Häromdagen pratade jag med en väninna och vi sa hur fint det blir när snön ligger vit ute och julkänslan infinner sig, för att inte tala om att det blir ljusare också. Man ska verkligen vara försiktig med vad man önskar sig för helt plötsligt är hela världen ett vitt snöigt vinterlandskap som taget ur ett julvykort! Fint är det men inte så praktiskt när man på morgonen får skrapa bilrutorna och dessutom tar det en hel evighet innan bilen blir varm. Kan säga att färdas på E4:an idag tog sin lilla tid då trafiken flöt på i sakta gemak. För ett tag sedan när vi var hemma hos mamma och firade Diwali bjöds vi på chaat eller som jag brukar kalla rätten indisk potatissallad. Chat kommer ursprungligen från delstaten Uttar Pradesh och brukar ätas som mellanmål eller lättare lunch. | ||
| ||
Chaat - indisk potatissallad (ca 3-4 portioner eller 7-8 till buffén) 6 potatisar, skalade, kokta och skurna i bitar 1 granatäpple, urkärnat (se här hur du kärnar ur ett granatäpple utan stänk) 1 burk kikärtor, avrunna 1 burk kidneybönor, sköljda och avrunna 1 syrligt grönt äpple, skalat och skuret i bitar 2-3 dl filmjölk 1-2 dl yoghurt naturell 0,5-1 tsk malen spiskummin 1-2 tsk chaat masala (kryddan kan ex köpas här och den innehåller bl a torkad mango, salt, svartpeppar, torkade granatäppelkärnor, cayennepeppar, kryddnejlika, asafoetida/hing etc.) salt, smaka av med 1 röd lök, finhackad färsk koriander för garnering Blanda ihop samtliga ingredienser utom lök och spara en handfull granatäppelkärnor till garneringen. Låt stå och dra i minst 2-3 timmar i kylskåpet. Tillsätt hackad röd lök precis innan serveringen, blanda och garnera med hackad färsk koriander och de sparade granatäppelkärnorna. Enjoy! | ||
|
Tuesday, December 4, 2012
Chaat eller indisk potatissallad med granatäpple och kikärtor
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Så vackert! Det här skulle jag absolut våga ställa fram på julbordet:)
ReplyDeleteRoligt med nya tillbehör till julbordet, det här låter spännande och ser onekligen snyggt ut!
ReplyDeleteHej finis ja jösses vad mycket snö det kommit kram från mig som ligger nedbäddad med en dunderförkylning och feber kram Sofia
ReplyDeleteSe där ja, där vart det ju lite torkad mango minsann! Låter väldigt gott och färgerna säger ju absolut jul:)
ReplyDeleteKramar
Det låter som en toppenbra rätt på julbordet! Nu är det sparat bland mappen jultips. Den sista bilden sipprar ut en massa julkänsla...fin:)
ReplyDeleteKram
Då är det att jaga rätt på Chaat masala, Taj Mahal är väl det säkraste kortet i Stockholm.
ReplyDeleteHärliga färger och salladen låter hur god som helst! Kram vännen!
ReplyDeleteSå otroligt gott det ser ut! Verkligen vackert på till exempel julbordet, med granatäpplets röda kärnor!
ReplyDeleteJag tillhör dem som inte gillar snö och att pulsa i den till jobbet gör inte saken bättre. jag har inte körkort och än mindre en bil. Cykla är min melodi men i snö är det svårt. Även med dubbdäck finns det stor risk att göra en ödesdiger vurpa i göteborgstrafiken...
Stor kram till dig!
Vackert(i vanlig ordning)!
ReplyDeleteRiktigt vackert Amy! Men prova, det vågar jag nog inte... ;o) Jo då, om någon annan lagat det till mig så hade jag med glädje ätit det.
ReplyDeleteKram kram
Oj, vad fint och gott det ser ut! Verkligen klockrena och fina vinterfärger. Visst är det så att potatis är en vanlig råvara i indisk matlagning?
ReplyDeleteJag har en kollega som önskat sig lite mer snö än det som kommit innan idag. Hon är väldigt tyst nu kan jag säga :-)
Lagom är bäst ibland. Ett bra svenskt ord. Lagom :-)
Kram!
Verkar väldigt gott! Älskar verkligen indisk mat <3
ReplyDeletesv. Ja det är jag.. eller min pappa är från mellanöstern - Libanon :)
Svar; att jag inte tänkte på det. Honung måste ju vara mycket bättre och godare än socker. Tack för tipset! Kram
ReplyDeleteDet där verkar riktigt gott. Fräscht på något sätt. Sedan ääälskar jag granatäpple! Tack för bra tips :)
ReplyDeleteVilket trevligt och fräscht insalg på den traditionella (tunga...) julbordet.
ReplyDeleteVilken vacker sallad. Förutom att jag inte lärt mig äta bönor eller kikärtor ännu så om man utesluter det så måste det vara hur gott som helst!
ReplyDeleteLena från make a head food