Man skulle verkligen kunna tro att det inte råder någon som helst aktivitet i mitt kök med tanke på att inga blogginlägg synts till de senaste dagarna. Januari är en sådan månad när det är mycket att stå i både gällande jobb och privatliv. Januari är också en typisk månad där vardagsmaten gör sig påmind. Cannelloni äts sällan hos oss vilket är synd, för rätten är enkel att tillaga och det blir riktigt gott. Att det sedan går att variera fyllningen är bara ett stort plus i kanten tycker jag. |
|
Cannelloni (4 port) 8 färska lasagneplattor, ca 250 g (Köper du en stor platta så skär i 8 st lagom stora bitar.) 1 liten zucchini/squash, grovriven (krama ur vattnet så gott det går) 50 g rucola, grovhackad 1,5 dl kesella 1 paket mozzarella (125 g), grovhackad 4 dl Kelda pastasås tomat & crème fraiche 1 dl riven parmesan 1,5 dl riven grevéost Sätt ugnen på 200 grader. Blanda zucchini/squash, rucola, kesella, mozzarella och 0,5 dl riven parmesan. Lägg fyllningen på lasagneplattorna. Vik eller rulla ihop dem och lägg på en smord ugnssäker form. Häll på Kelda pastasås och strö över 0,5 dl parmesan och grevéosten. Gratinera i mitten av ugnen, ca 25-30 minuter och servera med sallad. |
|
Tips! Variera cannellonifyllningen med t ex; - ricotta och spenat - kesella, gorgonzola och spenat - rucola, getost och nötter Eller varför inte helt enkelt en färsröra? Bara fantasin sätter gränsen! Vad brukar ni fylla er cannelloni med? |
Sunday, January 13, 2013
Cannelloni med färska lasagneplattor
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ja, cannelloni är så gott och min favoritfyllning är ricotta och spenat! Kram
ReplyDeleteMen så gott detta ser ut! Skulle passa till mer annat vardagsmat tycker jag.
ReplyDeleteJanuari är januari, en transportsträcka... Detsamma med februari och mars tycker jag. Våren är det jag längtar efter nu.
Kram kram
cannelonni är ju så gott! :)
ReplyDeleteOch precis som du säger kan man variera fyllningen hur mycket som helst! :)
Ha en fin söndag!
Kram
//Lana
Ricotta, spenat och champinjoner brukar det bli hos mig. Längesedan jag gjorde cannelloni nu, tack för uppslaget!
ReplyDeleteJa det är den som ska göras nu i januari, allt kör igång på jobb och annat. Men lite skönt med vardagen ändå va..?
kram!
canelloni har jag inte gjort någon gång verkar smarrigt:)
ReplyDeletemmmmmmmmm va gott de ser ut,aldrig ätit såna förut men kan lova att ja blir sugen att testa på
ReplyDeleteMmm det är ju så gott, ricotta och spenat är gott sen med kräftfyllning eller varför inte med skinka och ost. Ja det är gott med det mesta!
ReplyDeleteHa en fin kväll
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Canelloni går verkligen variera i oändlighet. Oftast blir det faktiskt vegetariska av någon anledning. Keldas färdiga sås kan ibland vara behändiga när maten ska gå snabbt.
ReplyDeleteJanuari känns så oerhört lång. Och mörk. Även att det kommit mer snö. Ge mig vår... Lite tidigt för det än kanske...
Åh va mums! Jag har också testat canellonisar men gjorde någon spenat röra och hade i, super gott!
ReplyDeletePå nyår åt vi en sjukt god cannelloni fylld med linser & aubergine. Receptet kommer från Landgång (Svt). Du MÅSTE prova det!
ReplyDeleteExakt så är det i januari! På jobbet vill alla dra igång med möten och projekt. Vänner och bekanta som inte synts till under helgerna hör av sig och vill hänga. Januari brukar vara mer busy än december :-)
ReplyDeleteCannelloni är verkligen toppengott och suveränt att kunna fylla med precis det man gillar. Smidigt med de där torkade rören om man inte vill använda färska plattor. Lite längre tid i ugnen behövs då förstås, och lite mer sås.
Ha en fin måndagkväll!
Kram Lotta
Precis, inspirationsnivån i köket är inte särdeles hög efter ledigheterna och all mat man lagat till då. Inte för att man lagar mer mat då, men det blir lite som en fest varje dag så när det sen är över så känns det som att den där vardagen blir extra tydlig...
ReplyDeleteFast en canneloni kan väl göra vardagen lite festligare igen, tycker vi, så gott!
Januarikramar
ÅH jag älskar cannelloni, kan tänka mig att fylla den med en god svampstuvning med spenat :D
ReplyDeleteHaha jag vet inte heller hur jag klarar mig utan kök, går och är lite småirriterad mest hela tiden för att man vill göra något och så går det inte :P
Hoppas du inte blivit sjuk du också, alla dessa förkylningar är ju så jobbigt :( Kram!
Snyggt:) Vi äter ju med gat också! Även om vi kanske inte för gaffeln dit;)
ReplyDelete