Äggfria zucchiniplättar (4 st)
4 dl färdigriven zucchini/squash (ca 1 stor, försök se till att krama ur vattnet från den rivna zucchinin så gott det går.)
1 liten gul lök, grovriven
2 vitlöksklyftor, finrivna
1/2 grön chili, finhackad (mer eller mindre efter tycke och smak)
2-3 msk majsmjöl
2 msk potatismjöl
1 msk färsk basilikablad eller koriander, finklippta
1 tsk finrivet citronskal
salt och svartpeppar, smaka av med
2 msk olivolja att steka plättarna i
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål och forma till plättar. Ibland behövs det mer eller mindre mjöl beroende på hur vattnig zucchinin är.
Hetta upp olja i teflonstekpanna och stek zucchiniplättarna tills de är gyllene på båda sidorna. Servera i salladsblad, hamburgerbröd eller ät de som de är. Njut!
English
Eggless Zucchini Fritters (4 fritters)
4 dl (2 american cups) grated zucchini/squash (about 1 large, try to squeeze the water out of the grated zucchini as much as possible.)
1 small onion, grated
2 garlic cloves, shredded
1/2 green chili, finely chopped (more or less according to how hot you want it)
2 to 3 tbsp corn flour
2 tbsp potato flour
1 tbsp fresh basil leaves or cilantro, finely cut
1 tsp lemon zest
salt and black pepper, to season with
2 tbsp olive oil to fry the fritters in
Mix together all ingredients in a bowl and shape into fritters. Add more or less flour depending on how watery the zucchinis are.
Add the oil in a non-stick frying pan over medium heat and fry the zucchini fritters until golden on both sides. Serve in lettuce, hamburger buns or eat them as they are. Enjoy lots! |
Jag har inte gjort zucchiniplättar än (äggfria eller ej) och nu är ju säsongen liksom.. Slut :) Får se om jag hittar någon bra i butiken ändå. Eller vänta till nästa sensommar. Men det känns lite avlägset ;)
ReplyDeleteSäsongen är väl aldrig slut? Bara och köpa i butik ja eller vänta helt enkelt till nästa sommar :)
DeleteLika läckert som vanligt :-)
ReplyDeleteHåller med dig...Ide vore en grej som regeringen borde införa!
Ha nu en fin onsdagskväll! KRAM
Tusen tack snälla du, kram!
DeleteDe ser så goda ut och jag hade tagit basilika istället för koriander :) Kram!
ReplyDeleteHaha, ja det förstår jag vännen. Det blir gott det också kram :)
DeleteDet är så gott med zuchinni i plättar! Mums! :)
ReplyDeleteHa en fin dag!
Kram kram
//Lana
Zucchini i plättar är mums!
DeleteMums, det där både låter och ser såå gott ut. Måste provas!
ReplyDeleteTack Annelie! :)
DeleteJag tycker att mörkret är ganska mysigt, fram till jul tycker jag att det är helt okej. Efter nyår vill jag ha vår direkt :0)
ReplyDeleteLite tvetydigt... mysigt förvisso men jobbigt ändå när ljuset försvinner tycker jag :) Ja, vår och sommar vill vi ha året om!
DeleteDom ser magiskt goda ut! Tror du man kan byta majsmjölet mot något annat, har aldrig haft det hemma och planerar inte att köpa det heller! =) Mandelmjöl kanske? Vad har man majsmjöl till förresten.... är det en ersättning till vetemjöl? Kram på dig
ReplyDeleteJag tycker majsmjöl smakar så gott men du kan säkert använda annat mjöl, testa vetja! :) Kram!
DeleteJag håller med dig. Fast hösten går an, värre är det med januari februari. Men vi ska nog klara oss igenom det det här året också?
ReplyDeleteZucchinibiffar är mums! Jag brukar ha mynta och fetaost i mina, men koriander låter väldigt gott också.
Kram!
Jag tycker nu egentligen mest bara är ljuset som är lite jobbigt att det försvinner... men du har rätt Kim, i jan-feb är det snäppet värre hu! Kram!
DeleteDet där lät gott, kanske att jag kan lura sonen att det är kött?!
ReplyDeleteHaha, försöka går ju vännen!
DeleteJag har bara gjort zucchiniplättar med zucchini och halloumi. Dessa ser supergoda ut! Jag älskar koriander så de tilltalar mig fullt ut.
ReplyDeleteHåller med! Också trött och trött på mörkret. I morgon är jag ledig och då ska jag njuta av dagsljus och sovmorgon (kanske/förhoppningsvis).
ReplyDeletePlättarna låter trevliga. Har en Zucchini i kylen så ska se om jag kanske slänger ihop till lunch i morgon. Gott!