Både i måndags och idag har vi haft sådär riktigt somriga varma dagar här i Småland. Idag har vi firat en arbetskollega som fyllt jämt och varit ute vid Herrestad sjön och njutit av fint väder, underbart sällskap och riktigt god mat. Bilder kommer framöver. Häromveckan var jag och äldste sonen och plockade blåbär i skogen. Det är samma gamla visa varje år när vi ska plocka blåbär... sonen tjatar i dagar, mamma när ska vi gå till skogen och plocka blåbär? Ja, sen när vi väl kommer fram så tar det inte mer än 5 minuter så längtar han hem igen! Ja, se de små underbara liven. :) Fina svärmor var förbi oss och då svängde jag ihop den här rulltårtan som blir klar på två röda kan jag lova er. Har man inget fika hemma är det riktigt smidigt att göra rulltårta med bär på. Denna gången tog jag som sagt blåbär och röda vinbär på och har ni inte dessa bär hemma så passar andra frukt eller bär ypperligt bra också. |
|
Bärrulltårta (1 rulle) 3 ägg 2 dl strösocker 1 dl vetemjöl ca 0,8 dl potatismjöl 2 tsk bakpulver Sätt ugnen på 225°C. Vispa ägg och strösocker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och potatismjöl separat och sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och rör om. Bred ut smeten på bakplåtspapper på plåt, men inte ända ut till kanten. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min. Håll gärna koll så den inte bränns. Strö ut strösocker på bänken och stjälp upp plåten över sockret. Låt svalna. Fyllning 4-5 dl grädde en nypa socker bär, jag har tagit röda vinbär och blåbär här Vispa grädde, tillsätt lite socker och bred det över rulltårtan. Strö över några av bären. Rulla ihop rulltårtan till en rulle och bred över vispad grädde. Garnera med blåbär och röda vinbär. Mmm så gott, det är bara å njuta! =) |
Wednesday, August 29, 2012
Rulltårta med bär
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Wow, så fin! Som ett litet konstverk!
ReplyDeleteVi har haft med barnen för att plocka svamp... Inte heller någon bra idé.
Kram Malin
Åhhh Amy vad vacker så gott det derbyt. Jag o Simon har förkylningar i kroppen. Jag har värk i kroppen och är trött o orkeslös inte likt mig ; ) vi blir hemma imorgon o på fredag sen måste vi vara fit for fight kalas lö och söndag kram kram finis / Sofia
ReplyDeleteHos dig är det sommar fortfarande ser jag! Här försvann den för många veckor sen... Ser väldigt god ut! Fin bild!
ReplyDeleteMums vad god den ser ut!
ReplyDeleteJa rulltårta är en utav mina favoritet oxå. Det är så smidigt och går fort. ;)
ReplyDeleteSå gott!! Mamma har en variant med chokladrulltårta med grädde och bär. Ska ta och göra den nån dag och lägga ut på bloggen. Men din verkar minst lika god.
ReplyDeleteJa, rulltårta bakas snabbt och det är något man ändå sällan gör! Och god är den ju också! Fint dekorerad. Kram
ReplyDeleteDu kan inte skriva sådär "slänga ihop", en bakanalfabet som jag blir alldeles svettig :-) Fast kanske skulle jag klara detta? Ljuvlig bild som verkligen lockar.
ReplyDeleteFin bild du har bytt till som din ikon!
Kram i sommarvärmen!
Jag håller med dig... rulltårta är perfekt att baka till när man får besök och vill bjuda på något nybakt. Den ser underbart god ut på bilden med alla färska bär. Ja tack, ge mig en stor bit=) Kram
ReplyDeletehåller med,rulltårta går riktigt snabbt och supergott och äta.varför äter man denna bakelse inte oftare,speciellt nu när du visar upp den så där,då ser den absolut inte tråkig ut
ReplyDeleteÅååh ja, detta är ju sååå gott! Ser fantastiskt fin ut också :)
ReplyDeleteSå superfin den är och supergod den låter! Rulltårta var på tok för länge sedan jag gjorde...
ReplyDeleteDen blev otroligt fin, vilka färger! Som du säger är det ju toppen att slänga ihop en rulltårta när man får oväntat besök, man kan ju dessutom göra så olika varianter :)
ReplyDeleteJa visst är det otroligt med alla gurglingar som alla betyder olika saker :)
Ha en toppen lördag! Kramar
Men gud vad gott!! :) Och snygg bild!
ReplyDeleteVilken fantastikt "bärig" rulltårta!! :) Ser otroligt god ut!
ReplyDeleteTack för era fina kommentarer! :)
ReplyDeleteDet var gott, och det går bra också att byta vetemjöl mot glutenfri mjöl och sockret mot en liten mängd stevia.
ReplyDeleteSå bra och tack för tipset om gluten- och sockerfritt!
Delete