Parfait är en härlig klassiker! Förra nyår åt vi apelsinparfait med ljummen hallonsås. Originalreceptet var egentligen ingefärsparfait gjord på ingefärsmarmelad men vår värdinna, Lena, bytte helt enkelt ut den mot apelsinmarmelad vilket fungerade fint. Ett tips är att använda din egen favoritmarmelad. |
|
Parfait (6 portioner) 4 äggulor 4 msk florsocker 9 msk ingefärsmarmelad + 2,5 kr malen ingefära (Lena tog apelsinmarmelad och tog då ingen malen ingefära alls. Använd gärna din egen favoritsmak på marmeladen!) 3 dl vispgrädde Vispa äggulorna och florsockret tills massan blir tjock och krämig. Blanda i marmelad (och ev malen ingefära om du väljer att göra ingefärsparfait). Vispa grädden hårt och vänd ner i äggkrämen. Häll krämen i en sockerkaksform och frys den minst i 4 timmar, gärna över natten. Hallonsås 2 paket frysta hallon, lättsockrade florsocker, smaka av med Mixa hallonen i en mixer eller matberedare och sila bort kärnorna. Smaka av med florsocker. Receptet kommer från boken Vinterkalas av Hannu Sarenström. |
Sunday, December 30, 2012
Nyårsmiddag - efterrätt
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Parfait har jag aldrig gjort, men det ser gott ut! Kram vännen!
ReplyDeleteMmm så läckert!
ReplyDeleteOj va gott det såg ut!! Ser väldigt lyxigt ut :)
ReplyDeleteVilken härlig nyårsmeny du satt ihop, parfait är ju så gott och en riktig klassiker till nyår! Vi kommer köra på en glassbomb istället :)
ReplyDeleteHar varit dålig på att kolla kommentarerna nu i jul/mellandagarna men jag önskar er en riktigt god fortsättning och ett gott nytt år! Kramar!
Gott och fräscht! Och perfekt att kunna använda olika sorters marmelad.
ReplyDeleteÖnskar dig och familjen en god avslutning på året och gott nytt år!
Kram Lotta
Mycket mumsiga grejer:)
ReplyDeleteGott nytt år!
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Fint när man kan variera efter sin egen favoritsmak, men ingefära är ju härligt uppfriskande!
ReplyDeleteHa nu en riktigt härlig nyårshelg, ett gott slut och så önskar vi dej ett gott nytt år,
massor med kramar
Parfait är supergott!!
ReplyDeleteÖnskar dig ett Gott nytt år och god fortsättning!!
vilken mumsig nyårsmeny du bjuder på :) hoppas ni får ett jättefint firande imorgon och gott nytt år! kramar!
ReplyDeleteGott Nytt År på dig Amy och vilka smarriga nyårsrecept du serverar oss!
ReplyDelete