Denna fyllning blir riktigt god i tårtor!
Marsanpulver används för att kompensera upp bären som ofta blir "rinniga" när man mosar dem. Kombinationen marsanpulver och hårt uppvispat grädde blir gott.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoG4aQqaw1X8yGTesAPpAUJzMD8gS2oYusEPXgWLwn17LDk4VEV23oxJemGR9KVrigKklLoU4hFthNleinaZyaXC1hnfgbLCB8rSV8lEDzEphIEu6rAomRM7Wzsp0qUaSoNysiY3Mvn3U_/s320/b%25C3%25A4r.jpg)
Bildkälla
Rårörda bär och grädde
200 g valfria bär (jordgubb, hallon etc.)
2-3 tsk marsanpulver
3-4 dl hårt uppvispat grädde
ev lite socker
Gör så här:
Mosa bären med en gaffel och lägg i marsanpulvret. (Du kan använda djupfrysta bär men låt dom tina upp sakta i rumstemperatur och häll ev ut överflödig vätska innan du börjar mosa med gaffel.)
Blanda eventuellt i lite socker.
Vispa grädden hårt och vänd ner bärkompotten i grädden.
Idén till detta recept kommer från den fina bloggen Sockerrus men jag har modifierat och lagt till marsanpulver. Tillsammans med hårt uppvispat grädde smakar det jättegott i kombination.
Marsanpulver används för att kompensera upp bären som ofta blir "rinniga" när man mosar dem. Kombinationen marsanpulver och hårt uppvispat grädde blir gott.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoG4aQqaw1X8yGTesAPpAUJzMD8gS2oYusEPXgWLwn17LDk4VEV23oxJemGR9KVrigKklLoU4hFthNleinaZyaXC1hnfgbLCB8rSV8lEDzEphIEu6rAomRM7Wzsp0qUaSoNysiY3Mvn3U_/s320/b%25C3%25A4r.jpg)
Bildkälla
Rårörda bär och grädde
200 g valfria bär (jordgubb, hallon etc.)
2-3 tsk marsanpulver
3-4 dl hårt uppvispat grädde
ev lite socker
Gör så här:
Mosa bären med en gaffel och lägg i marsanpulvret. (Du kan använda djupfrysta bär men låt dom tina upp sakta i rumstemperatur och häll ev ut överflödig vätska innan du börjar mosa med gaffel.)
Blanda eventuellt i lite socker.
Vispa grädden hårt och vänd ner bärkompotten i grädden.
Idén till detta recept kommer från den fina bloggen Sockerrus men jag har modifierat och lagt till marsanpulver. Tillsammans med hårt uppvispat grädde smakar det jättegott i kombination.
No comments:
Post a Comment