Friday, May 25, 2012

Rabarberpaj med hallon i

Vart man än läser så poppar det upp rabarberrecept på alla bak- och matbloggar. Hoppas ni inte har blivit trötta på rabarber ännu? Bra, för jag har några recept till att dela med mig av.

Här kommer ett favoritrecept igen. Egentligen är det från början ett  recept på rabarberpaj men nu senast när svärmor var förbi oss så experimenterade jag och lade till hallon. Kombinationen blev riktigt god!

Detta är ett enkelt recept på smulpaj med kokosflingor (jodå, kokosen gör att det blir en riktigt god smak på rabarberpajen).

Rabarberpaj (här omgjord till rabarber- och hallonpaj)
3 stjälkar rabarber (eller 1,5 stjälkar rabarber och ca 2 dl hallon)
2 msk potatismjöl
0,75 dl strösocker

Smuldeg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl strösocker
150 g smör eller margarin

Gör så här
Sätt ugnen på 225°C. Ta fram smöret till smuldegen så det hinner bli lite varmare än kylskåpskallt till smuldegen ska göras.

Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form (+ hallonen). Strö över potatismjöl och strösocker. (Man kan om man vill först blanda potatismjöl och socker så blir det jämnare utspritt och man slipper klumpar.)

Smuldeg
Blanda vetemjöl, strösocker och kokos i en bunke. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Finfördela smöret med händerna till en grynig massa eller använd elvisp. Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.

Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter.

Servera med grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass.

21 comments:

  1. Så gott Amy! Rabarber och hallon är en fin kombo!

    ReplyDelete
  2. Rabarberrecept går väl inte att tröttna på; det är ju en så kort och härlig period som man kan bada i rabarberbakverk; bäst att passa på <3 Det låter fantastiskt gott med hallon i pajen, smulpajer är mina favoriter! Jag gjorde också en rabarbersmulpaj häromdagen, nästa gång ska jag prova med lite kokos i också, det låter riktigt, riktigt gott :D Härligt somrig bild också, superfint!

    ReplyDelete
  3. a de är supergott och fin bild.på bageriet gör dem oxå med hallon,men då gör de en rabarberkompott och sen lägger på hallon över

    ReplyDelete
  4. Rabarber kan man aldrig få för mycket av, det är ju en del av sommarens läckerheter!

    Och kan det vara så varför det dyker upp rabarberrecept på nästan varje blogg man kikar runt på - att vi helt enkelt inspirerar varandra! En sån härlig grej! :)

    Trevlig helg, Amy!

    ReplyDelete
  5. Smaskigt med rabarber:) Vi ska plocka några från vårt land nu och göra en smaskig paj. Kram och glad sommar Amy till dig och hela familjen!/Sara P

    ReplyDelete
  6. Rabarber högt och lågt, passar oss helt perfekt! Tänk vi bjuder också på den fina grödan i vårt kök idag, fast i en helt annan form:)
    Så fint att dekorera med rabarberskal-rullen på tallriken, en idé vi tjuvar:)

    ha en riktigt skön helg Amy,
    kram!

    ReplyDelete
  7. Det är alltid gott med rabarberpaj, det gäller ju att passa på nu när de finns!!
    Trevlig helg!!

    ReplyDelete
  8. Mycket rabarber nuförtiden. Jag bakade rabarber idag också! Receptet snart på bloggen

    ReplyDelete
  9. Det kan aldrig bli för mycket rabarberrecept, är ju så gott :D Speciellt med en kula vaniljglass!
    Ja vi har tur där med, blöjor och skötsaker till bebis och mig(som tvättlappar och bindor) finns ju på BB så sånt behöver vi inte ha med oss. Blir nog mest kläder och lite godsaker ;)
    Hoppas ni får njuta av värmen i helgen! Kram

    ReplyDelete
  10. Hallon och rabarber är en grym kombo. Jag älskar sötsura desserter och båda dessa frukter. Kan det bli mer sommar än så här?!
    Är det du i söt sommarklänning? Snygg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mer sommar än så här kan det nog inte bli :) Japp, det är jag i klänningen, tack fina du!

      Delete
  11. Mums : ) Vilken fin bild fin klänning : ) kramar o tack för receptet : ) Sofia

    ReplyDelete
  12. Nej, den här tiden på året kan det inte bli för mycket rabarber! Så gott med det där kokostäcket, och hallonen passade säkert jättebra till de också!

    ReplyDelete
  13. Åh rabarberpaj som är så gott. Hallon till låter ju verkligen helt perfekt, brukar annars mest ha i jordgubbar i rabarberpaj, men ska definitivt testa med hallon :)

    ReplyDelete
  14. Gott, och nä, man kan inte få för mycket av rabarber! Trevlig helg på dig!

    ReplyDelete
  15. Bloggosfären har drabbats av rabarber-mania, och inte mig emot! Hallon och rabarber låter fint ihop, och du vilka fina bilder!

    ReplyDelete
  16. Vilken härlig bild och vilken härlig paj:) Tröttnar man någonsin på rabarber? nej, det tror jag inte.
    Hoppas du får en fin helg!
    Kram

    ReplyDelete
  17. Jag ÄLSKAR rabarber, tror inte att jag någonsin kommer att tröttna på det :=) Kul med en paj som är lite annorlunda!

    ReplyDelete
  18. Ooo, rabarber och hallon har jag inte testat! Tack för tipset :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...