Saturday, September 14, 2013

Veggie Lasagna with Pine Nut Crust

Idag vill jag bjuda er på små läckra lasagnebakelser utav aubergine, squash, tomat och getost (valfritt) etc. Pinjenötscrusten som varvas emellan lyfter den här rätten ett antal snäpp! Små bakelser är fiffigt att servera som förrätt eller tilltugg... jodå, det går som huvudrätt också men då räcker nedan recept till ca 1,5 portioner.

Today I wanna offer you something really tasty, small mini-lasagna made of aubergine, zucchini, fresh tomatoes and goat cheese (optional) etc. The pine nut crust layered between makes this course so tasty! These small "cakes" are perfect to serve as starters or snack. It can be served as a main course but then the recipe suits for about 1,5 servings.

Lasagnebakelser med pinjenötscrust (4 portioner förrätt/tilltugg eller 1,5 portion)
1 aubergine
1 squash
2 msk olivolja
1 tsk oregano
salt och peppar
150 g getost (Valfritt, gör annars dubbel sats av pinjenötscrust och ha emellan istället.)
3-4 röda tomater

Pinjenötscrust
50 g pinjenötter
50 g parmesan (är du vegan så använd 50g cashewnötter istället)
½-1 vitlöksklyfta
några droppar färsk citronsaft
Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Gör först pinjenötcrusten genom att mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare.
Skiva aubergine och squash. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn skivorna på bägge sidor i några minuter. Strö på oregano, salt och peppar. Skiva getost och tomater.

Lägg 8 aubergineskivor på en ugnsplåt. Toppa med pinjenötscrust. Varva med squash, getost, aubergine, tomat och squash. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Njut!

English
Veggie Lasagna with Pine Nut Crust (4 servings as a starter/snack otherwise 1,5 servings)
1 aubergine/eggplant
1 squash
2 tbs olive oil
1 tsp oregano
salt and pepper
150g of goat cheese (optional, or do mor pine nut crust and have between instead.)
3-4 red tomatoes

Pine Nut Crust
50g pine nuts
50g parmesan cheese (if you are vegan try with 50g of cashews instead)
½-1 clove of garlic
a few drops of fresh lemon juice
Salt and pepper, to season with

Preheat the oven to 225 degrees Celsius (437 degrees Fahrenheit).
First make the pine nut crust by mixing all ingredients in a blender or food processor.
Slice eggplant and squash. Heat a frying pan with oil and brown the slices on both sides (takes a few minutes). Sprinkle with oregano, salt and pepper. Slice goat cheese and tomatoes.

Place 8 aubergine/eggplant slices on a baking tray. Top with pine nut crust. Put squash, goat cheese, eggplant, tomato, zucchini. Bake in oven for approx. 10 minutes. Enjoy lots!

13 comments:

  1. Gud så gott! Dreglar! :)
    Receptet sparas omgående! Allt faller i min smak!
    Ha en fin lördagskväll!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  2. Jag älskar sådana små bakelse. Väldigt gott både med aubergin och zucchini
    Ha en fin kväll
    Kram/ Gosia

    ReplyDelete
  3. Snyggt och fräscht!

    ReplyDelete
  4. Ohh det där låter verkligen supergott! Ska absolut testas! Älskar getost ju! =)

    ReplyDelete
  5. Det här låter supergott! Och speciellt den där rara pine nut crust-prylen. Kom till tant Helena, lilla nötkrämen! ;-)

    ReplyDelete
  6. Så söta små bakelser! Jag kan absolut ge tummen upp för dem för det låter helt i min smak.

    Sv; Du är ett sånt ypperligt föredöme både miljömässigt och med den fantastiska person som du är. Vore världen full av så kloka och vänliga människor så skulle det ta många till nya höjder.

    Hoppas du får en bra start veckan som kommer! Många kramar till dig vännen

    ReplyDelete
  7. Mycket gott, både ser och låter det att vara! Som drinktilltugg bör det ju passa så bra med den härliga sältan från osten, och du vet att drinktilltugg kan vi aldrig få för många tips på:)

    Allt är bra här, men med schemaförändringarna som hösten har inneburit så har vi fått försöka hitta nya rutiner här hemma och det är inte alltid så lätt. Speciellt inte när det är som det är med vissa personers kroppar...:) Men u så börjar vi komma ikapp och hänga med lite bättre hos alla er andra fina!

    Kramar till dej,
    bästaste Amy

    ReplyDelete
  8. Mumsigt och vackert! Och getost är ju så gott :0)

    ReplyDelete
  9. Gott! Man kan göra mycket med aubergine :-)

    Kram!

    ReplyDelete
  10. Vilken fantastisk idé! Måste pröva den veganska versionen en dag :) Tack för all inspiration! Kram fina du

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...