Tofu/Halloumi med ingefära och honung/agavesirap (ca 7-8 bufféportioner)
ca 750 g fast tofu/halloumi, skurna i tärningar och stekta i olja
Låt de stekta tärningarna vila på hushållspapper så överflödig olja "rinner av".
Marinad:
1 msk äppelcidervinäger
1,5 msk flytande honung/agavesirap
1 msk soja
1 msk olja (jag tog rapsolja)
1-2 krm svartpeppar
1-1,5 msk riven färsk ingefära
0,5-1 tsk salt
Blanda alla ingredienserna till marinaden. Smaka av så att balansen mellan sött och salt är bra. Lägg tofu-/halloumitärningarna i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden. Knyt ihop och vänd påsen så att marinaden kommer åt alla bitar.
Marinera i minst 4 timmar men helst över natten i kylskåp. Servera bitarna varma (värm i ugnen 175 grader i 6-8 minuter) eller kalla.
Enjoy! |
Jag gillar både halloumi och tofu, kanske en landing för mig? :)
ReplyDeleteSå gott med sött och salt ihop. Ha en bra helg! :)
ReplyDeleteDet här låter gott! Jag har för länge sedan använt apelsinsaft med tofu, gott det också. Det här verkar också vara en god marinad! Kram
ReplyDeleteÅh vad gott det där lät! Ska nog ta och testa det med halloumi till jul, tänkte öka på antalet vegrätter i år (igen) då vi i huvudsak äter vegetariskt här hemma :-)
ReplyDeleteTack för et bra recept! Som alltid :-)
Kram!
tycker inte alls du verkar galen, tycker bara det verkar galet gott :) allt med ingefära är ju mums!
ReplyDeleteDetta låter ju jättegott, perfekt till julbordet! Kan behövas fler vegetariska rätter till jultycker jag, tur att man äter fisk och sånt iaf :)
ReplyDeleteJo jag känner mig helt iordning för julen nu. Visserligen har vi inte handlat någon julmat än och hoppas vi hinner till affären innan den värsta julruschen kommer :) Är ni redo för julen, mysigt att fira hos svärmor!
Passar på att önska dig en riktigt god jul :D Kramar
Åh, det låter ju helt underbart gott, det salta och det söta ihop blir ju alltid bra. Roligt tillskott till julbordet!
ReplyDeleteVad gott det ser ut! Jag har faktiskt aldrig tillagat tofu själv, men gillar att äta det i wok och liknande på restaurang :)
ReplyDelete