Monday, June 18, 2012

Inspiration och lite bloggkärlek...

Visst är det helt underbart med alla bloggare därute som lagar mat, bakar och står i? Vilket härligt gäng, helt fantastiskt! Jag har sagt det tidigare och säger det än en gång, vilken inspiration man får av er alla fina därute. Ibland undrar jag om mina recept- och kokböcker (de få jag har) inte bara står i bokhyllan, ser fina ut och samlar en massa damm ;)

För er som följer Amy's piece of cake på facebook vet ju redan om att jag har inmundigat detta förra helgen tillsammans med indisk masala chai!


Brieostmacka
1 liten baguette, gärna rustikvarianten
ca 1-2 msk olivolja, gärna ekologisk (jag tog bara lite)
8 skivor brieost (eller fetaost)
8 jordgubbar
8 basilikablad
Svartpeppar

Skär baguetten i sneda skivor (eller skär i två stora bitar och halverar). Häll upp olivoljan i en skål och doppa skivorna lätt i oljan på båda sidor (eller så penslar ni på olivolja på de större bitarna).

Lägg upp brödskivorna på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i ugnen på 225 grader i 5 minuter. Vänd på bröden och låt stå någon minut till i ugnen. Ta ut bröden ur ugnen och lägg upp på serveringsfat.

Lägg en skiva ost på varje rostad brödskiva (eller flera skivor på en stor baguettebit). Skiva jordgubbarna och fördela över. Mal över svartpeppar och garnera  med basilikablad.

Inspirationen kommer från Lotta spana gärna in hennes fina blogg.Detta var en av de saker jag även bjöd alla fina matbloggare på som träffades på vår matbloggsträff förrförra helgen. Denna underbara träff som Lotta så förargligt missade, så det kan gå. I fredags damp det ner ett färgglatt paket som Lotta skulle gett mig personligen...
Tusen tack för den stora fina tekoppen Lotta, nu kan jag dricka hur mycket masala chai som helst ;)

16 comments:

  1. Här kan vi gå i god på detta att det smakade ljuvligt med brien och jordgubbarna. Vi har nämligen blivit bjudna av av bästa Amy herself:)
    Och chai... mums kan vi bara säga!

    ReplyDelete
  2. Åhhh, den kombinationen är en av mina favoriter! Gärna med lite rödlök och svartpeppar på också... Mums :-) Brukar ofta ha jordgubbar i våra sallader nu på sommaren.

    Chai är min absoluta favorit och som vädret är nu bästa kompisen på kvällarna :-)

    Kram

    ReplyDelete
  3. Jordgubbar och brie alltså: Gott var ordet! Vilken tur att presenten kom fram till dig, på "fel" sätt, men ändå. Jättefin mugg till den jättefina.

    ReplyDelete
  4. <3 <3 <3 <3 <3 - bloggkärlek är ordet :-)

    Vad roligt att ni gillade brie/jordgubbar/svartpeppar-kombon! Vad tror du om att lägga på osten med brödet i ugnen och låta den smälta lite innan man tar ut och lägger på jordgubbar och svartpepprar? Hmmm.. Tål att tänkas på.

    Hoppas muggen kommer att fyllas med många sorters chai framöver. Det var det minsta jag kunde göra efter allt fix du lagt ner. Nästa gång ska jag se till att vara på plats också :-)

    Stor kram vännen!

    ReplyDelete
  5. En fin kombo, brie och jordgubbar! Javisst är det så roligt med bloggvänner och även om man inte träffats, känns det som om man känner varandra, härligt! Kram

    ReplyDelete
  6. Jag skulle kunna äta jordgubbar till frukost, lunch, middag och efterrätt heeela sommaren. Det finns så mycket gott man kan hitta på! Din macka ser helt ljuvlig ut och jag kan tänka mig att jordgubbar även hade passat fint ihop med chevrè och lite honung...

    ReplyDelete
  7. Åhh vilken god macka. Den måste jag testa hihi!
    KRAM

    ReplyDelete
  8. Muuuuumms! Som vanligt ;)
    Den oljan var ju super duper god tycker jag!

    / Jennifer (http://LittleDessert.se)

    ReplyDelete
  9. Hej :) Gillar din blogg grymt mycket! Besök gärna min hälsoblogg, Fitsporella.blogg.se

    ReplyDelete
  10. Ja, visst är det massa inspiration som surrar runt här i mat- och bakbloggsvärlden som dammiga kokböcker i bokhyllan har svårt att leva upp till. Ändå har jag samlat på mig en hel hög med dessa böcker bara för att det kan vara mysigt att inte alltid vara beroende av teknik för att beundra fina matbilder...

    Den där jordgubbsmackan såg verkligen smarrig ut, skulle kunna ta en tugga omedelbums... jordgubbar får mig att tänka på, hmmm just det... får se om jag kan skrapa fram ett blogginlägg snart om det... ;)

    ReplyDelete
  11. Jordgubbar och brie - finns det en bättre kombination nu på sommaren? <3 Men nu får jag dåligt samvete - jag kom ju inte heller, men jag skickade ingen present :( Får fila lite på det! Jag hade blivit otroligt glad for en sådan mugg i alla fall, jag som också gillar chai <3

    ReplyDelete
  12. gud vad gott det där såg ut! vilken perfekt sommarsmörgås! jag saknar brieost nåt helt otroligt nu, stod nästan och grät över ostbrickan när vi var på bröllop i helgen ;)

    jag är i vecka 23 nu, så det är dags i mitten av oktober. men ännu har jag inte haft några cravings, däremot har jag slutat att tycka om saker som jag brukar tycka om jättemycket: thaimat, pesto och chips till exempel. så himla konstigt hur kroppen fungerar...

    ReplyDelete
  13. Åh vilken mumsig macka det ser ut att vara! Väldigt somrig med jordgubbarna. Hoppas kunna äta lite brie nu till midsommar hihi men det är ju inte så troligt :P
    Ja det har ju verkligen varit kallt nu ett tag. Solen lyser ju stundtals men värme får gärna komma med! Bara det är fint på fredag så är jag nöjd :D
    Ska bli spännande att se vad du har för recept på lager till utmaningen!
    Kram

    ReplyDelete
  14. Snällaste Lotta. Klart du ska ha en egen fin tekopp.
    Och de där läckerbitarna går inte av för hackor. En riktig sommarpärla.

    ReplyDelete
  15. Håller med! Så mycket inspiration från alla härliga bloggar! Jag använder sällan mina kokböcker. Vet alltid vart jag ska vända mig när jag behöver hjälp och inspiration!
    Vilken fin tekopp! Härliga färger!

    ReplyDelete
  16. Hej hej, Detta ser super gott ut, har inte provat jordgubbar på bröd förut men det låter jätte gott. Krämen nedanför, från barndomen, verkar också jätte mumsig.

    Sv. Jag och vännen börjar Indien resan i Varanasi i några dygn. Sen har vi bokat in en tre veckors lång "guidad tur" med ett företag tillsammans med andra res-sugna. (Kolla på min Indien kategori för alla dom städerna, har lagt upp en liten karta). Sen har vi två veckor i Goa för relax och yoga retreat.

    Ibland använder jag också vattnet till mina blommor, för näringens skull. Mycket bra också. Du har massor av bra recept, jag kommer definitivt tillbaka. Mellis tipsen var bra, jag har svårt med att vara kreativ när det gäller mellanmål... eller ja... alla typer av mat. =)

    Trevlig måndag kväll.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...