Croissant med choklad
1 paket färdigköpt smördeg
18-20 dumlekolor
ev 1 ägg för pensling (jag gjorde inte det)
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär ut kvadrater, 12-15 cm, och dela dem på diagonalen så att det blir trianglar. Lägg 3-4 dumlekolor i triangeln och rulla ihop dem med basen först. Ett tips är att nypa ihop lite i ändarna så inte chokladfyllningen rinner ut när den smält.
Placera ut croissanterna på en plåt med bakplåtspapper. (Ev penlsa med ägg.) Grädda i 5-10 minuter, eller tills croissanterna fått fin färg.
Tips! Vill man inte göra söta croissant kan man fylla med ex ost, cantadou, smaksatt philadelphia eller liknande så blir det ett gott tilltugg på festen!
|
Låter gudomligt gott och nu vet jag vad jag ska ha med mig till nästa fredagsfrukost till jobbet :)
ReplyDelete// Lena från make a head food
Lyx är ordet! Lite bubbel till det Amy, mmmm!
ReplyDeleteKram och ha en skön helg! <3
Gud så gott det låter!!!
ReplyDeleteMmm ser verkligen jättegott ut! Kanske lite vaniljglass till också! Men också icke stöta tilltugg är en bra och god idé. Hoppas du nu får en lugn och vilsam helg.
ReplyDeleteVilka lyxcroissanter! Gott!
ReplyDeleteHoppas helgen ger lite ny energi. Här har vi haft strålande sol idag, så det hoppas jag på imorgon så vi kan hitta på något mysigt ute. Jag kommer bara ta det lugnt och mysa med familjen och passa på att sova. Har vaknat 1 timme före väckarklockan senaste morgnarna = 4:30!
Ha en skön helg vännen. Kramar!!!
gahhhh Amy vad gott mums mums mums kramar från Hjo Sofia
ReplyDeleteIbland räcker inte tiden till allt man vill göra. Men den som väntar på något gott... Ha en skön och vilsam helg! Kram!
ReplyDeleteMums, så gott med den smälta chokladen inuti! Kram och ha en fin helg!
ReplyDeleteIbland hinner man inte med allt man vill, men vi väntar här vet du :)
ReplyDeleteFärdig smördeg ska man inte underskatta. Har ju hört att det till och med finns smördeg med riktigt smör i nu! Inte illa!
Ja det där är ju otroligt gott.. Jag brukar fylla med nutella och lite sylt/marmelad. Mmm.
ReplyDeleteKramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Oj, oj, oj vad smarrigt! Tur att jag sitter och är proppmätt efter lördagsmiddag... Annars...;)
ReplyDeleteCool bild med dumle-kolorna! :)
Ha en toppen kväll!
Kram kram
//Lana
Åh vad smarrigt,älskar croissant och dumle så låter som en hit.
ReplyDeleteSå enkelt och så gott det lät, mums! jag brukar använda färdiga smördegsplattor till allt från wienerbröd till matigare knyten med korv eller färs i. det brukar vara uppskattat som plockmat.
ReplyDeleteTack själv! Livet här hemma är väl när det är som mest vardag. Det har varit mycket jobb nu i terminstart men ny börjar det flyta på lite bättre. Denna helgen är jag i Jönköping så det är kul med lite avkoppling och trevligt sällskap.
Kramar
Gud vilka godbitar:)
ReplyDelete