Sunday, March 9, 2014

Raw Carrot Cake Bliss Balls

Vilken underbar helg vi har haft. Solen har skinit i dagarna två och det har känts som vår i luften. Jag är glad som ni säkert förstår och det har funnits tid till att umgås med släkt och vänner samtidigt som solens strålar har åtnjutits i massor. Härligt är det... nästan men bara nästan den bästa tiden på året!
Jag älskar även morotskaka och dessa bollar är ett enklare sätt att få till smaken utan att behöva stå och baka en kaka med frosting etc. Enkelt, snabbt och smidigt samtidigt som det smakar mumsfillibabba!

A lovely weekend is coming to an end. We have enjoyed the beautiful spring weather with family and friends and also tried to be outside and just feel the warmth from the wonderful sun. It has been fantastic... almost the best time of the year!
I love carrot cake and these raw carrot cake bliss balls are truly something special. Easy and quick to make and tastes really nice indeed!

Chiafröna gör att det blir extra power i bollarna.
Chia seeds make these bliss balls extra powerful.
Morotsbollar (ca 8 st)
1 stor morot, grovt strimlad
1 dl mandel
1/2 dl valnötter
4 dadlar
1/2 dl riven kokos
1 tsk chia eller linfrön
1/2 tsk kanel
en nypa muskotnöt (valfritt men det blir gott)

Blanda samtliga ingredienser i en matberedare/mixer och blanda tills det är "halvmalet". Lite bitar i gör inget tycker jag för det är bara gott med tuggmotstånd. (Mixa inte för länge eftersom nötter i sig släpper ut olja när de mixas.)

Forma till bollar och låt de stå och dra i kylskåpet i 1-2 timmar. Njut!

English
Raw Carrot Bliss Balls (yields 8)
1 big carrot, shredded or chopped
1 dl (1/2 cup) almonds
1/2 dl (1/4 cup) walnuts
4 dates
1/2 dl (1/4 cup) coconut, shredded (and unsweetened)
1 tsp chia seeds (or flaxseeds if you prefer that)
1/2 tsp cinnamon
a pinch of nutmeg (optional but it gets so tasty)

Combine all ingredients in a food processor and process until combined. Mixture can still be a bit chunky. I like it that way. (Be careful not to over-process nuts as these releases too much of the oil.)

Shape into balls and refrigerate for 1-2 hour. Enjoy lots!

8 comments:

  1. Vädret har varit så fint i Amsterdam också, idag har vi haft sol och +18 grader :) Morotsbollar är så goda och jag jag gjort liknande några gånger. Kram!

    ReplyDelete
  2. Ohh det där låter jätte gott. Ska provas. =) tack för tipset. Önskar dig en finfin söndagskväll. Kram

    ReplyDelete
  3. Oj, så gott! Och betydligt enklare än att ställa sig och baka!
    Ja, vilken vårhelg vi haft. Riktigt dålig tajming att jag skulle bli sängliggande just när det var som bäst väder. Så jag hoppas det fina vädret håller i sig.

    ReplyDelete
  4. Easy peasy som Jamie Oliver säger! Så gott med morotskakebollar!

    Vårvädret fanns också på västkusten även om det blåste mer än lovligt ibland. Vi fick nästan hålla i grillen när vi premiärgrillade. Kram till dig. Hoppas att allt är fint!

    ReplyDelete
  5. Snabb-bakat, we like!
    Men visst har det varit helt fantastiskt underbart och det här har det fortsatt idag också. Bara att passa på att njuta så mycket som det bara går, ladda batterier, samla ljus och D-Vitaminer!

    Kramar från oss.

    ReplyDelete
  6. Så gott, älskar också morotskaka! (Vem gör inte det??)

    Hoppas du har det bra i vårvärmen! :)

    ReplyDelete
  7. Morotsbollar lät definitivt spännande! :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...