själv har jag blivit inspirerad av en annan matbloggare och fyllt potatisbiffarna med ärtfyllning.

Mättande potatisbiffar med smakrik garam masala ärtfyllning... rekommenderas varmt!

Aloo Tikki (ca 5-6 st)
5 potatisar, kokta
ca 1 tsk salt (smaka av)
¼ tsk mald svartpeppar
½ tsk gurkmeja

Till fyllningen:
2 dl gröna ärter, kokta
½ msk riven ingefära
¼ tsk garam masala (jag tog lite mera)
¼ tsk salt, smaka av
chilipulver eller 1 tsk röd chili, finhackad (valfritt)
olja att steka i

Tillbehör:
1 röd lök, skivad
1 tomat, skivad
gurka, skivad

Kall yoghurtsås
5 dl turkisk yoghurt/grekisk yoghurt/matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 tsk salladskrydda
1 krm paprikapulver
salt och peppar, smaka av med

Koka potatisarna, mosa till ett jämt mos och smaksätt med salt, peppar och gurkmeja. Mosa de kokta ärterna med en gaffel och blanda i alla kryddor.

Tvätta händerna och smörj in dem med matolja (det är lättare att forma biffarna på detta viset). Rulla små bollar av potatismoset. Gör ett litet hål i "potatismosbollarna" och fyll med lite av ärtfyllningen. Vik ihop kanterna så att fyllningen hålls i och platta till bollarna och forma ca 2 cm tjocka biffar. Stek potatisbiffarna i olja.

Servera Aloo Tikki i hamburgerbröd eller pitabröd med skivad röd lök, tomater och gurka (ej inlagd) och gärna en kall yoghurtsås. Jag serverade även med mango- och passionsfruktssalsa med avokado.

Njut, njut, njut massor av den här smakrika rätten!

Tips! Vill man av någon anledning inte ha ärtor i fyllningen så blanda helt enkelt samtliga kryddor i fyllningen med den mosade potatisen. Ha gärna i en liten lök som hackats och stekts också i så fall!

Inspirationen till denna rätt har jag hittat inne hos Kaj. Kika gärna in där för det finns en hel del smått och gott!

Friday, March 8, 2013

Blåbärsscones - Blueberry Scones

Scones till helgen låter väl som en riktigt trevlig idé, eller hur? Jag har gjort många olika sorters scones tidigare bl a chiliscones med västerbottensost, tranbärsscones och gräddiga scones. Scones är bara så gott så det kan jag inte få nog av. Speciellt till helgfrukosten när man har all tid i världen på morgonen. Blåbär i scones kanske inte låter så gott men jag tyckte att det var en riktig hit. Hoppas att ni bakar dessa godingar!

Lovely scones to enjoy as a breakfast or with the afternoon tea!

Inte bara vackert blå – de är lika goda som de ser ut!
Beautifully blue and really delicious too!

Blåbärsscones (till ca 4 personer)
3 dl valfri mjölk (mandelmjölk funkar fint)
100g kokosolja, smält (smör funkar bra för de som vill)
2 dl havregryn
8 dl valfri mjöl
2 msk kokos- eller agavesirap (valfritt) (går även bra med farin- eller råsocker)
1,5 dl djupfrysta/färska blåbär
4 tsk bakpulver
2 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 tsk salt

Blanda mjöl, havregryn, sirap/socker, bakpulver, vaniljpulver och salt i en bunke. Tillsätt kokosolja (eller smör i bitar) och blanda ner det i mjölet. Finfördela med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner bären, häll i mjölk och rör ihop till en deg. Rör dock inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter. (Jag formade till runda bullar.) Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. (Bullarna behöver stå inne 2-3 minuter längre beroende på ugn). Njut av de nygräddade sconesen!

För ytterligare sconesrecept på bloggen, klicka här.

English
Blueberry Scones (for 4 persons)
3 dl (1,3 cup) milk of choice (Almond milk works fine.)
100g coconut oil, melted (butter works for those who want to use it)
2 dl (0,8 cup) rolled oat
8 dl (3,4 cups) flour of choice
2 tbsp coconut/agave nectar (or other sweetener of choice)
1,5 dl (0,6 cup) fresh or frozen blueberries
4 tsp baking powder
2 tsp organic vanilla powder or a few drops of pure vanilla extract
1 tsp salt

Blend gently flour, rolled oat, (sweetener), baking powder, vanilla and salt in a bowl. Add the coconut oil and blend well with a spoon.

Add the blueberries and pour over the milk. Mix everything with hands/spoon to a firm dough.

Divide the dough into six pieces and shape it to round balls.

Place on parchment paper and bake in the oven at 250C/480F for approx. 10-12 minutes. Mmm, enjoy lots!

Wednesday, March 6, 2013

Färssoppa med risoni

Risoni är små pastakorn som ser ut som ris. Det är inte så ofta jag har tillagat risoni i köket, några enstaka gånger hittills, men det får det bli ändring på för de är både festliga och smidiga att använda sig av. I synnerhet i soppor. Japp, det är åter dags för en soppa! Även om våren nästan känns här så har jag hela förra veckan tillagat soppa i hemmet så nu får ni snällt stå ut med några olika varianter av soppor ett tag till. Men hörrni, visst är det så att pasta i soppa är gott?

Färssoppan kan förberedas i sin helhet. Koka i så fall risonin separat, kyl risonin, förvara den i kylen och lägg i den när du värmer soppan på nytt. Crème fraichen tillsätts vid serveringen.

Finn ett fel på bilden... ;)

Vegetarisk färssoppa med risoni (ca 4 port)
1 msk olja
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, pressade
0,5 dl tomatpuré
300 g färs (jag tog quornfärs)
2 dl risoni, kokt
2 morötter, grovrivna
1 burk krossad tomat
1 liter vatten
1 buljongtärning
1 msk paprikapulver (Kan minskas en aning men 1 msk tyckte jag blev perfekt!)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
0,5 krm cayennepeppar

En klick yoghurt/crème fraiche vid serveringen.

Hetta upp olja i en gryta och lägg i lök, pressa i vitlöksklyftor och tillsätt tomatpuré. Fräs på medelhög värme i 3 min. Tillsätt färs och stek ytterligare 5 min.

Koka 2 dl risoni enligt paketets anvisningar.

Tillsätt morötter, krossade tomater, vatten, buljongtärning, paprikapulver, salt, svartpeppar och cayennepeppar i grytan. Koka upp och låt puttra på medelvärme under lock i 10-15 min. Behövs det så tillsätt ev lite mer vatten.

Servera färssoppan med risoni och en klick yoghurt eller crème fraiche.

Soppan kan förberedas i sin helhet. Koka i så fall risonin separat, kyl risonin, förvara den i kylen och lägg i den när du värmer soppan på nytt. Crème fraichen tillsätts vid serveringen.

Smaklig måltid!

Sunday, March 3, 2013

Stekt ris på indiskt vis

Har ni kokt ris över som ni inte vet vad ni ska göra av? Denna rätt gör jag alltid när vi får ris över hemma. Ett bra sätt att ta tillvara på resterna så att säga. Alternativt så kokar jag lite extra ris just för att göra denna rätt dagen efter. Det är lite av en snabbmatsrätt som svängs ihop enkelt och smidigt på vardagskvällen.

Vilket kanonväder vi har haft i helgen! Idag har vi njutit av solen till fullo med lång promenad i det härliga vädret och även på vår inglasade altan där det är närmare 20 grader precis i detta nu... härligt är det och med fågelkvittret i bakgrunden känns det som om våren verkligen är här. Måtte det nu bara hålla i sig säger jag... för piggare har jag inte känt mig på flera månader... äntligen!

Fried rice Indian style (ca 4-6 portioner)
3-4 dl kokt basmatiris (helst gjort dagen innan)
1 gul lök, hackad
1 msk olja
0,5 tsk hela spiskummin
1-2 potatisar, tärnade och kokta i lättsaltat vatten i 5-6 min
1-1,5 dl majs-, ärter- och paprikablandning (finns i affärens frysdisk)
0,5 tsk malen koriander
0,5 tsk malen spiskummin
0,5 tsk gurkmeja
salt, smaka av med

Hetta upp oljan i en panna och lägg i hela spiskummin och lök. Stek löken mjuk och tillsätt därefter potatistärningar, majs-, ärter- och paprikablandningen. Tillsätt kryddorna och låt allt stekas ihop i några minuter. Tillsätt riset, rör om och stek i några minuter till. Smaka av med salt.

Servera gärna med en klick yoghurt och en god sallad till.

Enjoy lots!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...