Friterad glass (4 kulor)
vaniljglass, lagom till 4 kulor
ca 5 dl cornflakes, krossade
1 dl kokosflingor
1 tsk kanel
Dopp
2 ägg (veganskt alternativ se nedan)
1 msk mjölk
2 msk strösocker
Dopp, veganskt alternativ:
1,5 dl mjölk (mandel- eller sojamjölk)
2 msk socker
olja till friteringen
Blanda cornflakes, kokosflingor och kanel i en djup tallrik. Skopa upp 4 kulor från vaniljglassen och forma snabbt till runda bollar. Rulla runt cornflakesblandningen. Se till att glasskulan är helt täckt. Man får arbeta snabbt för glassen smälter lätt. (Det ska bli blandning kvar till en rullning till.)
Frys in glasskulorna i ca 1,5 timma eller tills de är riktigt hårda. Blanda ägg, mjölk och socker alternativt (veganskt: mjölk och socker) i en skål.
Ta ut de frysta glasskulorna och doppa i vätskan snabbt och rulla åter igen i cornflakesblandningen. Se till att hela glasskulan är jämnt täckt. In i frysen en gång till i ca 1,5 timma eller tills de är riktigt hårda.
Hetta upp olja i en djup panna (ska vara riktigt varmt). Ta ut en kula i taget från frysen och fritera försiktigt i ca 30 sekunder. Jag tog en sked och skopade olja ovanpå kulan eftersom det var svårt för mig att vända den.
Servera den friterade glassen genast med ex vispad grädde, frukt eller njut av den bara som den är!
Tips! För att variera cornflakesblandningen kan du hacka valfria nötter och ha i den tillsammans med cornflakes och kokosflingor. Blir riktigt gott! Du kan även variera och ha i t ex kardemumma istället för kanel. :)
Lycka till med friteringen och ta det lugnt så du inte bränner dig men framför allt, njut! |
Åh, det vattnas i munnen. Ska jag absolut prova. Ha en skön söndag! :)
ReplyDeleteWow, låter smaskens. Inget jag smakat förut, men kan tänka mig att det är riktigt gott! Ha en fin söndag! Kram
ReplyDeleteMen du! Helt nytt för mig, spännande och låter galet gott!
ReplyDeleteKram kram
Men åh så ljuvligt gott! Jag har ätit något liknande någon gång, minns inte var - men det var galet gott minns jag. Ska nog försöka mig på en sådan vegansk variant :)
ReplyDeleteSpännande med friterad glass. Friterad Mars/Snickers kan jag rekommendera :)
ReplyDeleteWow, vilket spännande sätt att servera glass! Coolt! Har aldrig sett något liknande! Du är så duktig! :)
ReplyDeleteHa en fortsatt fin dag!
Kram kram
//Lana
Det lät lite spännande ... // UllanBullan testar i köket
ReplyDeleteNu är vi här igen!!! Tack för din fina kommentar, Amy, kram på dej.
ReplyDeleteAbsolut, detta har frugan i köket testat! Ja, inte att göra egna alltså, men att äta och det gillades skarpt! Fanns med på menyn på en av restaurangerna i Thailand när vi var där sist, klart att man blir nyfiken.
Kanske skulle vi ta och skapa lite semesterminnen och prova på att göra egna?
Ha nu en riktigt fin vecka,
kramar
Coolt, det här har jag aldrig sett förr! Jag är fortfarande mäkta impad över att glassen i Glace au four inte smälter i ugnen, och den här ska alltså friteras! *gapar*
ReplyDeleteVilken jättespännande kombination! Jag hade aldrig hört talas om/tänkt på att man kan fritera glass! (Förän jag såg bilen på IG, vill säga)
ReplyDeleteMen oj! Idag frestar du alldeles för mycket! Fy bubblan, vad gott det ser ut! Snyggt också :)
ReplyDeleteMUMMA finis och jag som inte är så förtjust i glass. kram på dig finis /Sofia
ReplyDeleteMums, det här lät supergott och hur spännande som helst! :)
ReplyDeleteOh vilken ljuvlig liten glassbomb:) Jag tror jag är kär;-D
ReplyDeleteMärkligt! Och imponerande att du hann fota den friterade glassen, tänker att den måste vara ätredo kvickt? :-D
ReplyDeleteVilken härlig glass! Det låter otroligt gott och ser så gott ut när det smälter ut litegrann på tallriken :D
ReplyDeleteHärligt att du kommer iväg och tränar minst 4 gånger i veckan! Det är ju så härligt att röra på sig :D Utöver de tre passen jag kör på gym är jag ute och går minst en timme om dagen, är ju så skönt i värmen nu!
Hoppas du har en härlig vecka! Kramar
Låter ju som ett riktigt kul recept!! Har jag aldrig någonsin varken ätit eller lagat men hamnar absolut på "attgöralistan" - som för övrigt börjar bli diger nu!
ReplyDeleteMåste ju bli hur gott som helst!! Kan tänka mig att barnen skulle älska detta.
ReplyDelete