Paneng i röd currypasta (4 port)
125 g sojastrimlor, torrvara (eller 500 g andra färska strimlor ni föredrar)
1 msk olja
2 färska lökar, skivade (eller en purjolök om man vill ha lite mildare smak)
1 majs, färsk eller tinad och skuren i bitar
2 msk röd currypasta
4 dl kokosmjölk (1 burk)
salt, smaka av med
Förväll sojastrimlor i rikligt med vatten i några minuter. Låt rinna av i durkslag och pressa ut vätskan.
Värm oljan i panna och fräs röd currypasta, sojastrimlor, färsk lök/purjolök och majs. Tillsätt kokosmjölken och låt småkoka i ca 8-12 minuter. Smaka av med salt.
Tips! Byt ut majsen mot exempelvis en röd paprika eller annan grönsak för variation.
Servera med jasminris och fräscha grönsaker till så blir detta vegetariska recept en riktig njutning! |
Sojastrimlor var det länge sedan jag använde. Det här låter mycket gott med kokos och currypasta. Ha det bra vännen, kram!
ReplyDeleteNej, nu blev jag galet sugen på indisk mat! Skulle vilja äta detta med typ blomkåslsris eller några goda grönsaker!
ReplyDeleteÅh så gott det låter,nu blev jag hungrig:)
ReplyDeleteKram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Det är ju så med tiden och bloggen...upp och ner, hela tiden! För mig är det också så, bloggen få vänta ibland!
ReplyDeleteMmm...så gott med thai-smaker! :)
Ha en fin söndag!
Kram kram
//Lana
Samma här. Vi är ju i flytta-ihop-tagen och det tar en himla tid att montera ner J:s hem. Flytta från radhus och in i min lilla trea... Mycket måste slängas, ges bort eller läggas i lådor tills vidare. Tur att lilla B fått en lägenhet och kan ta med vissa saker.
ReplyDeleteSojastrimlor har jag köpt på COOP till stora F. Jag har dock inte smakat själv. Kram!
Fint vegorecept att testa en köttfri måndag kanske? Fin, somrig bild också :0)
ReplyDeleteJa, men så är det ibland Amy, tiden räcker inte riktigt till och just maj/juni har en tendens att skulla rymma så mycket. Vi har också varit dåliga att lämna spår efter oss, men så får det vara då och då, alla har ju ett liv utanför bloggen också:)
ReplyDeleteThaismaker är ju härliga, perfekt att stilla längtan dit med.
Kram på dej, och ha en fin vecka vännen.
Håller med! Vart tar tiden vägen! Men inget att be om ursäkt för. Bloggen är väl fortfarande en hobby (som är väldigt rolig och man verkigen vill ha mer tid till!!!!)
ReplyDeleteBlev lite sugen på att testa med kyckling. Har för en gångs skull alla ingredienser hemma. Hurra!
Näe, hur ska man hinna med allt man vill??!! Jag får inte heller tiden till att räcka till...
ReplyDeleteRöd currypasta och kokosmjölk ihop är en favorit. Galet gott!
Kramar.
Alltså jag bara äääälskar kokosmjölk. Mums vilket recept så gott :)
ReplyDelete