En blandning av sött... och saaa syrligt! Känner mig nästan som den värsta allsångsledaren här ;) Nejdå, jag ska skona er från min skraltiga sångröst för den är verkligen ingen skön symfoni för örat, det kan jag lova er. ;) En skön syn däremot för ögat och smak för gommen är den här marängpajen med röda vinbär i. En av mina favoriter helt klart och med maräng... maräng som jag bara älskar, yum! |
||
|
||
Röda vinbär- och marängpaj - en riktigt god blandning av sött och syrligt (1 paj eller 8 små pajer) Pajskal 1 dl skorpmjöl 2 dl vetemjöl 125 g smör 1 äggula 0,5 dl socker Fyllning 0,5 l röda vinbär 3 äggvitor (av de överblivna äggulorna kan du ex göra en Apelsinkaka med choklad) 1 dl socker Pajskal Smält smöret och blanda i skorpmjöl, vetemjöl, äggula och socker. Blanda ihop degen genast och klä en pajform ca 24 cm (eller små portionsformar). Låt den/de sedan vila i kylen 1 timma. Grädda pajformen i 15 minuter på 225 grader mitt i ugnen och portionsformarna i ca 6-7 min. Fyllning Vispa först äggvitorna till ett skum. Häll sedan i sockret och vispa till ett hårt skum. Vänd sedan ner vinbären i äggvitan. Fyll sedan upp pajformen/portionsformarna med smeten. Grädda pajen i 150 grader mitt i ugnen i 20-25 minuter och portionsformarna i ca 8-10 min. Håll gärna lite koll på portionsformarna för de blir klara rätt så snabbt. Njut! |
||
|
Monday, August 6, 2012
Marängpaj med röda vinbär
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Så vackra bilder, jättefina! Och pajerna ser jättegoda ut, kan tro att marängen passade perfekt med vinbären! :)
ReplyDeleteVad fina de är! Jag tycker det är extra snyggt att servera i tjusiga portionsformar som du har gjort!
ReplyDeletejisses så got det ser ut, nu har jag mängder av blåbär istället så jag ska prova och se hur det funkar .. röda vinbär blev det Inga tyvärr..
ReplyDeleteMmmmmmmmmm gotti gotti,håller med.verkligen lyxigare känsla med enportioner och himla snyggt när man serverar.klockrena bilder fick du till oxå
ReplyDeleteDet är snyggt med varsin portionsform. Livar upp vilken kladdkaka som helst ;) De här marängpajerna ser underbart goda ut! Älskar maräng!
ReplyDeleteDu milde tid så gott det ser ut! Du har verkligen den rätta känslan för att få det att se bättre ut än på bästa restaurang:)
ReplyDeleteTack! Det gäller att fylla minnesbanken med vackra bilder som man kan plocka fram i vinterkylan. Solnedgångar hör ju till de bättre.
Vad fina Amy! Säkert lika goda som fina.
ReplyDeleteKram
Äntligen är jag tillbaka i bloggvärlden (har saknat den och er!) och sitter och frossar i alla godsaker du bjudit på i sommar. Hjälp var mycket gott!! Håller med dig om att maränger är så gott, speciellt tillsammans med syrliga bär, mums. Inatt kommer jag att drömma galna matdrömmar ;). Kram på dig
ReplyDeleteMen! Hur gott ser det där inte ut att vara då??
ReplyDelete[sparat i länksamlingen "bakverk som får mig att dregla"]
Åh, så gott det ser ut! Syrligt och sött är gott ihop! Kram
ReplyDeleteHärliga bilder av en läcker anrättning! Mums!
ReplyDeleteÅåh såna ska jag göra! :D
ReplyDeleteMums, vad gott det ser ut. Jag har faktiskt tre äggvitor i kylskåpet nu som jag tänkte vispa upp maräng med och äta med lite lemon curd. :)
ReplyDeleteKram
Riktigt fint foto, Amy, så gott och vacker det ser ut på en och samma gång!
ReplyDeleteFormarna är väldigt snygga, kul att kunna servera vars en paj till sina gäster.
Dessa gjorde jag nyligen med till mina nära och kära
ReplyDeleteÅh, så ljuvliga! Jag blev sugen på att göra några minipajer efter att ha spanat på Ernst härom dagen, men dina är finare!
ReplyDeleteSjunger du bara en tiondel så vackert som du lagar mat, så är jag nöjd! Så vackra bilder dessutom!!!
ReplyDeleteImorse var du och din blogg det jag talade om till morgonfikat på jobbet. Vi pratade indisk mat nämligen. Du börjar bli berömd! : ) Kramar!
Oh vilka härliga foton! Snyggt komponerat med vinbärsbladen:) Att den här efterrätten dessutom får det att vattnas i munnen när man läser receptet kombinerat med att titta på bilden, är ju ett bevis på att du lyckats förmedla matglädje på hög nivå;)
ReplyDeleteÅh, jag får snudd på lite deja vu! Läser ikapp matbloggar idag och har i två bloggar sett och kommenterat just vinbärspaj med maräng. Och gott är det ju faktiskt med just kombinationen syrligt och sött! :-)
ReplyDeleteHaha, åh, jag vill gärna höra dig sjunga lite, bring it on ;) Du, jag är ledsen att jag inte varit inne och läst så mycket på sistone, och att jag varit svår att kontakta, det blir så ibland när det är så mycket annat som måste göras! Jag har verkligen saknat dina fina inlägg och smaskiga bilder, det här receptet är ett bra exempel! Maräng är ju SÅ gott till paj, men jag har aldrig testat att använda vinbär i den - genialt!
ReplyDeleteVilken duktig fotograf som varit i farten här! Kan tänka mig att de här pajerna som smakar både sött och syrligt måste vara mumsfilibabba!
ReplyDeleteVad roligt att få lite tips på vad man kan göra med röda vinbär. Har gjort saft hittils och det är ju rätt så klassiskt!
ReplyDeleteHoppas du har det bra i vardagslunken
kram Emma
Ser fantastiskt gott ut &Otroligt vackra bilder!
ReplyDeleteHar själv laddat upp med massa vinbär så vi får se vad jag hittar på :)
Vad kul med ett recept med röa vinbär! Jag var för ett tag sedan och plockade just röda vinbär men har haft svårt att hitta något bra recept. Tack och bock! De är så underskattade.
ReplyDelete