Cake pops är så inne nu så jag var bara tvungen att testa att göra dem för ett tag sen. Hade lite tårtbotten över och det passar utmärkt till detta. Har man ingen tårtbotten går det lika bra med en mjuk kaka/muffins som du köpt/bakat sedan tidigare. Vet egentligen inte vart jag fick idén att göra med dumlekolasmak men en sak kan jag säga, det var supergott! Barnen uppskattade dem jättemycket så jag fick omedelbart stå och göra en omgång till! :) Än idag kan äldste sonen säga med tindrande ögon: mamma gör dom där goda pinnarna... snälla! Nästa gång ska jag inte trä cake popsen med sugrör utan använda riktiga klubbpinnar och jag ska låta dem stå i kylskåpet lite längre annars behåller de inte sin "rundhet". Man lär sig av sina misstag! ;) |
Cake pops ca 200g överbliven mjuk kaka/tårtbotten/muffins eller dylikt ca 5-7 st dumlekolor, smältes i micro/ över vattenbad Blanda ihop ovan så de kan rullas till små bollar. Låt bollarna svalna i kylskåp. Trä på pinnar (finns speciella klubbpinnar för cake pops men man kan använda grillpinnar etc.) Smält mörk choklad (man kan använda mjölkchoklad, vit choklad mm) i vattenbad och doppa cake popsen i den smälta chokladen. Lägg i formar (minimuffins eller liknande) och låt svalna några minuter. Dekorera med färgglatt strössel. Tips! Dessa passar jättebra på barnkalaset! =) |
Tuesday, October 25, 2011
Dumle Cake Pops
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Åh, vad gott att göra dem med dumle,det har jag inte tänkt på! Det blir ju såklart klistrigt och bra när man rullar ihop dem då :) Så fina de blev, mina första blev rena skräckfilmen O.o
ReplyDeleteVi hade det hemma och så tänkte jag dom är kladdiga så det borde funka bra :)
ReplyDeleteDem blev så "platta" om jag jämför med dina runda fina! Nästa gång ska jag göra lite annorlunda :)
De här låter så gott och fina är de också!
ReplyDeleteMmmm.... göttigt! Och vad fint du arrangerat cake popsen på bilden också! :-)
ReplyDeleteSå söta! Jag har fortfarande inte testat cake pops men älskar idén. Oftast blir ju en hel tårta för mycket och dessutom är det roligare att kunna variera smakerna. Måste prova!
ReplyDeleteFinfina, gott med dumlesmaken!
ReplyDeleteMmm de såg verkligen goda ut =)
ReplyDeleteTack alla, ni är så snälla! :)
ReplyDeleteVad kul med ett nytt recept, bara sett de med ballerina kladdkaka och det receptet jag följde.. Och de blev sådär.
ReplyDeleteNågot nytt att testa här då :D
Kika gärna in på min blogg, ha en bra vecka! :)
hur mycket dumle ska man ha och hur mycket kaksmulor? :) vill prova :)
ReplyDeleteMat och baktips, ska kika in i din blogg! :)
ReplyDeleteLinnea, jag tog nog ca 200g tårtbotten/mjuk kaka/muffins till ca 5 st Dumlekolor. Men testa dig fram. Vissa kan ju göra fina runda cake pops fastän det är lite kladdigt! Lycka till och berätta hur det gick!