"Skojiga fyllda kakor, som ser ut som små leende gubbar. Lika glada för ögat som delikata för gommen." Ett trevligt lördagsnöje tillsammans med barnen. Mycket går rakt in i munnarna så man får vara snabb när man bakar med de små liven ;) Tips! Testa gärna att ha kakorna på blomsterpinnar. En rolig detalj ex till barnkalaset! |
Ingredienser (ca 15 st) 100 g smör, rumsvarmt 1,5 dl florsocker 3 dl vetemjöl 1 st ägg Fyllning 125 g nougat, typ Odense 3 msk cointreau eller apelsinjuice (jag tog apelsinjuice) Gör så här: |
1. Rör smör och socker smidigt. 2. Blanda i mjölet till en deg och tillsätt avslutningsvis ägget. Överarbeta inte degen. Låt vila svalt i 30 minuter. 3. Kavla ut degen till en 3–4 mm tjock rektangel och stansa ut små runda kakor. Lägg dem på bakpapper på en plåt. Vill man göra små roliga ansikten på kakorna skär man ut mun och ögon när kakorna ligger på plåten. (Jag tog kristyr till ögonen.) 4. Grädda i 175 grader cirka 10 minuter. Låt kakorna svalna och bred på fyllningen. Fyllning: Smält nougaten enligt anvisning på paketet. Blanda ner cointreau eller apelsinjuice. Rör till en smidig massa. Bred ut nougatkräm på hälften av kakorna och ”limma” ihop med resten av kakorna. Vill man ha kakorna på blomsterpinnar trycker man fast dem i nougaten innan man limmar dit den övre kakan. Receptet kommer från tidningen Leva & Bo. |
Saturday, October 8, 2011
Mördegskakor med nougat
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Nej men åååh, vad söta! Jag älskar smilegubbarna, så gulligt!
ReplyDeleteOm mina uppdateringar
- du är inte den första som sagt det! Jag förstår inte vad bloglovin har emot mig =( Ska klura lite och se om det är någon inställning som inte stämmer. Men tack för att di kikar in i alla fall <3
Tackar, ja de uppskattades av både barnen och oss vuxna! :)
ReplyDeleteKlart jag kikar in! :) Kolla gärna upp om det är något med inställningarna...
hihihi.. så söta.. älskar mördegskakor.
ReplyDeleteVisst är det mumsigt Carola! ;D
ReplyDeleteMåste ju säga att kakorna blir så mycket roligare att äta med en glad gubbe, läckert!
ReplyDeleteJavisst är det så Johanna! =)
ReplyDeleteKan tro att småkillarna tycker om dessa filurer :)
ReplyDeleteKände igen receptet, men först nu såg jag vart du hittat det! Blev de goda?
Ja småkillarna älskade det! Dem blev jättegoda tack lilla hjärtat! :)
ReplyDelete