"När tredje ljuset brinner vi juleklappar syr Och bakar kakor och har ett stort bestyr" Saffran, jag älskar saffran i både bakverk och mat. Hur kommer det sig att vi använder saffran så mycket i juletid? Om man ska tro den över 5 000 år gamla indiska läkekonsten ayurveda (kunskap om livet, välbefinnande och hälsa) värmer saffran upp kroppen. Så egentligen är det inte så konstigt att vi använder kryddan mer i kyligare tider än varma. :) Dessa saffransplättar har jag velat testa ett tag och nu i helgen var det dags. De passar både till frukost eller som mellanmål. Från början är receptet ett LCHF-recept men jag har gjort om det lite med hänsyn till de ingredienser jag hade hemma. Originalreceptet står först och mina ändringar inom parentes. |
|
LCHF saffransplättar (6-8 st) 200 g keso 1,5 msk fiberhusk (jag tog dinkelmjöl + 6-7 st dinkelflingor) 2 ägg en nypa stevia strö (jag tog råsocker) 1 paket saffran kokosolja att steka plättarna i (jag tog rapsolja) Mixa samtliga ingredienser och stek i olja på medelstark värme, ca 5 minuter på varje sida. Servera gärna med grekisk yoghurt och bär. Njut! Receptet hittade jag inne hos 56kilo.se. Är ni ute efter LCHF-recept ska ni kika in där! |
Sunday, December 16, 2012
Saffransplättar
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Oh jisses kosses, då får vi ta och plocka fram symaskinen då och sätta igång. Det hade vi helt missat! :)¨
ReplyDeleteSaffran är himmelskt gott tycker i alla fall vi, det kan man ju ha i så många goda maträtter. Men i pangkakor har vi faktiskt aldrig tänkt på att ta i det, det låter ju som det är hur gott som helst.
Ha en skön söndagskväll,
Kramar från oss
Låter jättegott! Jag har aldrig ätit saffran i plättar, jag är för snål;)
ReplyDeleteSaffran i plättar lät inte helt fel. Fungerar det med crostinis så fungerar det med säkerhet även med plättar. :)
ReplyDeleteHa en fin tredje advent!
Låter gott!
ReplyDeleteLåter riktigt gott :)
ReplyDeleteDå fick vi svar på varför det är så galet mycket saffran i all mat och kakor så här års! Synd att man nästan glömmer bort att använda saffran resten av året!
ReplyDeleteJag ska gör adin variant av Jansson till julbordet: Det lät gott att ha soltorkade tomater i. Här hemma brukar jag göra en vanlig Jansonn och en potatisgratäng.
Hoppas att ni kryar på er och får vara friska i julhelgen! Kram
De ser goda ut! Och roligt med ett lite annorlunda recept på plättar! Kram
ReplyDeleteSaffran är, som du vet, en av mina favoriter. Jag har det i soppa, grytor, kakor...
ReplyDeleteSyr gör jag däremot inte. Kram! : )
Det där ser ut att vara en god variant av saffranspannkaka, jag gillar att ha lite kardemumma till sffran, tycker det ger en bra skjuts!
ReplyDeleteÅh vad gott, jag älskar också saffran! :-) Låter bra att det värmer upp kroppen också, det kan jag behöva nu. Ha en fortsatt trevlig kväll! :-) Kram Carro
ReplyDeleteMen så gott det ser ut, och nyttigt. Lite onyttig grädde och sylt på det så är ordningen återställd.;o)
ReplyDeleteKram Kram
Jag har plättar på bloggen idag :-) Fast med rotfrukter . Alla fina varianter av plättar tages tacksamt emot!
ReplyDelete