Tänk vad tiden går fort när man har roligt. Jajamän, bloggen
fyller 3 år, hurra! Jag har sagt det förut och säger det igen; jag
älskar att inspirera med god mat och bakverk. Dessutom betyder er
feedback här på bloggen, Facebook och Instagram
så mycket för mig också. Det bästa med de här tre åren förutom att det
är roligt att inspirera? Det är att jag har fått så många fina
bloggkollegor som jag följer och även har träffat i verkliga livet. Jag
sa det häromdagen när jag träffade likasinnade matintresserade att det
ger så mycket positiv energi tillbaka. Jag kan leva på en mat- eller
bloggträff i flera veckor efteråt. Det är en helt underbar känsla! Nya spännande projekt väntar till hösten (som jag kommer att berätta mer om så fort allting är klart). Jag hoppas att jag kommer att blogga i minst 3 år till! Tusen tack alla ni som följer, läser och kommenterar på bloggen, utan er hade det naturligtvis inte varit lika roligt! Ja, just det. Innan jag glömmer bort så har jag idag bakat dessa goda chokladmuffins för att fira bloggens födelsedag. De är sådär riktigt chokladiga och smakar mumma :) Time really flies, it's my blogs third birthday, yay! I love to inspire with yummy food and treats. Your feedback here on the blog, Facebook and Instagram means alot to me. The best part with blogging, aside from inspiring, is all my lovely blog colleagues I've met IRL. You guys all rock! It gives me so much positive energy back and I love when we have our gatherings. I can live on those gatherings for weeks and weeks, it's a wonderful feeling! New exciting projects are waiting this autumn. I can't really tell about them just yet but soon I'll let you all know. Thank you all for following, reading and commenting on my blog, without you all it wouldn't be as fun. I hope I will blog at least for 3 more years! I baked these lovely chocolate muffins today and they are totally yum, try them! :) |
||
|
||
Chokladmuffins (6 st) Torra ingredienser 7 msk dinkelmjöl 3 msk bovetemjöl (vill du ej ha bovete går det bra med enbart dinkelmjöl) 3 msk kakao/rå kakao 2 msk oraffinerat socker t ex muscovadosocker eller annan valfri sötning 1 msk mörk chokladknappar 1 tsk bakpulver en nypa salt Våta ingredienser 3 msk kokosolja, smält 3 msk agave, honung eller liknande 9 msk mjölk (mandel- eller havremjölk funkar finfint) några droppar vaniljextrakt (eller 0.5 tsk ekologiskt vaniljpulver som läggs till de torra ingredienserna) Sätt ugnen på 180 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt de våta ingredienserna och blanda ordentligt. Fyll muffinsformar med smeten upptill ca 75% och strö över chokladknappar om du önskar. Baka muffinsen i ugnen i ca 15-20 minuter. Kontrollera med en tandpetare så att muffinsen är klara. Ta ut dom från ugnen och låt de svalna något. Njut med ett stort glas mandelmjölk, mmm! English Chocolate Muffins (yields 6) Dry ingredients 7 tbsp spelt flour 3 tbsp buckwheat flour (if you don’t have buckwheat just sub with spelt flour) 3 tbsp cacao powder/raw cacao 2 tbsp unrefined natural sugar such as muscovado or other sweetener of choice 1 tbsp dark chocolate chips plus some for garnish 1 tsp baking powder a pinch of salt Wet ingredients 3 tbsp coconut oil, melted 3 tbsp agave/pure maple syrup (or honey if you wish) 9 tbsp milk of choice a few drops of pure vanilla extract (or 0.5 tsp organic vanilla powder to add with the dry ingredients) Preheat the oven to 180C/360F. Mix the dry ingredients together in a bowl. Add the wet ingredients and combine well. Fill the muffin forms with the dough up to 75% and sprinkle some chocolate chips on top if you wish. Let the muffins bake in the oven for 15 to 20 minutes. Check with a toothpick to see if the muffins are done. Take them out of the oven and let them cool down for a while. Enjoy with a big glass of almond milk, mmm! |
Sunday, August 17, 2014
Chokladmuffins - Chocolate Muffins
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Stort grattis till hela tre år för bloggen! Muffinsen ser ut att passa mycket bra att fira med :) Mums!
ReplyDeleteTusen tack Marja, de var jättegoda! :)
DeleteLåter jättegoda Amy!! Är säker på att dom ÄR det också! 😍 Är säker på att flera kommer att testa 👍 kram Anja
ReplyDeleteDe var goda vännen, tack så mycket. Kram!
DeleteGrattis till din fina blogg! Muffinsen ser så söta och goda ut! Kram
ReplyDeleteTusen tack Katarina :) Kram!
DeleteHipp hipp hurra för bloggen och dej!
ReplyDeleteKlart du ska fortsätta i minst tre år till, var skulle vi annars få inspiration till våra indiska middagar? Och dom där träffarna, dom lever vi också på hur länge som helst efteråt:) Pizzan i Falkenberg, matresan här hos oss, premiärträffen hos dej och promenaden i Göteborg - alla träffarna pratar vi ofta om fortfarande!
Ha en fin vecka Amy,
kramar
Underbara ni, tackar så mycket. Kram på er!
DeleteGrattis bloggen! Tänk att det redan gått tre år! Och så mycket gott du har delat med dig av.
ReplyDeleteTackar, tiden går verkligen fort när man har roligt :)
DeleteGratis bloggen och tack för ditt stora engagemang, Amy! Du inspirerar! Kram :)
ReplyDeleteTack Sara, dina fina ord värmer så gott kram!
DeleteGrattis, grattis Amy! Och lycka till med de nya höstprojekten, ska bli spännande att se vad det är.
ReplyDeleteTack snälla rara Kjersti :)
DeleteGrattis till tre härliga år! Jag har fått en vän i dig, även om jag på senare tid haft svårt att få tid och ork för att kommentera och läsa bloggar. Stor och varm kram!
ReplyDeleteTack vännen, stor kram!
DeleteDe varmaste (om än försenade) gratulationer till dina tre härliga år med denna blogg! Vi ser fram emot många fler med dig. Kram på dig!
ReplyDelete