Saturday, October 22, 2011

Smörkrämsfrosting

Detta receptet är så gott och det bästa är att du kan variera smaksättningen i oändlighet!
Smörkrämsfrosting
115g smör
4-4,5dl florsocker
2 tsk kokande vatten
Några droppar karamellfärg eller pastafärg

Gör så här:
Vispa smöret fluffigt och tillsätt sedan florsockret lite i taget. Avsluta med att hälla i vatten, ev smaksättning och färg under omrörning. Tillsätt mer vatten om du vill ha lösare konsistens.

Förslag på smaksättningar:
4 msk kakao
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk päron-, smultron, jordgubb eller annan essens
1-2 msk saft (hallon, jordgubb etc)
3-4 tsk likör (amaretto, baileys mm)
4 tsk kaffepulver upplöst i vattnet
60 g smält chokad (lite avsvalnad)
1,5 -2 tsk citronarom

Receptet kommer från den fina bloggen Sockerrus.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...