Jag var mycket skeptiskt till det här receptet måste jag ärligt erkänna. Att baka naan med bakpulver i är för en indiska som att häda i kyrkan... nåja nästan iallafall! Har själv tidigare erfarenheter från att exempelvis scones blir riktigt torra och trista dagen därpå. Och visst är dessa naan inte riktigt mjuka dagen efter heller men 10-12 sekunder i mikrovågsugnen och de blev helt okej ändå. Fast självklart går inget emot de traditionella naan som jag brukar göra. Här finner du receptet på vanliga naan, garlic naan och även surdegsvarianten av naan. |
||
|
||
Naan gjorda på bakpulver (ca 7-8 st) 6 dl vetemjöl 1 dl vetekli 1 msk bakpulver 1 tsk salt 1 dl vatten 2 dl naturell yoghurt 1 ägg smält smör rivna vitlöksklyftor flingsalt Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, vetekli, bakpulver och salt i en bunke. Blanda därefter i vatten, yoghurt och ägg. Knåda ihop till en smidig deg och dela degen i ca 7-8 bitar. Platta ut dem till ovala kakor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Pensla med smält smör blandat med vitlök och strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen ca 6-8 minuter. Recept på traditionella naan, garlic naan och surdegsvarianten av naan finner du här. Inspirationen kommer från härliga Sofie, kika gärna in hos henne! |
Friday, May 10, 2013
Naan gjorda på bakpulver
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
jag älskar verkligen Naan bröd men tror jag väljer ditt gamla recept om jag bakar egna :)
ReplyDeleteLena från make a head food
Ser goda ut som vanligt :) Jag har bakat för länge sedan naan med bakpulver i och det funkar, men som sagt är de följande dag inte så mjuka längre. Men bra då man har bråttom. Kram
ReplyDeleteDu får mig att bli så sugen på de där bröden Amy!!! Jag glömmer aldrig första gången jag år naanbröd på en indiskt restaurang. De var så himmelskt goda så det hade räckt med att bara äta bröd den kvällen.
ReplyDeleteÖnskar dig en bra fortsättning på långledigheten. Många kramar
Jag tycker du ska ta och naana dig hit och baka lite naan till mig!
ReplyDeletehi hi ser gott ut med eller utan bakpulver : ) kram Sofia
ReplyDeleteSådana har jag med gjort några gånger. Det var längesen nu men ett tag gjorde jag dem ofta ;) Jag tycker de är suveräna nybakta, till en kryddig linsgryta till exempel :) Men visst är de lite trista dagen efter. Dina ser snyggare ut än mina också ;)
ReplyDeleteHa en fortsatt skön helg, kram! :)
Hmm..kan tänka mig att de är helt ok om man vill få till några snabb och om man ska äta de med en gång. Men annars tror jag att jag kollar in några dina andra recept på naanbröd. Något som jag faktiskt inte har bakat någon gång. Kanske dags nu då! :-)
ReplyDeleteMmm smarrigt, perfekt att de går så snabbt att göra:)
ReplyDeleteHa en fantastisk kväll!
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Så himla gott! Bra recept om man får cravings på indisk mat och det blir bråttom. Vi åt underbar indisk mat igår - vällagat och kryddstarkt. Sänder dig en varm kram från ett soligt Varberg.
ReplyDeleteMmm...gott, gott! Perfekt med sådant när recept när man har bråttom! :)
ReplyDeleteHa en fin dag!
Kram kram
//Lana