Chokladmuffins (8 st muffins)
3 små bananer, mosade med en gaffel (ca 350-400 gram)
3 msk lönnsirap (agavesirap funkar bra också)
2 dl valfritt nötsmör (jag använde jordnötssmör)
3 msk (rå) kakako
Valfritt men de blir fluffigare:
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
Garnering (valfritt):
mörk chokladknappar eller hackad mörk choklad
valnötter, grovhackade
Sätt ugnen på 175 grader.
Mosa bananer i en bunke och tillsätt lönnsirap, valfritt nötsmör, kakao, bakpulver och bikarbonat. Blanda med en sked och häll smeten i mindre muffinsformar till ca 2/3 del. Garnera med hackad mörk choklad och valnötter om så önskas och skjuts in i ugnen i ca 15-20 minuter. Testa med en sticka för att se att muffinsen är klara. Vill man ha muffinsen lite kladdigare går det bra att ta ut dom tidigare.
Låt dom kallna helt innan ni tar ut dom från muffinsformarna. Njut av de härligt chokladiga muffinsen!
English
Flourless Chocolate Nut Butter Muffins (8 muffins)
3 small bananas, mashed with a fork (approx. 350 to 400 grams)
3 tbsp maple syrup (agave nectar works fine too)
2 dl (little less than 1 american cup) nut butter of choice (I used peanut butter)
3 tbsp (raw) cocoa
Optional but they will be better:
1/2 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
For garnish (if you wish):
some dark chocolate chips or chopped dark chocolate
walnuts, roughly chopped
Preheat oven to 175C/350F and line or lightly grease a muffin tin.
Mash the bananas in a bowl and add the remaining ingredients. Stir with a spoon and spoon the batter into muffin tins about 2/3 full. Garnish with chopped dark chocolate and walnuts if you wish. Bake for about 15 to 20 minutes. Insert a toothpick in the center and see if it comes out clean. If you want them a bit gooey then just take them out earlier from the oven
Wait until they are completely cooled before removing them from the muffin tin. Enjoy lots, mmm! |
så fina :)
ReplyDeleteHa det gott
Tack så mycket Milla, de är jättegoda och tom äldste sonen (som inte gillar bananer på det viset) älskar dessa. Kram!
Delete