Ibland är man allt bra tankspridd... igår kom jag på att jag har ju helt missat att lägga upp recepten på förra årets nyårsmiddag. Så här kommer de och först ut är vår förrätt som bestod av blinier som serverades med crème fraiche, röd lök och vegetarisk tångkaviar. För er som inte har testat denna variant av kaviar kan jag bara säga att den lurar den mest inbitne och vane kaviarälskaren, gott är det. Har ni testat tångkaviar någon gång? |
|
Blinier (ca 25 st) 10 g jäst (ca 2 tsk) 2,5 dl ljummen mjölk 1,5 dl bovetemjöl 0,75 dl gräddfil 1 ägg (gulan och vitan separerad) 1 krm salt Rör ut jästen i mjölken och lös upp. Tillsätt mjöl, gräddfil, äggula och salt. Vispa smeten slät och låt jäsa i ca 30 minuter. Vispa äggvitan hård och blanda ner den försiktigt i smeten. Grädda tunna blinier i en plättlagg och servera omedelbart medan blinierna är varma. Vi åt dessa med en klick crème fraiche, röd lök och tångkaviar. |
Thursday, December 27, 2012
Nyårsmiddag - förrätt
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Blinier är alltid gott som förrätt. Dessutom perfekt att servera till alla bara tillbehören anpassas efter allas smaker. Något nyår blev vi bjudna på rödbetrösti med samma tillbehör och det var också mycket gott.
ReplyDeleteDet är nästan lite trist att jag inte behöver fixa något alls till årets nyårsmiddag.
Har inte testat tångkaviar, men roligt med vegetarisk version! Kram vännen
ReplyDeleteBlinier skall vi också äta på nyårsafton, med smetana, rödlök och rom. Tångkaviar låter som ett bra alternativ, undrar om vi har det här också?
ReplyDeleteTångkaviar har ag aldrig testat. Men blinier har jag ätitt och det är jättegott.
ReplyDeleteGott, jag har aldrig gjort blinier, det kasnke är dags snart :-) Hoppas du har haft det fint i jul och mellandagar! Kram
ReplyDeleteDet vore nåt för mig det där, tångkaviar! Jag älskar blinier och alla tillbehör som är klassiska förutom fiskrommen. Var kan man få tag på tångkaviar?
ReplyDeleteHoppas ni fick en härlig jul och god fortsättning!
Kram Lotta
Har testat tångkaviar ett antal gånger och tycker att det funkar alldeles utmärkt som substitut till rom. Men inget går upp mot löjrom :D
ReplyDeleteJag köper alltid tångkaviar! Miljövänligt och dessutom kan alla äta det. Det är mer hållbart än fiskbebisar och smakar precis lika gott som vanlig. Men det slår ju inte löjrom eller iransk kaviar förstås (men det har jag ändå inte råd med, hihi!).
ReplyDeleteI dag ska jag blogga om morgondagens lördagskvällsmeny och länkar till dina fina potatisbakelser! Kramar och god fortsättning fina Amy!
Faktiskt har jag testat tångkaviar och det var helt ok! Jag är förrättsansvarig på årets nyårsfirande och känns lite konstigt då jag ALLTID fixar dessert vid alla andra tillfällen.
ReplyDeleteVilken söt förrätt! Är det lite om en pannkaka? Ser himla gott ut med toppingen :)
ReplyDeleteBlinier var länge sen jag både åt och gjorde, funderade faktiskt på att ha det till nyår med löjrom. Men jag är halvkrasslig och vår lilla affär har inte löjrom.
ReplyDeleteMen nu blev jag definitivt sugen att göra det snart :)
Gott nytt år / Lena från make a head food