Butternut squashmuffins (8 små eller 4 stora)
Torra ingredienser
2,5 dl valfritt mjöl
1/2 dl råsocker/rörsocker
1 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
1/2 tsk kanel
1/2 tsk muskotnöt
1/4 tsk salt
Blöta ingredienser
1,5 dl mjölk (mandel- eller sojamjölk funkar fint)
1/2 msk olja
2 msk agavesirap
1 dl butternut squashpuré (Jag mikrade bitar på full effekt i mikron i ca 4 minuter och sen mosade till puré.)
1/2 dl mörk chokladknappar
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en muffinsplåt eller lägg ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en stor skål. Blanda de blöta ingredienserna i en annan skål. Häll över skålen med de blöta ingredienserna på de torra och blanda väl till en smidig smet. Tillsätt de mörka chokladknapparna.
Fyll muffinsformar till 2/3 och skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter tills de är gyllene. Känn med en sticka så att de är klara. Njut av godingarna!
English
Butternut Squash Muffins (8 small or 4 bigger)
Dry ingredients
2.5 dl (1 cup) flour of choice
1/2 dl (1/4 cup) brown/cane sugar
1 tsp baking powder
1/4 tsp baking soda
1/2 tsp cinnamon
1/2 tsp nutmeg
1/4 tsp salt
Wet ingredients
1,5 dl (1/2 cup) milk of choice (soy or almond milk works fine)
1/2 tbsp oil
2 tbsp agave/coconut nectar, maple syrup or similar
1 dl (1/2 cup) butternut squash puree (I just microwaved mine for 4 minutes on full effect and then mashed to puree.)
1/2 dl (1/4 cup) dark chocolate buttons
Pre-heat oven to 175C/350F and line or lightly grease a muffin tin.
Mix together the dry ingredients in a large mixing bowl. In a separate small bowl, combine the wet ingredients. Pour the wet ingredients into the dry ingredients and combine to make a smooth batter. Mix in the dark chocolate buttons.
Spoon the batter into muffin tins about 2/3 full, then bake for about 20 to 25 minutes. Muffins should be golden brown, and a toothpick inserted in the center should come out clean. If not, keep them in the oven a few more minutes. Enjoy the lovely muffins! |
Butternut squash är gott och dina muffins ser goda ut! Kram!
ReplyDeleteTack snälla du, det är ju så gott med butternut squash, kram!
DeleteLåter helt ljuvliga Amy! Vilken härlig kryddning. Långt mer i mitt flöde har jag matmuffins på butternut. Älskar verkligen denna smak. Önskar så jag hade kunnat smaka dessa. Mums vad de ser goda ut. Kram Anja
ReplyDeleteDe var ljuvliga och godkändes både av barnen och oss vuxna :) Kram fina du!
DeleteÅh vad gott det låter. De här kan jag tänka mig att prova. Tycker verkligen om butternut i matlagning och visst är det bra att man numera hittar den (nästan) överallt.
ReplyDeleteÄlskar den nötiga smaken av butternut och i soppa är den verkligen så god! Du skulle sett mig för några år sedan... jag letade som en galning haha! Bra att den finns lättillgänglig nuförtiden :)
ReplyDeleteSå fina dom ser ut, fast vi inte alls är några pumpafantaster så skulle till och med även vi kunna tänkas sätta en och annan tand i en :)
ReplyDeleteKramar till dej!