Pastagratäng med zucchini och röda linser (ca 4 personer)
6 dl valfri pasta
1.5 dl röda linser
ca 400g zucchini, skuren i halvmånar
1 msk olja
2.5 dl matlagningsgrädde/sojagrädde eller liknande
100g valfri ost, riven
ev 50 g parmesanost, riven
salt, peppar, gräslök, och ev cayennepeppar för lite hetta
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Koka linser i en annan kastrull i lättsaltat vatten i ca 10-15 minuter. Häll bort vattnet från pasta respektive linser. Hetta upp olja i en stekpanna och stek zucchinibitarna tills bitarna får färg.
Blanda samman kokt pasta och linser samt den stekta zucchinin i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och klippt gräslök (ev cayennepeppar om man vill ha lite styrka). Strö riven ost över och häll över grädden. Skjuts in i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills osten smält och fått en fin färg. Njut!
English
Pasta Gratin with Zucchini and Red Lentils (approx 4 servings)
6 dl (2.5 american cups) boiled pasta of choice
1.5 dl (1/2 cup) red lentils
400g zucchini, cut in half moons
1 tbsp oil
2.5 dl (1 cup) cooking cream of choice
100g cheese of choice, grated
50g parmesan cheese, grated (optional)
salt, black pepper, fresh chives and cayenne pepper (if you wish to have it a bit hot)
Preheat the oven to 200C/390F.
Boil the pasta al dente in slightly salted water. Also boil the lentils for about 10 to 15 minutes in slightly salted water. Pour out the water and set aside. Heat up oil in a pan and fry the zucchini bites until golden.
Add pasta, lentils and zucchini in a oven safe form and spice with salt, pepper and fresh chives. Sprinkle the grated cheese on top and pour cooking cream over it all. Let the gratin be in the oven for about 15 to 20 minutes or until the cheese has melted and got golden. Enjoy! |
Låter mycket gott! Ha en fin fredag och veckoslut. Kram
ReplyDeleteVi hittade en finfin pastasort när vi var på Cajsa Warg i Stockholm, helt glutenfri gjord på sojabönor som vi åt igår. Så gott så vi nästan trillade av stolarna! Annars blir det inte så mycket av pasta numera, zucchini däremot äter vi rejält av:)
ReplyDeleteHoppas du har det gott,
kramar
Åh så fint. Allt i ett, perfekt nu när vardagen är tillbaka!
ReplyDeleteSer riktigt gott ut:)
ReplyDelete