Thursday, September 27, 2012

Persikor med ljuvlig nöthonung

Denna snabblagade förrätt gjorde jag för ett tag sedan när vi hade vänner på besök. Alla gillar ju inte gorgonzolaost men testa att istället använda cambozolaost eller varför inte brieost. Kan tänka mig att det blir gott det också. Och vill du inte ha persikor så byt gärna ut dom mot färska fikon eller nektariner.  Den söta och ljuvligt goda nöthonungen bryter av fint mot osten i rätten.


Persikor med ljuvlig nöthonung (4 portioner)
2 mogna persikor, halverade och urkärnade
50 g gorgonzola-, cambozola- eller brieost
25 g hasselnötter, hackade
3 valnötter, hackade
3 msk flytande honung
20 g mandelspån
1 myntakvist

Blanda hassel- och valnötter med honung i en liten skål. Fördela osten i persikorna och klicka över nöthonungen. Toppa persikohalvorna med mandelspån och mynta. Klart att servera!

Tips! Variera genom att göra rätten med färska fikon eller nektariner. Beräkna ett fikon eller en halv nektarin per person.

Njut!

12 comments:

  1. åh så smarrigt,ett plus att de är så lätt och göra och defintivt lätt att äta,yummi

    ReplyDelete
  2. Jej, vad gott och fint det ser ut! Persika och brie skulle jag nog ta. Jättevacker bild också. Med detta som förrätt blir man nog lagom mätt och orkar med lite till.

    Laddar för fullt för fyrarätters i morgon :-)

    Kram och trevlig resa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liten lagom munsbit och lagom mätt. Tack fotot fick jag trixa länge med :)

      Laddning här med, kram och ses snart!

      Delete
  3. Fräscht! Ha det så trevlig i helgen! Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack vännen, önskar du bodde närmre oss. Stor kram!

      Delete
  4. Frukt, ostar, nötter, honung... I looove... Passar när som, året om.

    ReplyDelete
  5. Det där var ett mycket bra tips:) Tänker jag nog testa på mina gäster som kommer på fredag:))

    ReplyDelete
  6. Testat denna förrätt och vad god den var, kul med annorlunda förrätter som inte alltid är så väntade:) Tack för en bra blogg ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Så kul att du testade den och att du tyckte den var god. Själv älskade jag kombinationen av ost, nötter, honung och persika!

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...